REKLAMA

Odporność: o wiele łatwiej można ją popsuć niż poprawić

Przewodnik TOK FM Na Zdrowie
Data emisji:
2022-05-17 14:30
Prowadzący:
Czas trwania:
01:08 min.
Udostępnij:

A czym psujemy ? Bardzo często niewłaściwą dietą. Gdy mówimy o żywności to nie bierzemy pod uwagę różnych składników które dodawane są do wysoko przetworzonej żywności, by poprawić jej trwałość, wygląd, smak. Każdy z nich jest dopuszczony do użycia, dodawany w małej ilości, ale przecież następuje efekt kumulowania się tych składników pochodzących z różnych produktów. Nie jest ta rzecz dokładnie zbadana. Już nie mówiąc o tym, że znaczna część przetworzonej żywności zawiera bardzo proste składniki odżywcze np. cukry. Wchłaniają się one do krwi, rośnie glukoza, następuje wyrzut insuliny i cukier wbudowuje się do tkanki tłuszczowej i to sprzyja otyłości. A otyłość jest tym czynnikiem, który obniża naszą odporność.

PODCASTY AUDYCJI: PRZEWODNIK TOK FM NA ZDROWIE

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

TOK FM Premium teraz 40% taniej. Wybierz pakiet z aplikacją mobilną - podcasty, audycje i radio bez reklam zawsze pod ręką.

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA