REKLAMA

O sposobach na niemarnowanie jedzenia

Przewodnik Klimatyczny
Data emisji:
2021-09-30 16:50
Czas trwania:
01:31 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
przewodnik klimatyczny dzień dobry to Aleksandra Stanisławska audycji przewodnik klimatyczne dziś opowiem o sposobach na nie marnowania jedzenia ludzkość marnuje aż 13 produkowanej żywności Polacy wyrzucają co roku do śmieci prawie 5 000 000 ton jedzenia za 60% tych strat odpowiadamy my zwykli konsumenci dodajmy, że na każdy kilogram wyprodukowanego jedzenia przypadają emisję 4 pół kilograma dwutlenku węgla strata mnóstwo wody pieniędzy co, więc robić by jedzenia nie Rozwiń » marnować róbmy zakupy spożywcze wg przygotowanych list dzięki czemu unikniemy kupowania nadwyżek jedzenia z tego samego powodu nie, chodźmy do marketów pustym żołądkiem nie kierujemy się bezwzględnie terminami przydatności do spożycia tylko zdrowym rozsądkiem i wyglądem produktu nie dotyczy to jednak mięsa resztki posiłków przechowujmy w lodówce w pojemnikach do tego przeznaczonych w szklanych pojemnikach łatwiej podejrzeć co w nich jest dzięki temu kontrolować stan zapasów warzywa w lodówce układamy luźno w szufladzie niepokojących folie, bo w niej szybciej się psują nie bójmy się zamrażania zachowuje ono pełnię wartości odżywczych potraw jeśli w momencie zamrażania są one świeże Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: PRZEWODNIK KLIMATYCZNY

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz radio TOK+Muzyka bez reklam - teraz 40% taniej w zimowej promocji!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA