REKLAMA

Restauratorzy szykują się do otwarcie ogródków

TOK360
Data emisji:
2021-05-14 19:10
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
08:12 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
TOK 360, a już teraz porozmawiamy o tym co będzie się działo po północy w Legionowie w Warszawie Krakowie w tych wszystkich polskich miastach, w których funkcjonują restauracje dysponujące ogródkami Maciej Adamski menedżer restauracji kulturalni kultura kulinarni w Legionowie dobry wieczór teraz razem z nami dobrze mieć ono tego życzą państwu jak teraz atmosfera panuje w restauracji jest takie oczekiwania jak przed sylwestrem trochę może w sylwestra zapomnieliśmy, że tak Rozwiń » powiem, bo nie było w tamtym roku no owszem, przygotowania są bardzo mocno chcemy, żeby goście którzy, którzy wreszcie będą mogli przejść normalnie bez żadnej obawy o niego mandaty oczyść, żeby mogli usiąść i normalnie będzie z nami ten czas wreszcie mogą o prawie normalnie odwiedzić restauracji na przygotowania cały czas trwają w zasadzie mamy już dopięte na ostatni guzik wszystko jest z tego bardzo zadowolony zobaczymy co się wydarzy 12 a jakie propozycje będą dla dzisiaj na dla go na dzisiaj dla gości jak i specjalne potrawy jak duże są dostawy do restauracji czy państwo spodziewają dużej liczby tych gości czy może pewnej grupy tych pierwszych śmiałków z dzisiaj to jeszcze w no myślę, że będzie sporo gości sporo gości, ale dopiero się wszystko zaczyna od 12 jest piątek ludzie o pracę i tak nie wiadomo nie wiemy sami jak to będzie no myślę, że będzie sporo ludzi jesteśmy na przygotowanie na każdą ilość gości w tej chwili w wówczas okazać po prostu, ale myślę, że jutro, o ile pogoda dopisze, o ile aura nam pozwoli na to Lotto myślę, że niedziela i cały weekend nowo obłożenie będę stuprocentowo najlepsze ogródka gastronomicznego pozwoli państwu na to, aby stanąć na nogi finansowo tego nie wie nikt tak naprawdę na pewno jest jakieś światełko tunelu, że możemy zacząć normalnie pracować możemy wreszcie jakieś pieniądze zarabiać jest to po prostu się tylko strona nie liczymy my akurat nie liczymy w ten sposób ile zarobimy niestety tego liczyć po prostu mam nadzieję, że może że, że będzie dobrze po prostu żonę prawdę spójrzcie sobie dość wyobrazić ile miejsce w środku ile na zewnątrz czytano Gródek został specjalnie wybudowany, żeby dostosować do tych realiów obecnych mieliśmy część ogródka mieliśmy ogródek jakieś 60 osób w tej chwili może ponieść po zwiększyliśmy ogródek przy pomocy władz miasta, które wspierają nas jak tutaj myśmy po prostu mogli przetrwać trudny czas mamy ogródek na około 150 osób i pracownicy rzecz jasna są to wszystko zaangażowani starzy dobrzy pracownicy restauracji czy może ktoś, kto w tej chwili się zatrudnił, bo wiemy, że z kadrami w tej chwili w restauracjach w ogóle jest problem no słyszałem, że jest problem wszyscy szukają pracowników kucharz trenerów pomoc kuchenna z osób na zmywak po prostu wszystkich państwo też to my nie być tylko winnej sytuacji mogliśmy do tej pory i cały czas całą załogę trzymaliśmy mamy tych pracowników już starzy doświadczeni pracownicy, którzy na pewno nas nie zawiodą wspierali nas przez ten ciężki czas, gdzie oni naprawdę mniej zarabiali 3 zarabialiby no normalnie, ale przetrwali schowali my nie daliśmy się i po prostu mamy komplet pracowników to da się w tych trudnych czasach państwo stanowią taką samotną wyspę, gdzie o północy będzie grała muzyka będą zadowoleni