REKLAMA

Czym jest barbecue?

Niedzielny obiad
Data emisji:
2017-03-05 13:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
15:55 min.
Udostępnij:

Jarosław Uściński z restauracji Moonsfera proponuje na niedzielny obiad polędwiczki wołowe lub wieprzowe jako dawkę naturalnego kolagenu.

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
w niedzielny obiad Przemysław Iwańczyk kłaniam się zaproszony na na spotkanie z szefem MON sferę szefem kuchni Muslery Jarosław Uściński jest ze mną dzień dobry dzień dobry to co atmosfera Nosferatu z Rosją na dachu centrum olimpijskiego i dlatego ten komu sfera budach i ustalili, że wówczas o właśnie blisko Księżyca w Cannes nazwał urodziła się paradą brata mówi szczerze mówiąc długo się za 3 dni męczyliśmy się z nazwą w ogóle dlatego miejsca na nie wyszła Rozwiń » taka trochę trochę Barbie, ale teraz się swoją misję sądziłem, że to także wynik tego jacy goście przychodzą do nas też kartonowe spółka ma nazwę opięć lat 5 kółek olimpijskich w dom tak naprawdę firma postanowi osoby zaistnienia tego miejsca stworzenia tego miejsca i faktycznie sportowcy cały świat sportowy wysoko ponad 10 lat, więc trochę zakorzeniła się w tym obiekcie w sporcie również dobrze co proponuje nam na niedzielny obiad dziś euro, a my też porozmawiam sobie o tym co sportowcy ci znamienici medaliści igrzysk olimpijskich lub przetrącić, kiedy tam są w centrum olimpijskim co dla naszych słuchaczy dziś polecasz nie wiem ile mogę zaproponować kompozycji jedzenia, ale jedno jest ostatnio ostatniej w ogóle lubię 1100 bar ba już tak to jest mój świat trochę czuć się karze baba z grillem nic bardziej mylnego tam można to zrobić w zwykłym piekarniku i to się uda na, czyli pieczenie mięsa w temperaturze poniżej wręcz 100 °C na niektórych lub dla większości takich naszych gości cywili jak to ukrywa, że coś upiec poniżej 100 stopni albo trzeba czekać 6 godzin albo trzeba czekać 6 godzin dotrze w niedzielę podarować tyłeczek rano z łóżeczka o godzinie szóstej wrzucić do piekarnika i pierwszej po trzynasty będziemy mieli czy to będą polickich uważam, że Kowal wtedy mamy to 45 minut no dobrze na co dzisiaj usłysz nas namówić mamę, żeby można było przyrządzić w domu dobrze możemy się założenie, że nie ma w domu na pewno albo robimy to faktycznie parę godzin wcześniej albo używamy szybko wara, czyli opcję 2 dania jedno modne są policzki prawda tak słyszałem z umowy ze Zdzisławą mają same zalety znów temat sportu, czyli kolagen, czyli nie suplementy z butelki z puli półlitrowej znaki 100 zł tylko kolagen, który nam dała natura czczono panowie przebaczył wołowe 1 metoda marynata przyprawy korzenne, czyli wszystko to co jest pierników właściwie trafia do naczynia czerwone wino cebula pokrojona ja lubię czerwoną cebulę pokrojoną trochę włoszczyzna owych warzy w łącznie z kapustą, ale garście kiszonej kapusty na czerwone wino odpowiedziałem to bezdyskusyjnie Khan troszkę wody do policji nawet nie muszę obsmażyć potem kolega się wtedy o wiele fajniej rozpuści czy ma moc strona ładnie mięso wrzucamy sobie do rondla, tudzież dosyć Kowar wlewamy trochę wina wlewamy trochę wody wrzucamy cebulę wrzucamy przyprawy chili sól pieprz i wszystko to co naprawdę jest pikniku, ale powiem pokrótce na pewno kolendra ziarnie na pewno cynamon Gałka Kumięga, czyli kmin rzymski też dobrze robi musi być na coś fajnego wtedy zakrywam pokrywką i można wiele można liście, ale to są bardzo wyraźna przyprawy zakrywam pokrywką i od zagotowania od tego momentu jak wyskoczy ten ostrzeżenie szybko uważa 4550 minut czy to są większe obycie połowę mamy cudowne delikatne mięso takie jak Golonka typowa tylko samo mięso golonki w samo co do co prawda, że teraz Polacy w wyścigach nie obchodzą zupełnie od wieprzowiny komunalnych dowód, że dla nich wypowiedzieć moda na zdrowe odżywianie zasad spowodowała, że choroby i w albo nie jedzą ludzie nieźle nie zaś jak widzę diety, jakie powstają to jednak podstawowa dieta ten sam żart tak podstawowa jest samochodem tankujemy ani wozimy kanistra za sobą przyjmować do mamy to spalić je wstajemy rano czujemy jeszcze obiad, bo dalej funkcjonujemy wtedy jemy, a nie ma na mostek sektą ja np. kucharze cały dzień tyrają w nocy wracają do domu przypomnę sobie o swoim organizmie, więc diety nie chce się badać temat diet, bo lekarzem nie jestem bardzo wielu się ludzi mądrzy niekoniecznie wiedząc, o co chodzi, ale dostrzegł z preferencji Polaków w tak no jest u nas są modne są mody teraz na wołowinę na dojrzewające wołowiny, jeżeli mówimy o mięsie wieprzowina jest na razie passę takich ziemniak jest passé całkowicie niesłusznie karzemy tak mamy modę Modena Komosa na Bóg wie co ona wszystko co jest wyjątkowe po to, żeby się odchudzić, a Hamburga najlepiej, żeby było szczypiorkiem w tedy jesteśmy nowocześni to problem też polega na tym, że mieliśmy, bo chyba już odstępujemy od tego Modena albo zachwyt kuchnią śródziemnomorską, ale i tak jest cały czas przecież, jakbyśmy sobie sięgnęli restauracje polskie to prawie w każdej restauracji połowa Menis opartą kuchnię włoską czy to będzie mocna rola czy to będzie jakakolwiek wariacją matka patrzę psu zupa pomidorowa to raczej kram, czyli uciekamy w stronę morza Śródziemnego każda pastor do spróbuj zrobić restaurację bez pasty, abyśmy się bez widowni mocarzom turystyka oraz w restauracji jest faktycznie kuchnia włoska jest cały czas modne, a jej romans to podstawowa włoska tak naprawdę bo, bo te elementy główne czy tak być w Karpaczu mozzarella podstawowe zupę nawet mina strony jest passę, choć dziś powinno być trendy, bo przecież sobie na wodzie na to, żeby było w szybko waży dochodzoną policzki tak szybko też dochodzą policki 45 minut Kamil czeka Masiota, a dziś nie ucieknie zdejmujemy pokrywkę no i teraz mówi mój sposób jest bardzo prosty wyciągam policzki delikatnie bardzo się je wyjąć jeszcze z ciepłego szczupłego całego tego sosu o to, żeby go zagęścić może mu żyć albo chleba razowego dobrego chleba razowego takiego miodowego, żeby nie miał ziarna za dużo sobie, a jeszcze fajną metodą są takie zwykłe pierniki Katarzynki czy te, które not nakaz zamszowe niczym nie powlekane kursie myje wrzucamy lub za razowy chleb jeszcze pod gotujemy w ten Thomasa się ciut gotuje na grę treści troska zgubił już bez pokrywki policzki czekają na zewnątrz możemy to po 10 latach zmiksować smak dobierane są wtedy jeszcze raz sól pieprz to co nam potrzeba korzenny smak policzki wędrują z powrotem w zlotego np. w Chrzanowie ziemniaki purée jesteśmy pozamykani no tak, ale ktoś powie to ta nowelizacja nic wyrzucić Lecha z plikami włożymy takie w tak jechali tak, dlaczego go żona czad znowu za chwilę rejestrował śledzi możemy to powiedzieć prawda tak tanio albo śledzie też niektóre też co wymagało będzie przystawka to będzie przystawka, czyli czerwona cebula kraju w piórka one były robione dosłownie 2 godziny wcześniej gruba pióra czerwona cebula Burak albo pieczemy lub gotujemy sobie w całości mają też oczywiście jak to jak to kucharze czasami bokiem w kupie słoik marynowanych boso świat kraj również kawałki zalewamy odrobiną białego octu na własną drabiną zwykły spirytus sok ocet przegotowana woda ucha miodu sól pieprz pieprz Podkowa najlepiej solidną garścią muszki, toteż robi dobry smak imbir albo świeże, aby marynowane albo suszone po prostu odrobina kolendra via niekoniecznie, bo ona ono daje właśnie ten smak łyżka musztardy i Śledź jest Mathias prawdziwe Matias, który smakuje surowy inaczej się rozmazał właśnie przełyka ślinę ja nie potrzebuje żadnych pieszczot troszkę tej wody z buraka, żeby smaki się połączyły i po godzinie można go jeść chrupiąca cebula Śledź z DHL tak Holendra, a jeszcze, gdzie cynamonu ku prawdziwej corridy kruchej, a nie tego czegoś się czasem sprzeczne z dnia mam wrażenie było do śledzia wypadałoby też ludzka nie ewolucja to nie na antenie Radia nie mówić o tym nie będziemy ale kto chce niech spróbuje nie istotnie pierwsze pytanie, jakie zadali nam słuchaczy, bo oni też wiedzą z kim będziemy spotykać przy niedzielnym obiedzie, kiedy powiedziałem, że będzie to napisaliśmy, że będzie to mu sfera od przywódcę Polski w centrum olimpijskim tam, gdzie mieści się siedziba polskiego komitetu olimpijskiego tychże pytań, jakie padło co jada Irena Szewińska pani Irena Szewińska jada normalnie człowiek, a większość sportowców i naprawdę sportowcy i byli sportowcy jeżdżą całkowicie normalnie to wiadomo, że jedzą jak pan przepraszam podzielony jest drób, ale nos wszystkie imprezy, które cokolwiek goście goście tych właśnie ludzi oni są już formalnie oni wcale nie schodzą się na bardzo ekstremalną kuchnie, chociaż czasami są spotkania bardzo oficjalne z gośćmi z zagranicy wtedy jak najbardziej również ośmiornice wszystko przejdzie także tu nie ma właściwie żadnych potrzeb osób jest klasyczna Polska kuchnia niech to będzie kurczak i faktycznie długo duszone mięsa, ale coraz lepiej się sprzedają wcale nie steki wcale nie kaczka dotyka piersi różowa, kto ma najbardziej wyrafinowany smak z polskich sportowców olimpijczyków tych w centrum bywa tak miasto, ale ciężko mi powiedzieć wyrafinowany smak to naprawdę zależy od okoliczności spotkania mógł powiedzieć prezes tak, ale prezes wcale nie było prezesów wybierali buta np. zresztą odłączamy gości jedzenia łososia tego, który niekoniecznie jest ono jest delikatnie mówiąc kontrowersyjną formą i faktycznie halibut dorsz są ryby, które coraz częściej się sprzedają się kucharzy nasi goście doceniają to prezes mogę powiedzieć tak ma on lubi jeść halibuta chyba nikt chyba już zachorowało na niego to cieszy się bardzo w cudzysłowie pozytywnie pani Renata myślę, że nie ma takich preferencji TUI jedząc u nas nagminnie co za bardzo wysyp łatwa z tego co ludzie jedzą ale, ale mają swoje przyczyny carpaccio wołowe to jest coś co da się doskonale sprzedaje i właściwie nie mogą zmienić od 20 lat zostaje w takiej samej formie w nasz sportowca aktualni medaliści też nie mają właściwie czaszki wynalazku Tomasz Majewski lubi powieść Tomek lubi podjeść taka, że zadowala bardzo normalną kuchnię lub mięcho są trudno, żeby nie lubię HBO musi budować swoje kości po wielekroć umawiamy na rozmowę nawet zaproszony na PIT co, więc stanowi, iż jest więc, żeby ten fanatyzm taki żal, że to jest niezdrowa bzdura no i nie wszystko jest niezdrowa przesada jest zdrowa w każdym kierunku również zdrowym, że Tomek jest mięso jadam podejrzewam jednak w Tczewie zaprasza na szpicy, czyli jest całkowicie normalnym organizm większość naszych gości naprawdę naprawdę są już normalnie, jaka była najtrudniejsza impreza dla olimpijczyków do sportowców, które muszą być przygotowani do 3 najtrudniejsze było Baku, bo faktycznie warunki były dramatyczne to wyjazd na igrzyska europejskie to są igrzyska europejskie świetnym wyzwaniem trudnym, bo zupełnie inny kontynent no to jest lubię takie wyzwania to serio zeszłoroczne było świetne, bo trafiliśmy na kobiety, która naprawdę prowadziła swoją firmę dobrze jej nie wyszło nam, dobrze więc prosiaki no zaczęliśmy sporo polskiego smaku na imprezie nawet ambasador nie wierzą, że nam się uda zrobić taką imprezę, że odnotował to wyszło dobrze bolało bardzo 5 dni ciężkiej pracy, ale wynik był bardzo, bo musimy też państwu powiedzieć, że wyjeżdżasz to jest bierze odpowiedzialność za to co jedzą nasi sportowcy na wyrost to jest ważne i muszę tam zasiać trochę polskiego smaku choćby go tam nie dało się kupić no ale granice mają to do siebie, że są przekraczane i przechodnie również ze sprzętem towarem kiedyś Monte Carlo, czyli piłka ręczna właściwie to pomysł nawet marketingowego dzięki temu była w Polsce w zeszłym roku no dobrze chamstwa jeśli chodzi o Rio to czym wzbudził zachwyt Brazylijczyków razem z Rosiakiem spróbowali tak tak oni to jednak najbardziej rolników w ogóle generalnie kochają jeść Night jest faktycznie głównie wołowiny mięcho to jest na nich narodowe, ale udało się nam to w przede wszystkim całą protein proszek kami faszerowane, a prawda wątrobą Kasią takie prawdziwe po polsku Kasia wyjechała z Polski zamiast ubrań butów pakowałam wszystko walizka, czyli to wszystko, czego nie wolno i prosiaki 2 piękne na koniec było pieczone parę dobrych godzin w celu tych usług robiące wszystko, bo chrupiące mięso jak trzeba zgodnie ze sztuką potem przewiezienie tego, ale to mogą tam było bardzo dużo jedzenia bardzo dużo dobrze śledzia mieliśmy na przystawkę politykiem mieliśmy na jako danie główne, a co się być na deser, ale filiżanka i filiżanki lub jakikolwiek małe naczynia zrób sobie deser, a p t. sernik zwykły serniki oraz odbywające, ale sernik, a jeżeli ktoś ma możliwość ugotować go na parze, czyli znów upiec go w niskiej temperaturze, czyli zaprzeczyć temu do tego przywykliśmy, dlaczego lubimy ptasie mleczko obój sypiącą ono jest takie takie mokre cały czas i sernik jak zrobimy go w temperaturze w piekarniku w kąpieli Wodnej w temperaturze nawet 90 stopni to proszę wierzyć, że będzie pyszne, a będziesz ścięty będzie smakował żółtym serem tym wszystkim co tam włożyłem, czyli spółki najpierw robimy spód czy nie wałkujemy nie będziemy, bo nie musimy na patelnię pakujemy troszkę masła normalnego, bo nie będzie mocno smażyć, więc nie musi być tolerowane po prostu masło odrobinę cynamonu, ale tylko rozmów mówi Korolko kupcie Seco re nie wiem, gdzie na odebranie będzie to w budzie cynamon i wrzucamy płatki owsiane najlepiej błyskawiczny on się trosk przysparzają to będzie nasze ciasto tak właściwie stale stają się mniej surowe zmieniają Polskę kolor na lekko złoty wtedy nacieramy bulionów kach lub filiżankę lub jakiż, więc jak mama, ale w domu zwykle ludzie nie mają, więc małe foremki nacieramy masłem na spód układamy około centymetra tych płatków owsianych robiłam masę sernika włączyli dobry twardo występ od całości bajka o dobru pisarza żółtka ucieramy w 100 g, czyli Rubinkowo model czy powiedzmy, że na kilogram sera to będzie całkiem dużo pomysł na pół kilo sera potrzebujemy 3 Żółtak na pół kilo potrzebujemy około 3 łyżek Czuba tych cukru ten cukier ucieramy z żółtkami potrzebujemy pół budyniu dosłownie pół budyniu śmietankowego lub łyżka mąki ziemniaczanej wszystkie te składniki jak kogel-mogel z utartych wtedy ładujemy białka i dalej ucieramy na puszystą pianę łączyło to stwarza bowiem trzecia mamy rzut oka mamy jajka moc w całości mamy Twaróg mamy i że lubimy smaki inne możemy dodać chili skórkę pomarańczy, ale będzie gładki w naprawdę w dachach takie coś nakładamy do bulionu ski może być prawie Poland, ponieważ Majka sernikiem jest też taka, gdzie pieką go 76170180 stopni rośnie potem opada smaczek rośnie woda się rozszerza ucieka przez to mamy z reguły są chyba Gaj wzrok w temperaturze 8590 stopni z bekonem w piekarniku i wstawił go co najwyżej naczynko z wodą te filiżanki w baśkę, który jest dosłownie 3 cm wody po 40 paru minutach zresztą Polska możemy sprawdzić będziesz ścięty i wtedy odważni na chwilę podnoszą temperaturę na 150160 stopni glukoza piec wieś zobaczycie wtedy to to będzie to ja już się zabieram się za jedzenie od śledzia rozpocznę uczucie zaczynam Jarosław Uściński szef kuchni atmosfery, która mieści się w centrum olimpijskim stąd ten wątek sportowy, który tak przewija się przez całą naszą rozmowę był moim państwa gośćmi to było zaproszenie na niedzielny obiad tak jest dziękujemy i zapraszam smacznego smacznego bardzo Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz radio TOK+Muzyka bez reklam - teraz 60% taniej w promocji Black Friday!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA