REKLAMA

Qmam kasze. O tym, dlaczego warto wrócić do korzeni, mówi Maia Sobczak

Weekend Radia TOK FM
Data emisji:
2016-05-28 16:00
Prowadzący:
W studio:
Czas trwania:
41:32 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
dzień dobry państwu Ewa Podolska w bessę w dzisiejszych wysokich obcasach w bessę Stanecka tak jest napisane nie Barbara Kobylarz starówka w inny, a PiS za łamach tekst tekst o pani Mai Sobczak i jej synów Hugo i jego smaki i syna głównie dla dzieci w rodzinie Sobczak wszyscy jedzą to samo maja wiezie dziecko świetnym obserwatorem zamiast schabowego z frytkami dziecka nie zmusi do warzy w maja Sobczak natura terapeutka dietetyczka holistyczne i konsultantka, a już Betty uprawia Rozwiń » psychologia pozytywna fotografuje prowadzi bloga kulawa gazet i autorka książki w bardzo się cieszę, że zbyt wysokie obcasy dały mi dniem pracy w wezwaniu spotkać, ponieważ ja wiedziałam, że książka wyszła i gdy usłyszała o tytuł co jakoś tak o tych inwestycji w oddali się uśmiechać wiacie talerzyków, a każda z Monachium chłoną każde wyłączenie Worda karuzeli w dowolnym wyszła jakiż to realna blokada październik Konon poza tym to nas łączy, że ja też bardzo lubię kasyn w reż Glenn Research and Hell Hells Bells stale nie chce mówić ze stosu była zdziwiła Koba potrafiła podnieść kaszy, która była przygotowana dla psa tak, bo wtedy, że państwa były takie czasy, że nie kupowało się gotowego dla psa tak jak zdelegalizował w USA i co się stało w kasie, więc rada pięknie książka wydana ja rozumiem, że ona ciągle jest ona jest Aneta Zając wydała tak tak tak pracujemy nad kolejną tak się przyznam nawet na marginesie, ale jest za gaz też dyrektorzy są m. in. też jest taka, jakby opowieść nie chcę za dużo zdradzać, bo na razie jeszcze pracujemy nad nią, więc bez swojej nachalnej kształtna to wiadomo, że jest tak też ewoluowała w na początku była na plan był nieco inne naciąć się ku nam każe się wszystko zgadzało Kasia, jakby za, ale wiadomo, że to jest także projekty żyje swoim życiem w tym sensie, że winno się jakoś się ewoluuje zmienia w trakcie, czego tworzy i ty jesteś fajny Banaszka są przepisy, które w ogóle nie miały wejść ani nie ma tych co spisałam sobie, że będą w tej książce więcej znaczy to oczywiście jestem zadowolona z niej finalnie to co powstało jest moim zdaniem fajnej i tak chciałam, żeby było tylko mówią o tym, że im tworzenie takiego projektu, jakim jest książka jest teraz też dosyć złożona praca w UE i wpływa na nią tak jak zresztą na nas wpływa świat zewnętrzny wszystko co się dzieje nie ma w naszym życiu czy wyleczy obok coś inspiruje coś podpowiada, że ja mówię, że to często intuicja podpowiada i dlatego np. wrzuciła Melody i Burgera, a tego, jakby nie było w planie, a wyrazem dla tych z wielu znawców win centa, ale lody jak los skazał na jak gra co nawiasem lodów nakażą nie jest może być bazą, czyli podstawą teologów na ballady nowej edycji ligi w sezonie i więcej pozy, jakie przepisy mają swojego głównego bohatera ja to tak czy Google awansujemy jest Kasi głównym bohaterem właśnie lodów jest Kasia jak i coś rysowałem Dalecki wywija rozumie ciekawe są najbardziej zmalały, ale teraz rozumiem galę na mące jaglanej kaszy jaglanej lody bardzo czekoladowe ze słynnymi migdałami i Mira belkowy z tymiankiem tak i to ta jest zdjęcie na tle mocno czekoladowe to są takie rzeczywiście mocno czekoladowe jaja mało słodsze więc, że w użyciu kolei ta jest sporo prawdziwego takiego było kakao owego, ale i mają ulubione owoce z dzieciństwa Mira Belki, które uważam, że są jednak najlepszą śliwką często o nich euro miałeś małe żółte Targ w często losowania ogarnie cały wiat drabinę, aby lekarzom, że po niej nie chce Mateusz nie wezmę, bo ja robię przetwory miał tylko we własne robi lody kremy Mira belkę we jednak inna ręka śliwka, a w niej po prostu eksplozja smaku mam wrażenie, że tak, jakby w te smaki się łączą i tam są smaki zawarte przez różnych innych żniwa drzew jest tak, że w 1 małej Swifta jest wszystko jak ją odczuwam oczywiście jak wasz kwaśna cholernie MO no ale można ją po prostu zrównoważyć troszkę, dodając np. Serock imbirowe albo Klonowe, czyli takich lepszych chłodów nie stricte cukru cukru Choszcz tego dowiedzieć no tak jak my tutaj w artykule naszym innym czy nasze życie Basi bardzo niejedno pisałam, że smak słodki spisane dzieciństwo lubimy smak słodki smak słodki buduje rozluźnia on ma swoje konkretne zadania natomiast jak to w życiu wszystko trzeba w równowadze, by za dużo smaku słodkiego to rzeczywiście na budujemy będzie nas bardzo dużo Jacko tańczyć wracając do tych lodów może powiedzieć, że nie ma w trawie i z punktu widzenia przygotowania, bo czas przygotowania godzina czas oczekiwania 2 godziny, a stopień trudności tylko jakby 2 gwiazdki na 5 możliwych dna, bo uważam, że mieszanie lodów to nie jest żadna tragedia mój syn też miesza lody oczywiście w łatwiej jest zrobić lody, jeżeli mamy jakiś tam domowy sprzęt taką niewielką maszynka do robienia lodów w sensie ona za nas mieszaj i po prostu schładza w tym samym czasie, a wszystko chodzi o to, żeby lody się delikatnie napowietrz żyły i przez to się też kremowe takie właśnie w przyjemnej konsystencji my tu mówimy o lodach bolało, gdy są w tym dziale gdzie, ale bez słodkiego niezła gra dla innych państ w powiedział na skład SN wypowiedział i tutaj myślę, że dla większości słuchaczy deserze w ogóle jest gazowym w nowo wzdycha Skra TK, a ma na dramat dodane troszkę konfitury czy stereotypu dobrego są ku o to jeszcze, ale tyle przepisów niektóre z nich słodkich ptaszyska osób nam nie kojarzą ja, zanim porozmawiamy o kasie jako takich tutaj wrócę do urn tego tekstu, który w wysokich obcasach jest coś takiego jak z tej dziedziny na zdrowy styl życia zacząć od małych kroków nie róbmy rewolucji i szczerze powiedziawszy rozśmieszyło mnie tak nierealistyczne na początek zmień sobie z białego dać nowy, a kluski róbmy z mąki orkiszowe zamiast pszennej panie mają do pani tu przemawia do domów, którym się jeszcze robić kluski i taniej będzie wręcz mówić do sklepu koszt swojego talerza wiarę tonem serio, że na tak, ale najpier w trzeba wydać wiele dostąpiła wolę Boga i orkiszowy zamiast przesadnej zróbmy nadal w Bojanowie kluski 1, bo wydaje mi się, że to dlatego tak zabrzmiało Ania zarabia Lane kluski Elany n p . teraz na Roland synowi jej albo na takie pijemy razem śniadania no to przeróżne zupę przeróżne takie pół Kaczyńscy byli ZHP, ale pół płynne rzeczy, które są ciepłe ma się lat rynek lepiej trawią rozbudzają cały organizm inny przykład ulubioną zupą taką w lecie DM to jest zupa z danymi kluskami na różnych przy owocach, czyli taki kompot tak jak kiedyś babciami robiła to ja robię też właśnie taki przepyszny kompot składam też całą owoce wkładamy kilka świeżych owoców i robią Lane kluski właśnie orkiszowe i do tych gmin Klusek dodaje orzechy do środka pycha jest naprawdę przepyszne i też dodać jeszcze takie przyprawy test instalacji ta jest taka rozgrzewające przyprawa i na niego gębie niebo w gębie zakończymy tę część wrócimy w planach nie ma wbrew wydry ogień część naszego programu maja Sobczak autorka książki Cushman and kasy, czyli powrót do innych korzeni także bohaterka tekstu w dzisiejszych wysokich obcasach, które napisała w airbusie Stanecka ten tekst poświęcony głównie temu jak pani swojego syna wprowadzała w świat jedzenia innym, pozwalając mu to właśnie wybierać, ale także, gdy celem było to wiata co uważa pani za zdrowe tak no to jest sztuka, żeby tak przekonać, że ma dziecko czy może inaczej jest coś takiego jak komfort funt i to jest jedzenie, które się wynoszę z domu uczyć to są smaki czy połączenia, w które po prostu mało jemy w domu którymi nas karmi babcia i to się tak jakby Wyżyna w naszą świadomość podświadomość, że potem jak już jesteśmy dorośli i chwili np. takiej gorsza jej przychylność tak to wtedy rzucamy się właśnie na te smaki na te znane, bo to się łączy z emocjami tak niesamowicie silnej wtedy nam się odsuwa w głowie taka w szufladkach z napisem komfort wód, jeżeli mama dawała nam dobre połączenia to my jemy te dobre połączenia, jakby przez to właśnie, a jeżeli nie no to niestety zaczynamy się opychać tym co nam szkodzi ja wyszłam z założenia, że chciałabym takie stworzyć ucho Zdzisława huk, ale czasami się śmieję że, choć Zdzisła w w uchu Wisława połączenia, żeby on potem jako dorosły facet np. tak będzie nie wiem rzuci go nie daj Boże, gdzie cena to on sobie zrobić knedle jaglanej albo w i nie wiem w pobudzenie jaglanej np. mocno czekoladowy, a nie rzuci się na jakiej się realnie liczyć gola nazwiska tak, że Lady czekolada nie jest zła tego gwiazdy, jaką wybieramy, więc nie, o ile zjadł ile zjemy no oczywiście to w ogóle niestety jest jestem łakomczuchem więcej rozumiem to sytuacje często jest tak właśnie głównie ze słodkim smakiem rzeczowej chciałby więcej danych, a ja sobie specjalnie nakładam sama ograniczenia na zasadzie takiej nakładam konkretne portiernia jest maleńka porcja obiadowa i nie dobieram nowi fani mają ze sobą jak pani z kompletem troszkę się przekonuje bardziej to w lidze jako walkę, bo ja nigdy nie stosuje wobec siebie przemocy takiej mówi przemocy psychicznej nie w Lubieszewie po prostu i przez to, że siebie lubię, toteż tłumaczy synowi, że jeżeli kogoś się bardzo kocha to nakłada się na niego pewne ograniczenia tylko dlatego, żeby mogło dobrze czy to to nie jest tak bym znalazł imprezy potrafi zrezygnować tak gorzej jest w dniach przed kobiecych, jakie to nazywam Celsa z jej comiesięcznych wtedy mam tzw. dzień świni tak nazywa go o jak ich do tego nie do końca, ale na świat wtedy jak tak, aby czekoladę kilka kawałków czekolady dekorator bywał gorzkie rzeczy inaczej staje się mniej obleganych regat będzie raczej bardziej już gorzkie niż mleczne w i zjadam wtedy właśnie czekolady w połączeniu z paluszkami orkiszowe miejscy z solą lub połączenie słodkie słone w realizowali Lech tak z za chwilę oczywiście czasami zdarza mi się kupne tak, bo ten nowy nie zawsze jest idealna sytuacja potem za chwilę np. jadam zupę z buraka, bo strasznie się chce buraka, po czym np. uważam, że ze słabymi teraz my przez moment na lody po tej zupy dodaje Kamińska jest taki dzień, w którym rzeczywiście ciężko powiedzieć, że robię coś z głową w i to jest dzień, w którym sobie na to pozwalam czy też taki moment, w którym ja sobie scenę dobrano jest taki dzień w takim razie nie ma co się jeszcze biczowania działa jej teraz zjadłam nie zjadłam zjadła mi dobrze no i po prostu to jest taki moment, w którym można, by dzieci wątroba jest na tyle ściśnięta czy taka nie rozluźniona pokaz pod denerwowała na, że dobrze jest się rozluźnić staje się już nie dawać kolejnych emocji negatywnych, czyli to biczowanie się bierze zjadłam zjadłam dobrze trudno jutro niezmiennie małe i dostarczycieli jej też takich smaków, żeby ją rozluźnić, bo ona dopiero w pierwszym dniu wiadomego cyklu dopiero się rozluźnia, bo Puszcza i wtedy my też wpuszczamy już jesteśmy wtedy uśmiechnięte nie, a wracając do syna do Hugo ile ma teraz lat 7 do nie wchodzi do pierwszej klasy będą wypełniać ten moment, który się pojawił pewnie już na pewno się pojawia to nacisk otoczenia koledzy koleżanki np. mają urządzane urodziny imieniny w tak silnym fast foodzie co się zaczyna na ME prawda Golec AG jest nam się nie udało w tym doradca analizuje pani w ogóle nazwisk, ale Dworak są one nic innego prawda smakują mi frytki smakuje Coca-Cola lot już pojęcia bliscy tematykę generalnie jest tak, że aż tak silnie wyrobione, że nie będzie to on ma wyrobione dosyć znaczy też jest także, że jesteśmy umówieni, że na urodzinach, jeżeli jedziemy na urodziny dziecięce to już od wezmą sobie przedszkolak te urodziny zaczęły się organizować to po prostu byliśmy namawiani mówienie, że on sobie nakładana co ma ochotę i w i co chceta jest taki godzien świni ja mam swój on ma po prostu urodzinowe i rzeczywiście na początku było także po prostu wpadał Renatą obfitość rzeczy, których nie jadł lub generalnie nie smakował, więc na talerzyku trafiało inny w Nyonie uaktualnienie uniewinnienie wozy, ale nie uznają za nie podają nie podaje Maciej słodycze są na nieruchomości, a jeżeli jest nadal czasami jest PIT sama jak brat Hugo sam Mendes ty jesteś jego wybór, że w tej chwili już, że nie jem mięsa, więc nie zjadam ich natomiast pamiętam takiej w przedszkolu jak zobaczyłam taki wielki talerz wyłożony po prostu wszelkim dobrem, jakie cukierniczym, jakie tylko można było sobie wyobrazić nawet mało nie zemdlałam odwróciłem się drugą stronę bez wiedział, że nie będę na to patrzeć Nate skończyło się także ugryzł nie wiem trwa tam jakieś ciasteczka, po czym talerz wylądował mnie na kolanach no i jak zwykle mamy powody, ponieważ mój syn wszystko przepijał wodą w sensie tak się nauczył, że pije wodę głównie inni ta jest dla niego picie woda dojazd i gdy widzi inne dzieci pijące innego czasami próbuję jakiś sok, ale raczej na zasadzie, że jest dla niego dużo za słodki, więc w, jakiej Kałków, a potem znowu jest mamo pić mi się chce wodnymi daj wodę pani z kranu podaje czy kupuje woda ma filtrowane są po prostu zlituje w cuglach zazwyczaj jest czajnika jeszcze wlewam mam tam swoje oczyszcza odsyła do normy uczelni mamy specjalne życzenie faktur przechowuje wytykają wady niska sytuacja, gdzie woda po prostu nabiera troszkę innych właściwości, więc woda przegotowana ląduje w tym moim miedzianym czajniku jej z tego miedzianego czajnika dopiero po 8 godzinach mniej więcej tak samo uzupełnia po prostu cały czas są woda ona stoi w miejscu, w którym ma on może sobie sam lwią część, dlaczego pani zostać wegetarianką zawsze uwielbiam zwierzęta wzrostu, a nigdy nie było we mnie takiej zgody na to, żeby czyimś kosztem po prostu się poznam rzek jest tak obfitości innych produktów Ziaja nie musiał po prostu przykładać ręki i do nieszczęścia innych istot, że mogę po prostu się najeść i to Wróblewski we wspaniały sposób fajny smaczny piękne imię, ale i grudziądzan mijają od zawsze ciekawi, jaki i kibuc tel moment, gdy nawet dzieci czasami przystanie, które w ogóle nigdy nie jedzący rzadko bywa niektóre po prostu przestają jeść wędliny mięsa w domu rodzinnym pani domu rodziny miała moi rodzice mieliby tradycyjne domy prowadzili u mnie się trochę zaczęła ta sytuacja tak zaostrzać, ponieważ my też w książce sporo piszemy mamy rodzinne na wsi, do której jeździliśmy na wakacje cieszą mnie uwielbiam te wakacje to gówno naprawdę jej zapach siana i właśnie zwierząt niesamowite i tam było takie dobitne no bo jednak być tym mieszczuchy mają wszystko na tackach w sklepie to nie jest takie oczywiste co to tak naprawdę jest nie raportuje takie coś się na tarce mięso mama to kupuje i cele i po tarasie gdzieś tam kroi no tak mnie nie stał oderwany od rozdzielane tak w nas na wsi jest takie bardzo dobitne atak na innego widziałam jak wujek goni kurę potem ją widziałam nakładzie napad na pieniek, a potem widziałem jak kura już bez głowy skacze po podwórku stało moment, w którym powiedział, że już nie zjem tutaj zupełnie zjem rosołu w sensie no bo widziałam przed chwilą jak biegała koło mnie AZA chwilę już, że to było takie bardzo dla mnie, bo bolesne doświadczenie daje mi się, że pewnie mnóstwo osób, gdyby rzeczywiście brało udział w no czy widziało tak jakby ten cały proceder to pewnie by się zaczęli sami zastanawiać alem, więc uważam, że to jest wybór każdego z nas, a w wypadku pani męża CIM mówi mój mąż też się z tradycyjnej bardzo rodzinne teść jak się śmiejemy do tej pory uważa, że bociek tanie mięso i próbuje tam np. określać okrasza się gniewem żony chce nam dać miłość swoją rolę to jest jego poczucie, jakby też z tych czasów gdzie, gdzie rzeczywiście mięso było rarytasem jadło się raz w tygodniu ojej, jakby na forum tak samo cukier dlatego teraz sędzia z dziadkami ciężko się walczy, że może Hugo jednak nie potrzebuje tyle słodyczy dla chętnych do wizyt zachodnich, bo dla nich to jest po prostu udawaniem miłości bo kiedy z tego nie było mnie też zasiąść przed programem rozmawiałyśmy o słodyczach za ciężkich czasów czyni Pajda chleba z cukrem Gdańska albo ich w lepszej wersji z prawdziwą śmietanę z cukrem i to były te słodycze którymi się w sumie karmiły dzieci tak, by nie było MJ był drogi i cukier też na nie należał do najtańszych jeszcze był na kartki, więc trochę to inaczej wyglądało w związku, z czym innym my no mój mąż sam podjął też decyzję, że żaby nie będzie jadł to też jest także ja często mówię o kwestiach zdrowotnych jeśli chodzi o ulgę, gdy zbyt dużą ilość mięsa w diecie też ciężko w tej chwili kupić dobrej jakości mięsa nie takie mięso jak to się mówi no nie wiem od szczęśliwych krów, które rzeczywiście jadły trawę pasły się razem nabyły w swoim naturalnym środowiska, by przed na swoim końcem teraz w większości mięso jest nas z Wilna wiadomo z tak naprawdę jest z fabryk mięsa na te zwierzęta są tam nieszczęśliwe w związku, z czym dziś ja uważam, że jeżeli ktoś jest nieszczęśliwe to nie jest w stanie wydać z siebie dobrych owoców no poza tym, jakby sam fakt tego, że wszystkie zwierzęta na ziemi łącznie z nami mają główne cele przetrwać się rozmnożyć to jest bardzo pierwotne i nie jest taka prawda, więc uważam, że po prostu na chwilę, jakby już ostateczne jej sytuacji w wyraźniej na to, żeby każdy z nas doznałby takiego szoku stresują jej brak nowych rzut z toksyn do krwi jej jest tak ogromny w chwili tak wielkiego stresu no bo to jest ostateczny najgorszy stres mnie, czyli za chwilę mnie nie będzie, że po prostu mąż ciężko nazwać to mięso, że jest zdrowa, że daje rzeczywiście moc moim zdaniem moc daje szczęśliwa jedzeniem takie prawdziwe jedzenie, które widziały słońce, które śmiało z wiatrem nie wiem jak to ująć inaczej nie, czyli takie bardzo tradycyjne prawdziwe jedzenie prawdziwie hodowane najlepiej jeszcze z troską jest miłością czy nie na zasadzie hoduje całość uprawiamy coś, bo muszą, ale i w ogóle nie mam na to ochoty tylko po prostu robię to, bo to Lubie to w dzisiejszych życia za większość pomijamy jakieś wielkie gospodarstwa wielkie plantacje, ale wszystko można kupić ludzie w ogóle przestali w nas w swoich ogrodach program nadal mają jednak w danym o mądrości płynącej od was co trzeba to i takaż Anawa przyjęli tak dalej w jak chce postawić TK, a kropkę nad aspektem wegetarianizm, jako że poświęcam temu dużo miejsca na naszej antenie w i wrócić do kaszy jeszcze ostatnia rzecz wdzięczny pieszy ostatnio przekonam, że w ogóle nie wiemy czego, jaka Kasza powstaje na trawę tak jest, że zupełnie zaczęli się nam tych łakoci ze znajomymi, a Czytelnicy zapraszamy w ogóle na wkład w Balicach bazy, by tam Chopin tak to też powiedzieć zeznań zmieniany tak, a co powstaje z owsa oprócz płatków owsianych no powstaje Kasza owsiana też Kasza owsiana krążka owsiana też dziadek lek. Kik generalnie jest już nawet mówić nam ostatnio będąc w Zielonej Górze weszłam do dosyć znanego dyskontu i złożyła tam Kasza owsiana, więc naprawdę już teraz można kupić w różnych miejscach polecam, bo ona jest lekko słodka ma takie właściwości termiczne rozgrzewające i świetnie pasuje do deserów idealnie się komponuje na takich spadków się robią przeróżne trufle tarty inne fajne rzeczy owsianych tak styka się można swobodnie robić też przepyszne rzeczy a czego powstaje Grzesik, ale grysik, jaki na taki nos potem po ugotowaniu mogę sobie kraj w kosteczkę kino wały kolejowe chodzi no chyba za czasów mego dzieciństwa nazywało się generalnie jest tak, że ten organ w ramach Energa połamana i cyfryzacji Anny tak wszystko jest, ale manna może być też orkiszowa niekoniecznie musi być stricte ta znana pszenna najbardziej jest też sprzęt nas o klasę nazwę ma ono oznacza bardziej struktury w tym wypadku, czyli bazie wiedzy różny może być w różnych urazów jest tylko kwestia żona jest po prostu bardzo drobniutki KE i dosyć szybko się gotuje nowa zasada jest taka, że czym większe ziarno, czyli tak jak n p . mamy Pęczak czy tez prawie całe ziarna na widoczny widać nawet to przełamanie ziarno ono jest troszkę z polerowanego, więc to nie jest stricte ziarno, które ma zakończenia takie kolce następnego jest skromniejsza uczymy grubsza Kasia tym dłużej się gotuje i jest ciężej strawna czym lżejsza czy bardziej pokrojona na szacie połamane toteż, jakby nazwy pochodzą od tego, że jedne są łamane drugie są krojone trzecie tam jeszcze winny sposób są rozdrobnione Anny tym czym bardziej pokrojona Kasia tym ciężej strawna w związku z tym dzieciom się podawał zatrzymaną no bo chodziło o to, że nasze po pierwsze, szybko gotowała nam to właściwie się w co dawało to religia do gotowane do otaczającego się medalu można oczywiście do innego wywaru, bo niekoniecznie to się być lekko jak gotuje Kasia też nas Sokół takim prawdziwym tłoczone my wtedy ona nabiera właściwości chce się takie smakowe są ku, czyli jest świetnym po prostu deserem, czyli wiele nie trzeba można te są też oczywiście połączyć z wodą w zależności jako bardzo jest słodki, bo często te tłoczone soki są mega słodkie jednak więcej można stworzyć kompozycję, czyli właśnie ugotować Manon Sokół tak samo ją po prostu schłodzić i ona wtedy przybiera tu tak to powiedzieć, jeżeli ją wlejemy do kwadratu nowego Orlika to będziemy mieli Quadra jest wznoszony Jonsson po prostu bronić ich wykładać się kostki nowa oczywiście uwaga to jest bardzo cenna informacja wydaje mi się, że jedzenie musi być bardzo ładnie podane musi dobrze wyglądać, bo musimy chcieć jeść to co leży przed nami, a wręcz musimy się zacząć winić i myślę sobie ojej choć, kiedy wreszcie BND, kiedy ona przestanie gadać ja będę mogła zwyczajnie mają myślę, że w bardzo wiele osób bardzo chce zjeść jedzenie, które stoi przed nimi, a nawet więcej o tym, że jedzenie, które stoi przed nimi ich nie patrzeć jak jest podany idzie wieczorem otwiera lodówkę jeśli nie wiesz jak to jest podany tylko zjada, ale dojdzie z drewna wyda zgodę, jeżeli adres zaprasza dziś skrót informacji mają Sobczak jest państwem moim gościem znajdziecie ją w dzisiejszych wysokich obcasach, w którym ten, w których to dużo mówi w o tym jak wprowadzała swoją rodzinę w zdrowe jedzenie Anny więcej o swoim w synu, który ma teraz i 7 lat i CIT zakaz lotów w CK szczekał bez specjalisty dla Amazona PMDK od finansów coś szczególnego prawda bohater takich nie, ale zaraz po czy to znaczy, że państwo codziennie dzieciakom w kasie tak, a te, a tak dzisiaj np. jadłem kinowe na czym sensora jest nowe kino Malta jest Komosa ryżowa Anny jest uznana, jakby przyłącza się ją do każ, chociaż bliżej do ryżu, ale dno mówi się nie i że jest to w jakim sensie Kasia do naśladowania jadłam śniadanie kaszę gotowaną Komosa z mlekiem jak z planem i zmiksowano ją sobie z truskawkami czy zrobią sobie takiego o takie smutne rzeczy Siej Ka czy jak zwał tak zwał i wypija taką porządną szklane takiego gęstego szejka, więc ciepłego uwaga ciepłego, bo zawsze pije ciepłe rzeczy i staram się jeszcze płynu oprócz lodów, bo jestem jakiś tam wyjątek od reguły ceny i naprawdę tak dzisiaj jest pyszne sycące i człowiek się jeszcze po nim nie czuje ociężały, więc skoczyłam na rowery i pojechałam, jakby świat na rowerze, gdzie powiedzmy sobie po tradycyjnym śniadaniu takimi, jakie zazwyczaj, iż spożywa na to się, że raczej skaczę z powrotem do łóżka, w których albo na kanapę i zaraz kreowanie zazwyczaj jedzie, bo jest nie tylko nie owoce warzywa z działalności realizowała Marianem jak najbardziej tego pani chyba nie podgrzewa, chociaż sałatę bilansuje często nocują, ale nie znam z gazet, a okres będzie wyższy i rzeczy gruntowe się pojawią prawda pomidory ogórki mówi o tym, dr Andrzejem np. na ciepło pan zarabia gotujemy kaszę świeżo wnuczka dodaje właśnie pysznego pomidora pokrojonego w kostkę dodaj zioła, które są trwale związane ani przygotowuje sałatki sałaty przygotowują osobno sałaty, ale wtedy robią ska do tego, bo w wszystko jest kwestią tego w jakie geny posiadamy, czyja drugim typem jesteśmy mjr Wenda dzieli ludzi na typy tak samo medycyna chińska na nim bąble przeróżne podejścia mówią o tym, że nie jesteśmy tacy sami to widać na pierwszy rzut oka i co niektórym radnym i z zieleniny, a niektórym na surowo szkoły wzięli to są ludzie typu, że mówiący, że jedzą przy liście sałaty i są grubi w i nie jest to możliwe, mimo że jeśli chodzi o takie badanie czytamy podzielenie tego na na ładunek energetyczny, jaki dostają NATO wydaje się, że jest to niemożliwe nie została taniały prawie nie ma mało kalorii lody no właśnie nie ma energii za to nie powinno mieć miejsca, a jednak, więc są to osoby też często zastoju w wale jest rozwojowa i taka z, która ma tendencję do zastoju do zatrzymywania wody do zastoju na różnym poziomie w ciele, czyli np. jeżeli długo posiedzi tam ma spuchnięte nogi w planie mówi Jerzy Długosz siedzi 24 godziny albo zlecić Bazyl KO wie, że to przykład posiedzi 2 godziny i już widać zarysowana końcówka skarpety na nodze tańczyli odbitą, a są ludzie, którzy potrafią się z 12 godzin nie mają żadnej w tej skarpetki nie więcej chodzi o to, że po prostu wszyscy jesteśmy różni ich tam GT 3, aby dostosować do siebie do swojego aktualnego typu rozumiem, że Duda pani mówi o tym, co o tym co mówi, a już wyda tak, ale też medycyna chińska też mówią o tym, że są po prostu różni ludzie chcą się nawet można patrząc na osoby nie wiem ustawione w kolejce można pokazać są ludzie, którzy są bardzo wierzyło wani, czyli tacy zwarci mają takie zwarte ciała, które prawie nie mają tkanki tłuszczowej to są ludzie zbyt dosyć wysokim ogniem trawiennym, którzy mogą zjeść 3 obiady 4 tabliczki czekolady, jakby nie kryją, a są tacy co tak jak powiedziałam 3 liście sałaty zjedzą garść truskawek i batem kilogram więcej tak w cudzysłowie łączy po prostu są, jakby nabierają i to są właśnie te typy które, która na muszą się jednak zastanowić lub równoważyć jedzenie czy np. jeżeli wiedzą, że mają tendencję do o np. nabierania czy wzdęć po rzeczach surowych no bo organizm też nam daje informację, po którym jedzeniu czuje się dobrze, ponieważ mamy energię nie mam żadnego wzdęcia nie słyszał swojego przewodu pokarmowego nowo przewód pokarmowy tak naprawdę pracuje sobie na ciszy, o ile dostał właściwe, że zadania, jeżeli właściwe jedzenie, jeżeli dostanie właściwe no to tam przemarsz wojsk dym słychać przeróżne odgłosy z brzucha i na pewno każdy z nas tego doświadczył jakieś kolki, jakiej się czasami po surowych owocach niektórzy mają zaraz 2 × większy brzuch od razu widać, że coś jest nie, tak więc organizm nam wysyła tam czas sygnały co jest dla mnie dobre co jest niedobre, więc po prostu głównie słuchajmy siebie obserwujmy siebie i będziemy, jakby bez jakichś szczególnych drogowskazów będziemy wiedzieli że, a potem to nie niektórzy wiedzą, jeżeli mają dużo ognia to wiedzą, że obok jak to zjem czy wypije to na pewno będę miał zgagę nie to jest obserwacja ciało od razu wyrzucam mówi za dużo tego nie potrzebuje teraz smaku kwaśnego np. więc tak, by nie róbmy tego co jest dla nas złe wracamy do każ tak, a czy jest niska aż to znaczy wyzwanie miała do wyboru i jedno gaże pozostałych nie ma to trojga osoby pani zostawił jaglana zawsze jak planować banity założyła też od tej kwoty jak plany pani tutaj pięknie na początku właśnie Real gdzieś w Wiśle to z jego realną ci co jest zamianą podróżuje po całym hien zwie RS jak lana jest zawsze w mojej walizce no rzeczywiście było miejsce, w którym na, do którego nie zabrałam swoje jak dla nas, ale też miał od razu informację, że nie wolno przewozić tam urządzenia i nawet się spakuje to zostanie wyrzucona, więc uznałam, że nie tak nie może być dnia staram się kupować bardzo dobrej jakości to Łukaszem, więc po prostu stwierdziłam, że nie, ale dowiedziałam się już przez pedałami internet ma teraz żyjemy w takim świecie, że można wszystko sprawdzić, a wręcz niemalże wirtualni podejść pod drzwi sklepu, więc sprawdziłam, że jest ceglana tam na miejscu, że sobie poradzę dodaje był Australia bony przykład 2 ostra nie wolno przynosić przewozić jedzenia, więc tam ze mną nie było, ale była w różnych innych miejscach, bo zazwyczaj mają w walizce znajduje się w garnek Sitko chyba właśnie w jak lana i bardzo często, o ile nie ma na miejscu, bo zazwyczaj wyjeżdżam z miejsca, gdzie jest kuchenka, a nawet c mikro miejsce do gotowania czy nawet jeśliby jakiś 1 palnik stawiam, że to ja gram sobie przygotuje je potem bazuje na rzeczach, które są w danym tak w danym miejscu świeże pachnące a dlaczego tak i jaglana jest Best Best jak grana jest Best Best, dlatego że po pierwsze w moim przypadku osusza nadmiar luzu macie w przypadku wszystkich osusza nadmiar luzu, a to jest taka zmora zaznaczyć na cześć mit, gdzie młodzież tego pierwszego dnia śluzu nadmiar snu o Schulzu osusza w całym organizmie po prostu jest w poprzez staże produkty są nie do końca dobrze dobrane średniej jakości dodatkowo to trawienie nie zachodzi prawidłowo w tak jak powinno zachodzić w ciele i wytwarza się nadmiar wilgoci i ta wielość nosi się dziś odłożyć fajnie by było, gdyby została wydalona właśnie uszka kasze jaglana wspiera wydalanie tego nadmiaru wilgoci i wielkość to nie znaczy, że jeżeli wydajemy nadmiar to zaraz będziemy całe pomarszczone Bates nawilżenie skóry wilgoć jest patologiczna nawilżanie jest dobre i teraz jaglana usuwa nadmiar tego śluzu śluz powstaje tak jak powiedziałam ze złego trawienia ze zbyt dużej ilości oczyszczonych rzeczy jest zbyt dużej ilości cukru ze zbyt częstego jedzenia czy takiego podjadania nie czyni siadamy nie wiemy rzeczywiście mamy land i wtedy jemy jedzenia tylko co chwilę tam coś skubie my ten nasz żołądek nie jest w stanie strawić tego co dostał przed sekundą, a już dostaje kolejną porcję nie chcieli z tego punktu widzenia jaglana i z tego punktu widzenia jaglanej jest można powiedzieć tą Kasią, która nam daje najwięcej tak on w poza tym jest termicznie tak się mówi żona jest neutralna, czyli można ją odrobinę przygotować taki sposób, że będzie bardziej ogrzewając SA, a generalnie fajnie skomponować posiłki, które są neutralne, czyli tak tak naprawdę w równowadze i potem ewentualnie dodawać różne przyprawy czy dodawać inne produkty, które albo zmienią jej termika n p . na bardziej rozgrzewającą do już mówią takim prostym typu dodanie czarnego pieprzu cynamonu kardamonu ewidentnie rozgrzewających przypra w i meta kontrolujemy czy nie nadajemy tyle ile potrzebujemy poza tym z kaszy jaglanej można zrobić tak naprawdę wszystkie one choćby tak nagle było widać, że rok można zrobić krem i Zenon Janus Lille w ogóle nie ma lądem jest mąka ryżowa dodana poniesie chciałam, żeby tak nagle były bezglutenowe itp też jest fajne, że po pierwsze, ona ma dobry skład Kasza jaglana po drugie jest bezglutenowa można ją podawać dzieciom właściwie już tam się z tego miesiąca tylko oczyści formie bardziej rozwodniony czytanie na zasadzie kaszy sztywnej ugotowanej tylko po prostu gotujemy ją w większej ilości wody także Bena była strawna dla takiego malca, który ma tam nie wiem 56 miesięcy można dodawać do zupek do różnych kluseczki robić później jak mebelki i mleko o tort na wszystko co sobie tylko można wymarzyć co w tej kasie można przygotować, bo ona ma taki właśnie czynnik fajnie neutralny smak nad dający się, czyli po prostu, dodając że nie tak, dodając np. mamy go mamy już bez tremy o smaku mango albo dodający skórki limonki i odrobina soku z limonki mamy kryminalny kołowy i chodzi oto żona jest na tyle neutralna w smaku ma delikatną goryczka, ale przez gotowanie pod prażanie możemy się Tygryski pozbyć w związku z tym dostajemy coś tak plastycznego coś się, gdy jeszcze dodatkowo, którym wspiera organizm, bo proszę zobaczyć choroby wieku dziecięcego to są choroby się tak ładnie mówi górnego Grzywacza rzecznik tej części katar i tak kaszle zapalenia uszu zapalenia oskrzeli, a tak Kasza jaglana właśnie na to wszystko działa świetnie jeszcze chciał wykorzystać ostatnie niecałe 2 minuty czasu nic strasznego się na krajowym oraz zaczęłyśmy jedno TFL na nas takie stwierdzenie pani chyba się wydaje barbarzyństwem gotowanie gaz w torebkach, które się kupuje dodania do tragedii nie, ale gości na razie czego rośnie nam tego na czym polega po prostu nie wymaga od nas zależy od zajęć w Realu tyle szans inna wersja była gotowa jest z tego nie było przypala łyżwy kasze i inne rzeczy, że nad tym, dlaczego nas nie przypala, ale poza tym my po prostu tak jak choćby zatytułowany książka powrót do korzeni ja uważam, że powinniśmy wrócić do takich naturalnych sposobów przyrządzania jedzenia, jakby patrzeć na jedzenie z perspektywy na taki bardziej naturalne, ale właśnie godzić tę torebkę w Bałtowie na minusie 0 jest to jakiś plastik przedziwne, w którym gotuje się moje jedzenie na Chwarznie mam zaufania do tego oczywiście jest także będąc na Mazurach albo nie wiem w jakim się rybami 1 Millar sklepik, w którym są akurat tylko takiej kasie amisze skończyłam słusznie mówisz to gra jest zdania są wreszcie nam przez kupuje sobie do kubka, żeby zmierzyć ile tego nam ile dolać wody i naprawdę proszę zapamiętać miarka paszy 2 Miarki wody i uniezależnieniu druga część niezależnie od kasy będą Pęczak można odrobinę więcej to też zależy, jaki chcemy uzyskać efekt Otóż dla was na patelni coś pani pod raza zjadają branża w garnku tym w Drammen gotować czy tak naprawdę daje odprężenie i po pierwsze, zmienia termika Eli Lilly jak dodaje troszeczkę ciepła ciepło jest fajna otwierające wszyscy lubimy ciepło ciepło to miłość po drugie to też jest kwestia tego, że wszelkie słuchy, że produkty, które są przechowywane często są no powiedzmy sobie zamknięte i nie mamy do końca, a wpły w na to czy są tam jakieś żyjątka, które w nich chcemy, żeby były lub nie daj Boże pleśnie, więc pod prażanie jesteśmy w stanie się tego pozbyć po prostu dlatego pod presją m. in . ja odsyłam państwa w, a do wysokich obcasów koniecznie, by na bloku bramkarze c do książki komentarzy mamy 2 egzemplarze książki dla tych co napisał w weekend Eleną padok kropkę FM, bo aż coś wali Górskiego muszą napisać w ich pani maja Sobczak była naszym gościem dziękuję bardzo Dawid Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: WEEKEND RADIA TOK FM

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz radio TOK+Muzyka bez reklam - teraz 60% taniej w promocji Black Friday!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA