REKLAMA

Fenomen - kariera cukru!

Przewodnik TOK FM Na Zdrowie
Data emisji:
2022-01-17 14:30
Prowadzący:
Czas trwania:
01:18 min.
Udostępnij:

Cukier. Rozwiń »

Jakiś fenomen. Z punktu widzenia żywieniowego nie ma żadnych zalet ani wartości ( oprócz tego, że wydłuża okres trwałości produktów. A jednak zrobił gigantyczną karierę. Kochamy słodki smak

Czy to oznaczy, że możemy znaleźć go tylko wtedy gdy spożywamy małe białe kryształki. Niekoniecznie. A jednak bez cukru nie wyobrażamy sobie życia.

Przy czym często zupełnie nie zdajemy sobie sprawy z tego, że jest on nie tylko w cukierniczce. Gdybyśmy z supermarketu usunęli wszystkie produkty zawierające cukier musielibyśmy zabrać 80 procent tego co kupujemy.

Łącznie, i to sobie trudno wyobrazić, z fasolką w puszce, parówkami dla dzieci, śledziami w zalewie, większością napojów roślinnych ( tzw. mleka roślinnego ). I nawet... boczkiem, bo do jego konserwacji używa się cukru. Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: PRZEWODNIK TOK FM NA ZDROWIE

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

TOK FM Premium teraz 40% taniej. Wybierz pakiet z aplikacją mobilną - podcasty, audycje i radio bez reklam zawsze pod ręką.

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA