11630 sekund na zegarach kłaniam się państwo ponownie nie o igrzyskach olimpijskich teraz będziemy świat i właśnie mam dylemat czy jest świat kulinariów czysto świat medycyny, ale o tym już nasi kolejni goście są pani Anita Kilian Kuźniewicz dzień dobry, ale halo dzień dobry ta jest dobry dzień noweli to jest znamy i pan Piotr Kuś nie liczy również jest z nami kłaniam się państwu jesteście państwo autorami portalu nie chciałbym tutaj popełnić błędu językowego
Rozwiń »
Stone szef dobrze dobrze wymieniłem także tak jak wy jesteście jesteście państwo również autorami książki kolumny konopny gotowanie to może najpierw wyjaśnijmy czym jest portal, za którym państwo stoicie dobrze to może ja zacznę portal 103 jest przede wszystkim miejscem, w którym edukujemy polskie społeczeństwo na temat konopi to w pełnym spektrum, a przy okazji jeszcze teraz gotujemy można tak nazwać taki komfort, choć jak woli rozpustne przepisy na szczególne okazje takie również łączymy te 2 dziedziny gotując przepis również z użyciem Konopki także jest taki cały pakiet nastąpi ponowne gotowania właśnie no dobrze nie zamkną nas pod dzisiejszą audycję już pomijam kwestie regulacji które, które płyną i obowiązki, jakie nakładane są nadawców ale, ale mówiąc półżartem pół serio poruszamy tematykę bardzo wrażliwą jeśli chodzi o nasz kraj no tak jest to bardzo wrażliwa tematyka jeszcze mamy społeczeństwo mam wrażenie nie do końca przygotowane do tego tematu staramy się to zmieniać siebie na swojej stronie internetowej, tworząc różne treści takie też psychologiczne, ponieważ z wykształcenia psychologami, więc staramy się po prostu przedstawić taki sposób, żeby ułatwić zrozumienie całego tematu tak jeszcze generalnie staramy się właśnie taki sposób prosty tłumaczy, że skomplikowane, bo po prostu w momencie, kiedy się zrozumie jak funkcjonuje ta roślina jak ona wchodzi w interakcję z ciałem człowieka i jakie korzyści zdrowotne może przynieść stosowania to w tym momencie może uleczyć nam bardzo duża ilość Strachy którymi kierowaliśmy wcześniej kierując, kreując nasze postawy wokół roślin nasze postawy też pielęgnowane są latami i są dziś konsekwencją po pierwsze, system, w którym żyliśmy niegdyś, ale też regulacje obowiązują teraz konopie w Polsce kojarzą się tylko wyłącznie z nowym elementem rozrywki z takim hedonistyczne podejście do życia, którego bardzo ochoczo korzystają młodzi ludzie zgodzą się państwo, że tak stereotypowo postrzega się ten problem właściwie czy problem te kwestie tak niestety zgodzimy się, że właśnie tak to wygląda właśnie to jest coś, z czym ostatnio staram się trochę zmierzyć na naszych socjal mediach, ponieważ my wyznajemy zasadę korzystania z konopi w taki sposób bardzo powiedziałbym zrównoważony, żeby właśnie nie było to na celu tylko taki rozrywkowa chwila, gdzie możemy się wyluzować i po prostu traktować też tak powinny skokowo tylko po prostu traktujemy jako narzędzie do poprawy po prostu naszego życia i da się z tego korzystać i gdzie indziej na świecie np. w stanach Zjednoczonych czy Kanadzie, gdzie prawo już jest inne i społeczeństwa jest też inaczej nastawiony do tej rośliny są też już ludzie potrafią inny sposób korzystać i nie nie jest tylko taka używka imprezowa jak to u nas w Polsce wygląda nawet dokładnie dokłada do tego dochodzi jeszcze takie jak kwestia wielowymiarowość korzystają, bo w Polsce mamy jeszcze takie przeświadczenie, że albo korzystamy w sposób medycznej i to jest już tylko taka nasza ostatnia droga lub w ramach eksperymentu Przyrodniczego traktowane na bok to właśnie korzysta tak, ciesząc się ten hedonizm mam w życiu i nie wasze co jest pośrodku pośrodku mamy tak naprawdę profilaktykę zdrowotną, która pewnego roku życia wg neurologów kierunku konopie skazano człowieka, żeby poprawić jego jakość długofalowej perspektywie oczywiście mówimy cały czas odpowiedzialnym korzystaniu no właśnie, bo czy troszeczkę państwo sami nie pielęgnuje cie tego tego obrazu, w którym jednocześnie walczyć jak broń Boże nie chcę tutaj czynić przytyków pod waszym adresem książka, której mówimy mówić będziemy nocne gotowanie ukazała się nakładem poważnego wydawnictwa znak, ale z drugiej strony na państwa blogu jestem na nim czytamy w podtytule najlepsza książka o marihuanie, jaką widział świat automatem każdy, kto nie wchodzi głębiej nie próbuje żaden sposób wejść na karty tej książki uzna aha to znowu jest kwestia, który przed chwilą sobie powiedzieliśmy tak z 1 strony tak z drugiej strony trudno było cały przekaz naszej książki, czując się w 1 zdaniu na okładce znajdziemy też na to, że jednak społeczeństwo jest nastawiony na to, żeby oceniać tej książki tylko pokład tylko, żeby zajrzeć do środka i dowiedzieć się co mamy do przekazania, jeżeli ktoś zainteresowany tematem chciałby się dowiedzieć więcej to myślę, że nie powinno być problemu, żeby dotarł do tego co tak naprawdę siedzi w tym wszystkim tak ze to znaczy też właśnie reklama naszą książkę przedstawiamy taki sposób, że to jest taka pozycja można by powiedzieć holistyczne, bo jest bogate tło historyczne naukowe jest wiedza oparta o praktycznie ponad 100 badań naukowych przeprowadzonych w Iraku konopi również też psychologiczno społecznych także tutaj czytelnik dostaje właśnie cały pakiet i być może wydaje nam się, że oka ludzie mogą na to spojrzeć potem pan ochoty kolejna pozycja, która może tak ja taki sposób przedstawiać książka, ale się pokonać ten dysonans no to wtedy się przed sobą naprawdę bardzo poważną pozycję tak powiem tak jestem jeszcze taki rozdział, który jest troszkę naszym oczkiem głowie właśnie obawy przed korzystaniem z marihuany okiem psychologów i w tym rozdziale właśnie rozprawiamy się z różnymi mitami przede wszystkim czy marihuana uzależnia jak wygląda, jeżeli chodzi o działanie na ciało na mózg i czy powinniśmy się martwić się spożywając, korzystając z Konopni czy jest coś co powinno nam spędzać sen z powiek czy faktycznie jest to po prostu nadmuchane po prostu problem dobrze to były nim przejdziemy tutaj do detali, które zauważyliście państwo w książce proszę sobie wyobrazić, że jestem taki akurat taki podatnik w mojej obszernej bibliotece mam posegregowane działy książki dotyczące tematyki medycznej ciężki dotyczące tematyki kulinarnej książki dotyczące tematyki psychologicznej, gdzie państwo doradzili by mi umieści waszą pozycję to zależy jak dużo czasu spędza się w kuchni albo wyda właściwie to zależy od typu użytkownika, bo jeżeli się gotuje duża jednocześnie, korzystając z konopi to daje nam, że bardziej śmiałą myśl kulinaria natomiast, jeżeli ktoś poszukuje informacji typowo właśnie technicznych naukowych czy się pod kątem medycyny to bardzo byśmy w tych 2 pozostałych kategorii mieści, dlaczego w ogóle państwo zabrali się na tę książkę ten powód jest główną, którym mówiliśmy zaraz na początku naszej rozmowy by uświadamiać przede wszystkim tak zdecydowane tak od kilku lat pracujemy na rynku głównie amerykańskim tworzymy tam treści właśnie popularnonaukowy o smakach i zauważyliśmy po prostu, że faktycznie w Polsce nie ma takiej wiedzy dostępnej w tak łatwy sposób taki przystępne my staramy się to właśnie przedstawiać się także, bo to łatwo zrozumiany przez przeciętnego użytkownika przez osoby, która też jest nowa w temacie także staramy się to wszystko przybliża naszemu społeczeństwu na właśnie książka jest takim, więc zmęczeniem też naszej pracy tutaj na polskim rynku chcieliśmy, żeby był taki podręcznik korzystania z konopi podręcznik tego co wszystko znaczy i przede wszystkim też nasze przepisy, które po prostu są naszym takim flagowym tutaj znakiem rozpoznawczym hal, bo od tego zaczynaliśmy w Polsce w tym swoją działalność w internecie tak to też było takim fajnym trikiem psychologicznym, że po prostu daliśmy się poznać z takiej strony no właśnie kulinarnej sympatię, ale i sympatycznej i myślę, że to zbliżyło nas właśnie do ludzi, którzy są w internecie szukali przepisów jednocześnie widzieli cały czas w tle, że tutaj chodzi o coś więcej no jak było tylko odpowiedni moment ruszyliśmy z edukacją no pytanie, jakim odbiorem i od ten temat poruszony po informacjach Radia TOK FM spotka spotyka się państwa książka musimy przyznać zgodnie jak i jak się słuchamy, że jesteśmy społeczeństwem dość pruderyjna i dotyczy to nie tylko spraw nie wiem seksualnych ale, ale również spraw takich jak te, o których dziś mówimy, czyli konopi konopie i użyciu nie tylko w medycynie ale, ale także kulinaria pozwolą państwo, że za chwilę wrócimy do naszej rozmowy sprzed południa program Radia TOK FM ani takich jak później, że Piotr Górniewicz są z nami 1123 czwartek 22lipca przedpołudniowy program Radia TOK FM Przemysław Iwańczyk kłaniam się państwo są z nami wciąż pełnienie takich jak później wić także pan Piotr Goździewicz z wykształcenia zajmują się państwo psychologią, ale jesteście państwo również autorami portalu Stone czy szef, a i autorami książki konopny gotowanie jest są państwo z nami oczywiście prawda tak jest, a tak jest też jesteśmy Niewiem czy państwo wsłuchują się to co wybrzmiewa między treściami redakcyjnymi czy to w radiu czy w telewizji, kiedy wchodzi tzw. blok reklamowy wówczas mamy do czynienia z szeroką ofertą tzw. para farmaceutyków dla ludzkości i tam dowiadujemy się, że w większości oparte są rośliny naturalne póki co jeszcze u nas w kraju nie słychać tego typu ogłoszeń bądź też oferty, które mówiłyby o preparatach, które powstały w oparciu o konopie przynajmniej nie słyszałem faktycznie szczelnie, ale za granicą też zmienia, więc myślę, że one też reszta jakoś po powolutku kiedyś przejdzie tak znaczy w tym momencie 1 leki, jakie mamy na bazie na bazie konopi to są leki bazujące na wyizolowanych cząsteczka konkretnych typu badań właśnie HCE bądź są to mieszanki tych 2 z pominięciem oczywiście całej gamy pomniejszych kanabinoidy czy też aromatycznych związków, które również wpływają na wartość terapeutyczną konopie no tutaj jest tutaj mamy trochę do czynienia z zabawą Boga i my akurat uważamy, że jednak pełna rośliny mają człowiekowi więcej do zaoferowania pod kątem terapeutyczny niż za lata bo, bo do tego zostały stworzone przede wszystkim tak, ale na tę chwilę mamy w aptekach tylko 3 odmiany dostępne także jest dość uboga oferta dla pacjentów mamy nadzieję, że to się zmieni tak jak na rynkach zagranicznych, bo na razie ta mamy przesłanki, że ma się pojawić jakiś tam coś nowego w tym roku, ale nie wiadomo jeszcze, kto będzie wyglądała no tak, ale to i tak trzeba pochwalić tutaj nasz rodzimy rynek właśnie dla pacjentów medycznych konopi, że jednak ta rewolucja nastąpiła znaczna od porządku od samego początku, kiedy były bardzo problemy z dostępnością z właśnie z liczbą objęte 3 to i tak całkiem nieźle się udało wypracować przez ten czas, ale myślimy, że będzie w tym kierunku jeszcze lepiej, zwłaszcza że wg prognoz ekonomicznych Polska ma od odegrać bardzo znaczącą rolę rozwoju europejskiego rynku konopnego w 2013 roku przeszły proszę do tego aspektu kulinarnego, choć w wnikliwie, poddając się lekturze państwo książki to jest lekcja biologii lekcjach mieli wszystko wszystko w 1, ale jeśli chodzi o ten aspekt kulinarny to jest także do takich tradycyjnych przepisów, gdyż podawanych PO-KO przez pokolenia jedno jedno drugiemu dołożyliście po prostu jako jako jeden z elementów jedno substancje oparte na ekonomii czy też czy też nie to są autorski zupełnie przepisy które, które wynikają z państwa kreacji państwa wyobraźni w naszej książce znajdziemy zarówno takie bardzo klasyczne przepisy, bo znajdziemy tam takie rzeczy jak chociażby keczup czy gładka mole są bardzo takie klasyki, które wszędzie występują praktycznie na całym świecie, ale są też takie przepisy, które są już naszą po prostu inwencją twórczą i są od początku do końca stworzone przez nas tak jak np. leciutka tarta z lodami syropem klonowym na spodzie herbatników ta jest przepis, który wyszedł tak naprawdę przypadkiem jest rewelacyjny też lądował w naszej książce także obydwie strony medal tej znajdziemy takich zarówno wśród deserów, jakie wśród wytrawnych potraw mamy mamy takie pozycje generalnie, jeżeli chodzi o przepisy kulinarne znani jesteśmy w taki się kompozycji bardzo rozpusty rozpozna takie, które mają cieszyć człowieka po prostu samym faktem spożywania, a już, jeżeli chodzi o samą kompozycję smakową to się o tym, że kolejny grzech, a moglibyście państwo naszym słuchaczom, którzy zainteresowali się być może tym tematem polecić jakiś przepis, który po pierwsze nie wymaga zbyt dużej ilości sprzętu, bo potem państwo podkreślacie w swoich recepturach, że co jest potrzebne, żeby przygotować, ale też składniki byłyby dostępne w miarę w miarę rozsądnych okolicach naszego zamieszkania o ja np. bym teraz zjadł jak patrzę nas i treści Rosy z szynką serem zapiekany stosem wielu musztarda Wenta jest bardzo prosty przepis najprostszych składników, które są dostępne praktycznie w każdym sklepie no jestem też sprzecznego ja jestem też wielkim fanem koszt wołowych są takie kotleciki podłużne przyprawione w sposób dosyć intensywne bazująca na kuchni tureckiej natomiast mamy też do tego klasyczną ulubioną przez wszystkich Polaków na grillu surówkę z pomidora cebuli, ale tego są stosunkowo jogurt miętowy, więc lepiej być nie może, a poza tym no tak składniki są jak najbardziej dostępne w wielu polskich sklepach także nie będzie problemu z ich dostępnością tak jest jeszcze taki nasz klasyk to jest też nasz ba jeden z najbardziej autorskich przepisy, bo to jest po prostu Paged istotne ze stosem orzechowym i betonową posadzką i to jest coś co po prostu wymyśliliśmy szale twórczym mieście myślę, że chyba 23 lata temu taki przepis jest u nas na blogu, ale wylądował też w książce wersji ulepszonej poprawionej oczywiście konopiami jest to wyjątkowe danie z bardzo prostych składników dostępnych też praktycznie wszędzie tak jak ktoś ma dostęp do makaronu sosu rzeczowego, czyli imbiru czosnku nota powinien sobie poradzić także no nie zapominajmy o deserach powidła śliwkowe strachu brawo i wanilią to są tylko 3 składniki, a o drogę coś niesamowitego razem chociażby też orzechowe machinę z dżemem wiśniowym kropelkami czekoladowymi to jest coś co robiliśmy po prostu chyba najczęściej przez kilkanaście albo kilkadziesiąt razy w domu lepiej rozumiem, że od strony kulinarnej państwa książka ma charakter elementarza, bo najpierw trzeba nauczyć literki ABCD dopiero później przez do końca alfabetu nie wiem choćby teraz czytam o recepturze na zniewalające ty się pod truskawkową kruszonką wypełnione śmietaną mango ale, żeby znaleźć wszystkie te składniki to trzeba sięgnąć kilkaset stron wcześniej nauczyć robić masło konopny, która jest składnikiem ciasta mrożonego tak dokładnie wszystko bazuje na INF-U jak, które są przeprowadzone właśnie w tłuszczach albo alkoholu i dopiero ta inwazja te bazy wykorzystujemy dalej w przepisach i tworzymy nasze oraz poznać dzieła sztuki także faktycznie jest taki elementarz, który no należałoby przeczytać właśnie czasie tej części teoretycznej, gdzie dowiemy się jak to wszystko działa jak właściwie korzystać z dobrodziejstw natury no i kończąc oczywiście na bazach i przepisach, których te bazy wykorzystuję taka, jeżeli weźmiemy sobie jeszcze pod uwagę fakt, że wszystkie przepisy, które mamy w tej książce można przygotować po pierwsze nie tylko z konopi indyjskich czynić w tym momencie pacjenci mogą stać tak przetwarzać swoje lekarstwo to przede wszystkim tutaj ta fuzja mogą być wykonane z konopiami włóknistymi, które są w Polsce całkowicie legalne i nie zawiera ono ma tam śladowe ilości THP do 2%, więc tutaj temat można poprowadzić dużo szerzej, a nawet, jakby ktoś się uparł to może totalnie polecieć klasycznie i zamienić do infuzji nocne na klasyczne masło klasyczną oliwę klasycznymi wód czy cokolwiek muszę ten podoba i robić po prostu tradycyjne przepisy bez dodatku konopi w tak wyłączy Holandię czy boja przynajmniej nie spotkałem się są w Europie na świecie restauracje, które serwują kuchnię konopną tak w stanach Zjednoczonych to już się Stanach, które mają zalegalizowany rekreacyjne użycie marihuany to już jest bardzo powszechne i właściwie te różne ciasteczka żelki słodyczy, ale też wytrawne posiłki z dodatkiem konopi już funkcjonują są też w dostawie na dowóz tak jak u nas normalne jedzenie, które można sobie zamówić do domu z dowozem tak tam można zamówić takie poprawiane i normalnie nawet nie powstają też programy kulinarne, w których właśnie ludzie gotują z użyciem konopi indyjskich i robi to robi furorę za oceanem ludzie naprawdę oglądają te są zachwyceni my się temu nie dziwi, bo gotowanie z konopiami jest też odkrywanie nowych nowych połączeń smakowych właśnie dzięki użyciu infuzji tak tak jak w naszej książce właśnie piszemy jestem taki rozdział Kurt Elling i to jest rozdział poświęcony temu w jaki sposób właśnie parować Zioło konopie z posiłkami z tym co mamy składnika danego dania i w jaki sposób to później może oddziaływać na nasze zmysły na to jak się czujemy jest to cały po prostu nowy świat, który postanowiliśmy wprowadzić do Polski właśnie w naszej książce i mamy nadzieję, że przyjdzie taki dzień, że po prostu nasze społeczeństwo też doceni cały taki świat smaków aromatów, które można po prostu odkryć przy użyciu konopi biorąc pod uwagę nasz kulinarny konserwatyzm, bo muszą państwo przyznać, że jesteśmy konserwatywni, podając za nasze ulubione bądź też narodowe potrawy tego schabowego z kapustą to tu też tak stereotypowo posłużę się tym przykładem, bo ciężko będzie chyba przekonać aż do takiej otwartości do aż takich eksperymentów kulinarnych, którzy lubią gotować i też nawet sięgają otwierają się na kuchnie świata, a jeżeli do tego schabowego z polską wydalibyśmy ziemniaczki zrobione z masełkiem wgniecione ładnie i doprawione właśnie masełkiem konopnym to myślę, że taki bardzo tradycyjnej formie nawet sceptyczny osoby mogłyby przekonać do tego dokładnie wszystko co wszystko co ma w sobie tłuszcze najlepiej tłuszcze nasycone, bo są naj najbardziej skutecznym nośnikiem właśnie substancji z konopi tutaj wpasowuje w ten kanon, a Polska kuchnia z tego co się orientujemy to jednak jest bogata w te tłuszcze no chociażby tutaj byśmy sobie właśnie takie osobowego czy Okrasy smalcu masła smalec też można zrobić formie i później także tutaj świat ludzie no to jeszcze jeśli jeszcze jesteśmy gotowi na otwarcie konopnych restauracji to może jakiś działom mniej każdy z restauracji tak jak teraz proponuje coś wygarnąć też wegetarian będzie proponował też konopną kuchnię to te bez państwa może nieprawda, a tak to władze pięknego tak póki co są takie podlega właśnie w restauracjach nawet słyszeliśmy 1 wrocławskiej pizzerii, która właśnie przygotowuje specjalnie ciasto, a z dodatkiem oliwy konopnej mąki konopnej tylko, że właśnie z tych konopi włóknistych, które praktycznie nie zawierają w sobie prawie w ogóle THP no i są to takie nieśmiałe kroki ale, toteż pokazuje pewien trend, który będzie nadchodził miał zapytam właściwe obiecałem państwu naszym słuchaczom, jaki jest odbiór tych, którzy po książkę sięgnęli jesteśmy wręcz zaskoczeni, bo wiele osób nawet takich, które po, których nie spodziewaliśmy odzywa się do nas właśnie są zachwyceni też się treścią książki w tym, zwłaszcza tą częścią teoretyczną myślę, że to zaskakuje ludzi jak bardzo atakowana wiedzą jest książka zdawałoby się, że z przepisami po prostu kulinarnymi taka bardziej zabawowa jak się zajrzy do środka to faktycznie kryje się pan mnóstwo mnóstwo wiedzy i cały świat, który jeszcze po prostu zostanie odkryty w Polsce i bardzo wiele osób jest ten zaskoczony co tam można jeszcze znaleźć wyczytać po to, są rzeczy, których jeszcze nie przybliżyliśmy naszym czytelnikom na blogu czy też socjalnego są tam rzeczy nowe, których o, których jeszcze nie pisaliśmy nigdzie więcej dużo dużo nowości i bardzo pozytywne jest od tej książki i to nas cieszy bardzo to takie są takie informacje zwrotne, które pochodzą od ludzi właśnie w takim przedziale wiekowym obecne 4555, którzy albo sami kupili tę kwartę w znacznych albo dostali ją w prezencie i dostajemy takie opinie, że właśnie po pierwszym liczeniu spodziewali, że tyle można wynieść wiedzę z tej rośliny, a druga sprawa, że właśnie ta informacja przekazana bardzo prosty przejrzysty sposób bez takiego zestawie zadań profesorskiego, że po prostu każdy naprawdę mówię to bez cienia przesady każdy zrozumie jak funkcjonuje ona po przeczytaniu tej lektury mam nadzieję, że nasi słuchacze będą mieli podobne wnioski pani ani Kilian później Which dziękuję bardzo, dziękuję, ale chcemy pan Piotr kuźnie wić także był z nami mówiliśmy o książce konopny gotowanie pierwszych generalnie roli konopi w kulinariach, ale w medycynie było to zachęciliśmy również kłaniam się państwu dziękuję za wspólnie spędzony czas w imieniu swoim Karoliny Kaczyński także Krzysztofa Woźniaka mówię do usłyszenia, zapraszając na informacje Przemysław Iwańczyk
Zwiń «
PODCASTY AUDYCJI: PRZEDPOŁUDNIE RADIA TOK FM
-
21:46 W studio: Przemysław Zdunek
-
34:20 W studio: prof. Małgorzata Myśliwiec
-
24:58 W studio: dr Paweł Grzesiowski
-
-
27:34 W studio: prof. Urszula Wojda
REKLAMA
POPULARNE
-
15.03.2018 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM31:06 W studio: Tomasz Sekielski
-
05.01.2022 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM38:00 W studio: dr Sebastian Adamkiewicz
-
04.01.2022 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM35:07 W studio: dr Filip Taterka
-
-
24.12.2020 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM33:15 W studio: dr Sebastian Adamkiewicz
-
07.01.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM23:38 W studio: Adriana Porowska
-
-
10.10.2022 11:20 Przedpołudnie Radia TOK FM10:36 W studio: prof. Roman Kuźniar
-
-
05.10.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM21:45 W studio: Maksymilian Dura
-
10.10.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM10:30 W studio: Michał Kacewicz
-
23.12.2020 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM30:35 W studio: Bogdan Mizerski
-
03.10.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM22:43 W studio: prof. Jerzy Kranz
-
-
-
31.10.2022 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM13:34 W studio: Piotr Czachowski
-
14.10.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM23:24 W studio: prof. Anna Moniuszko-Malinowska
-
04.10.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM23:36 W studio: Piotr Czuban
-
-
-
03.10.2022 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM34:31 W studio: Jakub Kuza
-
-
03.05.2021 10:40 Przedpołudnie Radia TOK FM27:50 W studio: dr Daniel Śliż
-
13.10.2022 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM34:03 W studio: prof. Marek Grela
-
18.07.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM23:31 W studio: Agnieszka Graclik
-
09.02.2018 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM22:29 W studio: Artur Domagała
-
07.10.2022 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM33:14 W studio: prof. Arkadiusz Sobczyk
-
-
21.01.2022 11:00 Przedpołudnie Radia TOK FM22:09 W studio: prof. Michał Bilewicz
-
05.04.2021 10:00 Przedpołudnie Radia TOK FM28:09 W studio: Małgorzata Sidz
REKLAMA
DOSTĘP PREMIUM
Wszystkie audycje, kiedy chcesz! Teraz TOK FM Premium 30% taniej: podcastowe produkcje oryginalne, Radio TOK FM bez reklam i podcasty z audycji. Nie zwlekaj, słuchaj wygodniej!
KUP TERAZSERWIS INFORMACYJNY
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
-
TOK FM
-
Polecamy
-
Popularne
-
GOŚCIE TOK FM
-
Gazeta.pl
-
WYBORCZA.PL