mieszkańcy spożywać posiłki jak to wygląda w przypadku okolicznych kilka lokali czy ich bardziej dotknęły problemy może w ogóle Legionowo jest takim szczęśliwym miejscem dla branży gastronomicznej to znaczy, że ja nie boję się siebie zobaczyłem przez ten cały dom Otto z obserwowanych nie wiem jak inne firmy czy będą się otwierały normami mamy restauracje też specyficzny, ponieważ jest restauracja muzyczna, gdzie wiele imprez okolicznościowych wiele koncertów muzyka na żywo jest to jedyna taka restauracja, ale chyba no prawie 1 jedyna restauracja taka, a w Legionowie jest też w centrum miasta, więc nie u nas źle nie boimy się siebie 2 byśmy o gości gości zadbają myślę o nas to jeszcze dopytam o to w jaki sposób państwo właśnie będą dbać o tych gości, bo przygotowania smacznej potrawy ze świeżych składników to jest to jest jedno, ale w tych trudnych czasach, gdy wzajemnie stanowimy dla siebie zagrożenie epidemiczne niezmiernie istotne jest zachowanie pewnych zasad teraz mamy do czynienia z losowaniem, ale jak państwo będą podchodzić do kwestii dystansu społecznego, jakie w, jaki sposób państwo przygotowali na to, żeby w reżimie sanitarnym to wszystko mogło działać na ile to jest realne w ogóle do spełnienia dlatego myślę, że uda się to zrobić zresztą wystąpiono będziemy kontrolować pewno cały reżim sanitarny zachowany Talar zgodnie z zaleceniami to wieczny pech defekt z tą przede wszystkim, gdy płyn do dezynfekcji za każdym razem i faktach za każdym razem no bo w sposobie realizowania w ubiegłym roku mamy takie oświadczenie że, owszem, był taki obowiązek, ale w wielu restauracjach słuchacze też życia to na pewno na pewno znają podchodzimy do stolika siadamy i widać nie był dezynfekowane najwyższy poziom, bo duża frekwencja, bo klient klientem goście goście właściwie nie ma takiego, że resort nie zostały wykopane osoby oraz członkostwo ma obowiązek inaczej jako inaczej nowi goście nie mogą już muszą poczekać tu akurat trzymaliśmy się tych zasad i umowy z ręką na sercu powiedzieć, że pracownicy też też dbali o to wszystko nawet krzesła oparcie o takie rzeczy trzymaliśmy jednak ten reżim sanitarny znów chcieliśmy, żeby tu też i poskutkowało też no dobrze to wygląda, że ich historie naprawdę dezynfekowane myślę, że to pozytywnie wpływało na to wszystko zniknęło rzecz do 100 lat cel nie procesem dezynfekowane trzymaliśmy spędzamy państwa czas lokalu potrzebujemy skorzystać z toalety jest taka możliwość w środku lokalu zapewne w przestrzeni jest zamknięta do konsumpcji, ale pewnie państwo udostępniane świata, ale to co sami zakładamy maseczkę wchodząc do restauracji rozumiem no tak zakłada maseczkę teoretycznie lot wiadomo, że część wróci pewnie jak poluzowania będą może tak jest tych rzeczy na pewno nie będzie można żyć no będziemy pilnować, ale nie pilnujemy, ale w no będziemy robili co jemy lody no tak od tego ile to będzie pilnowane zależą przyszłe decyzje i ewentualne otwieranie branży albo nie zamykanie branży może tak to ujmijmy bardzo dziękuję Maciej Adamski menedżer restauracji kulturalni kulinarni w Legionowie w TOK 360 już za chwilę lista przebojów Radia TOK FM Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: TOK360

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Wszystkie audycje, kiedy chcesz! Teraz TOK FM Premium 30% taniej: podcastowe produkcje oryginalne, Radio TOK FM bez reklam i podcasty z audycji. Nie zwlekaj, słuchaj wygodniej!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA