REKLAMA

Sezon na szparagi trwa

Niedzielny obiad
Data emisji:
2017-05-28 13:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
15:16 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
w niedzielny obiad przyniósł Wańczyk kłania się państwo jak co niedzielę o godzinie 1320 gości szefów kuchni właścicieli restauracji z całej Polski nie tylko w Warszawie chodzi akurat warszawska restauracja Mielżyński przy Czerskiej w Chinach, gdzie nowe państwo Marcin Szczepański szef kuchni dominują w tejże restauracji właśnie właśnie w co poleci na niedzielny obiad naszym słuchaczom chwili obecnej jest Zuma szparagi w naszych restauracjach, które mamy mamy 32 w Rozwiń » Warszawie jedno w Poznaniu podajemy tylko polskie szparagi z szparagi z Wielkopolski tam są regiony lepsza nota dla tej rośliny i tak naprawdę w tej chwili mamy SOS musztardowy, który może są Cold miesiąca 1,5 w tym roku uważa, że szparagi są 1 z najlepszych, jakie kiedykolwiek miałem przyjemność przygotowywać szparagi to chyba taka roślina, która wymaga pielęgnacji i takiego oglądania prawda odpowiedniej pogody były obawy, że w tym roku, że aura, która nie była sprzyjająca aura zaszkodziła oraz owocami i wyceną cudem w tym roku wysokie rozrząd może będzie to samo są szwagrami na szczęście też polisą piętnastym roku drobna ładna my podajemy w kilku zdaniach obejmuje również zimą na ciepłą w postaci zupy i szparagi z takim z olejem z Gdyni oddajemy je własnym sosie holenderskim klasycznie tak jak powinny to polecana na taki niedzielny obiad no dobrze to, żebyśmy też nie zaś para głowili się na amen zainspirował mnie ten szyld też zainspirowały mnie szparagi są odmienne zdanie poproś o przepis ten ma jasne gotujemy szparagi około 34 minut są różne sposoby gotowania jagód jest zawsze w wodzie lekko osolonej i z dodatkiem cukru masła w sztuce hartuje po ugotowaniu około 4, mimo że mamy miękkie hartuje w zimnej wodzie, po czym przekrojone wzdłuż sypie obficie szykaną szarlotką utartym jajkiem ugotowanym twarda i zdejmowanie zeń, ale on 2 łyżkami od herbaty i takie zdanie o około 3 można powiedzieć 3 pań i przesłać nam na porcje, więc tym czym możemy mówić o idealnej przy stawce na niedzielną galą przystawką zimno rozszedł się sprawdza możemy również Podlasia ciepło jak kto lubi dobrze to powieść pensjonat pierwsze 2 dni później drugim daniem, ale tymczasem co może być odpowiednio w naszych restauracji jej charakterze właścicielem i jest założycielem i pomysłodawcą całego projektu Szponar Mierzyński to jest Polak, który się urodził w Kanadzie i kilkanaście lat temu po to, on przyjechał do Polski postanowił stworzyć od początku taką ideę Skawą winami z połączonego z restauracją, a nie pierwsze lokalne, które powstały lokalne Rakowskiej na starej fabryce koronek szyła się w myśl mi się na inne to jest uważam, że fenomen w miejscach niektórzy radni wiedzą, gdzie jest ulica Burakowska, ale jak już tą trasą tory powracają drugim miejscem, które pan Robert otworzył w 2 Poznań w ocenie starych koszarów wojskowych miejsce, które systematycznie też zwiększa swoje powiem popularność ma Poznań też ewoluuje bardzo dobry wdową Stone że, choć gastronomia no i trzecim punktem, który grunt jest tak wynajmu najmłodszym dzieckiem, a Norberta to jest Czerska działamy już 2 , 5 roku takowy jest miejsce to jest właściwie u zarania pomysłu na oto, żeby tam przyjść zjeść Holland czy, żeby wybrać na niedzielny obiad z rodziną czy raczej spotkania biznesowe i jesteśmy otwarci dla wszystkich tak naprawdę od od niedawna mamy coś taką ofertę, która pozwala zamknąć nasion w rozwoju zauważa, że gościom restauracje mogą sobie tam zrobić przyjęcia firmowe rodzinne myśleliśmy 2 wesela goście do tej pory z miast zmieniają mam komunię lokal jest pod wyciąg czynny od poniedziałku do Doniecka i zapraszamy w każdym dniu tygodnia pierwsze danie to sztandarowy wasz pierwszy Dan taką ideą pana Girzyńskiego i całej firmy jest to, że zawsze musi być w myjni polędwica wołowa oczywiście, a i ona jest zawsze ostrzegł, że to dzieło z naszej kultury kulinarnej bardziej pomysł pana Roberta grzywny i jeżdżą po świecie próbował to naprawdę to jest tak można powiedzieć astronomem kultywuje to zawsze i podają w różnych w różnych konfiguracjach w tej chwili ze szparagami najbardziej chorzy w sosie holenderskim, ale los już podawaliśmy ją za wszystkim tak naprawdę i ta polędwica jest obciążony kwotą Żyrzyn i będziemy niewolnice monumentalnym Dzierżyńskiego, a więc musimy mieć zawsze i to jest takie dania są standardowe, ale ja zapraszam na grają w tym wszystko nie wyobraża sobie, że przychodzi do was klient spragniony jest czego Żewłakowa akurat maczetą na podorędziu nie ma tego o w garści zrobić to tak mamy takich gości, którzy mówi, że chciałby coś spod stołu często też mamy, bo ich domach Mielżyńskiego jest to to, że karta musi być kilka dań musi być cały czas mamy na to mam taką tablicę im dania się muszą zmieniać bardzo szybko i mamy kilka porcji jakieś dania sama tablica, jeżeli nie ma skreślone skrócono następne to jesteś taki pomysł pana honoru Bartali Haidera nasza stronę to wszystkim przyświeca i często mamy właśnie w paszporcie kilka rzeczy, których w bok dopiero można wprowadzić za 2 dni, ale szans w latach prób i zawsze chciał spróbować też takiemu gościowi dodaje maj i montaż jest takim trochę prawdy pierwszym testerem do polną dróżką prosto do kierownictwa i szefostwa nasza gra a jaka była najdziwniejsza jest propozycja z zamówienie które, którą musieliście wykonać spełnić inne zadania spod stołu rzecz jasna tego dają do stołu pan chciał aż właściwie sąsiad chciał ryby, która dopiero na tu pań przyjechała, zwłaszcza w modzie złowiona w Chorwacji i niszczały Jon wyszedł to ułamek i najlepiej w w ziołach przygotowany w tym duża, gdyż to zrobiliśmy dotąd dokonaliśmy 20 minut czas na to, żeby co trzeba przygotować, więc aż 2 staramy się spełniać 3 wszelkie prośby naszych możliwości, a bywa także pnie się w twojej głowie rodzi się też kreacje, które po 20 minutach właśnie ląduje na talerzu czy na talerzu tak tak bardzo się ostatnio mieliśmy kilka nowych pozycji maniery i to były właśnie takie dane sztuką kochania wymyślona na poczekaniu niezwiązane z fusów z tymi szparagami wracam do nich, ale to tak, a może starsi są z nami to, ale to co już całkowicie inna mądry Baltony poniesionym w kuchni różne drobnych trochę tajskiej trochę japońskiej i trochę śródziemnomorskiej i wylądował na talerzu karnego właśnie podano stąd, że na japońskim konie osoba z marynowaną solary pompy, które często takie trochę było w twarz już nie można powiedzieć o dobrze zawsze chodził do dania głównego i tu dochodzimy szparagów szparagi w dość tak i Mazur przygotowywać moim zawsze konikiem była kuchnia śródziemnomorska głównie włoska i właśnie bawi się w ciasto z rybami bardzo lubię okonia Morskiego popularnego Sea Bassa toż to jest właśnie takie notowania w ratowanie polecam smażone w te tworzone są właśnie z makaronem sobą malowana komary to wszystko można teraz dostać sztabach nie ma żadnego problemu Okoń morski jest często w sklepach sieciowych dyskontach różnego rodzaju stoczniowa nie ma problemu z tym że, żeby go kupić wodę morską te dodatki bardzo popularne jest z tym z z koszami różnego rodzaju soczewicę czarno np. często podawane Okoń morski lub w jej różnego rodzaju makarony i świeża stawia cele też pomyśleć o ochronę sami robimy w Lublinie tak też tradycyjnego modelu ziemniaka tłuszcz ciasto szły powoli wchodzi na rynek pomoże nowalijki zaczynają nie cypryjskie tylko on tylko polskie problemy związane z młodych rodzinach przecież to jest 1 z najzdrowszych roślin i jeśli nie jest oczywiście wymieszana z zawiści z tym sosem to co to przecież pełnowartościowe pełne witamin w jestem zdania tegoż bowiem śmieje się zaczyna się na Ibizie jak ja bardzo lubię ziemniaki co nie widać w jestem zimny kolor co stara się ciasto włożyć włączać do niej są różnego rodzaju wariacje ziemniaki ratalną np. w połączeniu z takim francuski zapiekanki poszlak oraz chipsy robimy w życiu to z ziemniaka zwykłego odczytu z Batata słodkiego no cały czas to, że jak się ma gdzieś przewija np. Żuk nie gotujemy kremów nigdy nie zagęszczamy mąką, żeby klient, który jest szczytem w Zamościu mógł je zjeść, po której Żyd skan zagęszczony ciasto ziemniaczane, żeby to miało konsystencję, a komisja ma odpowiedni do w niedzielę już jesteśmy pod tym chodnik tylko Polska oraz chodnik z jajkiem z rzodkiewką ogórkiem jest to tradycyjny chłodnik litewski, który był podawany z cielęciną bosakami albo iglakami cielęcina w narożach Chudy biały 3 i nie tylko łodzian buraczany ja jestem was botwinka jest właśnie zaczął się zrozumieć Polskę botwinka piękna pachnąca aromatyczna ów można ją kroić siekać gotować różnego rodzaju co to jest odcinka może zjeść ciepłą lawy o chodnik ma drugie danie pasowałby jakiś taki kotlet jakiś kot w Trzebini jak najbardziej kawałek mięsa, czyli polędwiczki wieprzowe bardzo często mamy kurczaka zagrodowego to jest co Kusiak wolno z wolnego chowu kur karmionych kukurydzą matek i Rudawy kolor zielony market owych kurczaków to też do tego, iż dodatek w postaci młodej marchewki, która to się pojawiła Polska znaczą taka piękna pięknie pachnąca i demony ziemia jak najbardziej, a na deser polecamy w tej chwili mini parową, która jest hitem, czyli nie uważa z sosem truskawkowym i ze świeżymi truskawkami rewelacji w każdy pełny czy dania wyroby i szerokość niż szparagi w na początek tak mnie wybór będzie taktownie za dotyczyła instrukcje jak jeść bezę mój mentor i nauczyciel Kurt Scheller zawsze mówił rzeczy prosto po 6 pusto, czyli pizzę rękoma nigdy może widelcem i A7 otrzyma, więc baza po prostu, gdy szefem, ale wiem, dlaczego pijak w MSP jak i Ostrowcu Composite to co skusiły naszych naszych słuchaczy z dzierżawcą, by zrobili niedzielny obiad z twojego powodu tego przepisu ile lat już gotujesz, a także zastanawiałem ponad 25 dni wzeszłą mają zacząć wcześniej z w szkole w pracy na praktykach kary zaczną w takiej restauracji Delfin, który już niemal na twardy jakież to było krajowej rady narodowej bardzo nie wspominam zakup rozjazdów u mojego w moim domu była dosyć jałowa mało, bo przypraw lubiła chodzić do takich mojej cioci, która gotowa na Super zawsze mi tam nie smakowało gotowała tradycyjne polskie dania duszone żeberka kapusta schabowy jak robią stadiony i 1,5 cm grubości ryby tak miękkie i dobre, że po wspominał do tej pory smak i tak naprawdę chciała zaś zawsze, żebym tak, bo podawane dania Polska tradycyjna kuchnia i tak zostałem to tylko potrafią robić możesz monotonne do końca i obiecała i cieszy się rozumiem, że mogę mogę mogę moich gości zadowalać gotowa m. in . Hanna w fosie przy ocenie ta ma 2 miesiące po Kurt Scheller, który głową przez pierwsze 2 lata moim szefem to naprawdę jemu zawdzięczam ma ona najwięcej paliw są na konkursy kulinarne nawet do wygrania nagrody w w stanach Zjednoczonych na takim kursie Lwów powiązane z tym sztucznym to konkursem rodem z narzeczonym pracowała w Coffee Heaven byłem dyrektorem ds. żywności przez 2 lata też mają szansę opanować bankom, które cały pomysł Coffee shopów wreszcie rząd wprowadził do opolskich przez panią Katarzyną Tondera i ale Czarnogórcy tonem, który z nie żyje niestety inne później ofiarą przestępców Costa Cafe była za granicą pracował w Irlandii też bardzo dużo dało, gdy coś powtarzam młodym kucharzom rzecz, że mają szansę, żeby uczyli się języka angielskiego i wyjeżdżali gotowali wracali za granicą się nad morzem dużo nauczyć, aczkolwiek posłużą kuchni uważam, że to jest czołówka trochę jesteśmy niedoceniani jeszcze, aczkolwiek patrzymy na to mocno różnią w jakiś kraj jako destynacji, który by się wybrał ze względu na stronę kulinarną WHO zmarły Ojczyzno moja żona siostra mieszka w tej chwili na stałe w Rzymie i wyciągania z Rzymu w tym roku zaplanowaliśmy wyjazd do rąk do Włoch tym razem Sardynia tam przybyliśmy z rodziną, więc walczą z Włoch jest przekonany, że to znajdzie odbicie w karcie dań, jakie mogą mieć nowoczesną makarony czy zostaną kuchnie włoską właśnie i dania, które nie są też powiązane mamy różne dni w lipcu zaproszony na dania kuchni piemonckiej będzie kilka pozycji, które menu typowo z regionu Piemont to, więc mamy często takie tematyczne mini, która trwa około 2 tygodni z reguła, więc jak najbardziej włoskie włoskiej Nicpoń naleciałości często występują na nim nie płaci Szczepańskim szef kuchni w Mierzejewskim z Czerska o moim państwa gościem podróżnik kulinarny też tak późno to by powiedzieć, ale szparagi były tematem dominującym naszego szerszego programu naszego niedzielnego obiadu zapraszam za tydzień o tej samej jak zwykle w porze teraz informacje Radia TOK FM, a po nich sztuka życia i Hanna Zielińska po roku w głąb całej audycji wysłuchać w aplikacji mobilnej TOK FM oraz na stronie tokfm PL i Kosznik EU Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz radio TOK+Muzyka bez reklam - teraz 40% taniej w zimowej promocji!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA