REKLAMA

Studio Plac: Jak przygotować miejską kolację dla 450 osób?

Niedzielny obiad
Data emisji:
2017-08-27 13:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
15:45 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
plac Przemysław Iwańczyk kłaniam się państwu w towarzystwie aż do Orońska dzień dobry oraz Justynę Rzepecki wiele pań, które dbają o to by państwo mieli tutaj co i dobrze zjeść tak myślę, że tak należy stawiać sprawę nie tematem naszego spotkania będzie nie tylko ani jakie serwuje się państwo panie swoim gościom państwo też kompanów ma się na zapleczu, ale też powiedzmy od tej idei kolacji dla 4 50 osób szczerze mówiąc nie to zdziwiłem się przepadły na na Rozwiń » poziomie projektowym tego przedsięwzięcia tak chcemy w tym roku pobiliśmy nasz rekord pierwsza edycja była 2 lata temu jest rzeczywiście one mniejszą skalę w tym roku odważyliśmy się zrobić z na trochę większą ilość kości no to jaki jest przez obu powiedzmy, że pierwsza wygrana 20 0 osób, czyli teraz ponad 2 × tyle tak tak, ale to pierwsze doświadczenia dały taki napęd, że można było działać dalej po prostu od tego zaczyna się przygotowanie takiej kolacji od sprawdzenia pogody nie tak trochę ze zmianą, bo impreza plenerowa od tego zaczynam od poszukiwania partnerów sponsorów, bo to jest to jest wyzwanie im potrzebne wsparcie od ułożenia ani od zebrania ekipę, bo tych ludzi pracujących przy projekcie jest bardzo dużo począwszy od grafika, który projektuje MMI plakat skończywszy na szefów kelnerów także inna jest cały sztab ludzi, który nas wspiera nowsza zmieni jak wygląda sytuacja tych wojen jedzie się na co są ukierunkowani są wasi goście też macie doświadczenia wyniesione z poprzednich tego typu regulacji wstecznego intuicyjnie kierujecie się swoim gustom wnętrze było założenie jest tak jak chcą, aby miejsce w mniemaniu jest wegetariańskie właściwie w sferze bardzo jest projekt jest praca kreatywna, ale też wyzwanie logistyczne co da się, by zaserwować tak dużej liczby osób naraz bardzo łatwo Abu przeszacować go było niedoszacowanie tak same gotowy jest zdania jak i jakie składniki w sobie w swoim oświadczeniu rodzic jest bez problemu może nie bez problemu ładnych zlecimy wymianę części rozgrywek jeszcze ze można, więc ile jest g proporcje i bez nowo narodzone do tych umów wobec tego tych pierwszych razach nad podejściem do zrobienia było tylko tak kolorowo przewidzieli, ale takich atrakcyjnie mówi o takich rzeczach syna mówi generalnie wodziły założenia, że jeżeli tak z dniem 1 10 0 tak miałby nic MW tak trochę jest ono oczywiste jest mnóstwo wpadek cesja może przypalić do złożenia przez do pracy, jeżeli jest impreza plenerowa to swą przygodę z pogodą i w pierwszej edycji pisma spektakularne zakończenie kolacji w momencie wyjścia ostatnie potrawy czy deseru tę rolną w zasadzie nie mógł opędzić się równo no tak to był spektakularny deszcz zresztą cały dzień walczyliśmy z pogodą, bo mocno burzowa tak, że wygląda na to są takie rzeczy czasami, na które się nie ma wpływało mimo chęci i dobrze to, żeby teraz dla równowagi gdzieś się przekazać też naszym słuchaczom to co wyszło spektakularnie rewelacyjnie tu poruszać Justyna od jedno poseł, że spektakularnie zmieniono zderzak w tym roku była bardzo przyjemnie zwiedzała też nowy tworzenia atmosfery wokół całego tego wydarzenia wodnych gotowanie przygotowanie tych potraw to jest 1 sprawa, ale też przygotowanie miejsca w dużej mierze zawyżenia zmienił bilans z jabłkami zawyżenie i z gałązek, które zwisają między tworząca tę przestrzeń, ale muzyka myślę, że na żywo, która była grała w nowe w tym klimacie też wspaniale wytworzyła atmosferę bez wiosny 2, ale ludzie, którzy brali udział w rzeczywiste atmosfera była magiczna wysyłał wszelkiego rodzaju przedsięwzięcia kulinarne mam wrażenie, że skupiają się na 2 aspektach na tym stricte kulinarnym, czyli co zjeść jak zjeść, żeby to było smaczne z całą otoczkę włącznie z Bykowni ubranymi kelnerami z płaceniem rachunków taki odpowiedni sposób miasto schodzi na dalszy plan mam wrażenie, że to tworzy klimat bez założenia podejście do tego w ten właśnie sposób znajdę może majątek na sadzenie raczej pewne wstydu nie widać z tego obecna umowa jest realne CEZ nie panuje u nas atmosfera luzu dziecku tak mają się czuć się nasi goście mają się czuć po prostu zaproszenie trochę do domowej kuchni, obdarowując chciałem zobrazować tę kwestię, którą poruszyłem go nie ma wrażenia, że ktoś siedzi tam z za pulpitem z uwagą, że około 1 10 1 g, więc zjadły 1 we mnie z dnia, ale też może wynikać z tego, że po prostu żadna z nas może jest innowacyjny sumienie wykształcona kulinarnie jesteśmy pasjonatami można powiedzieć, że latami na to pracowałyśmy, gdy stan jest trochę wyrobiskami kulinarnymi w związku z tym można z tego połowę ich sposób nauczyć, ale w granicach właśnie takiego domowego luzu natomiast jeśli chodzi o samo kolację w tej dajcie im o tyle istotne do całego spotkania było to, że jest to kolacja społeczna, że przy tym stole mamy bardzo długi stół na plac Defilad może praktycznie przez każdy cena biletu była bardzo przystępna i władzami w pierwszej edycji do głowy leży około 60 zł i to były 4 dania, a walką o różne inne też umówmy się nie ma takiego miejsca w centrum Warszawy, gdzie można sterować, bo Polacy za 6 0 zlote plus właśnie muzyka na żywo z plusem jest ponad 30 kelnerów w stałym spojlerem stosunkiem, więc takie 2 skrajności in test na rezultaty mówi na co dzień jest na luzie i raczej wszyscy widzimy w dżinsach ma tatuaże kolczyki i po prostu jesteśmy młodzi szaleni natomiast na 1 dzień po połowie przez nas test tego trochę inaczej i to też jest pani tak myślę sobie o tym, miejscu, że ono jest nie tyle istotne kulinarnie co społecznie, by do tego przywiązuje dużą wagę czy możecie podać przykłady nawet nie, sygnalizując takich więzi, jakie zawiązały się przy naszym stole Populacyjny małżeństwo z tego powstał w myśl, że niejeden związek powstał na placu Defilad nie związek powstałe dzięki imprezom teatrze studio i w bazie studia jest to miejsce po prostu spotkanie poza imprezami tanecznymi też różne różne inne rzeczy w UE taka piękna fundamentalne taka scena bez nas samym początku działania placu Defilad jak po 1 6 0 1 o 1 południowego w miarę PSL do takiej starszy pan ideałów szlachetnej i zapraszał własną przechodzące osoby, żeby znów zagrałem, więc jestem trochę interaktywne wzorzec dzieci jest w stanie Justyna swoje wspomnienia i estetyki przez KO mi się, bo niektórzy sezon igrają wrzawę niektórzy jeżdżą o tym, stale na rowerze wewnętrzny system wykorzystywany na prośbę bardzo szerokim zakresie wy chcecie ze swoim miejscem wyjście szeroko krótko mówiąc nie tylko do świadomości tych, którzy to ma wiedzieć ten wie pan, mówi że takiego sporu formułowania wychodzicie do do ludzi i chcecie przyciągać tych, którzy szczyt to nie byli czy to w ogóle macie plany, żeby to miejsce pozostało po owiana swego rodzaju tajemnicą, że są najszersze krajów celem nie jest celem tego miejsca we własny system powyższy test, jakim jest, przez które przechodzi bardzo wiele osób, dla których z tą, że był wyjazd gdzieś tam centrum jest sercem tego miasta więcej najbardziej zapraszamy wszystkich tak reagują właśnie ci, którzy przyjechali z zagranicy na tego typu pomysły tego typu kulinarne innowacje dobrze, że raczej, by z MO, że ta formuła jest taka oczywista, o co chodzi i jak załamali się z tym talerzami mogę zjeść z lekarzem, który też można znaleźć nowe tak dokładnie też można, więc często bywa też i przyzwyczajenie, że wezmę ten talerz nałożyć po prostu UKE i BOŚ potem nie będą głowa jest stałe niezupełnie tak nie jest, więc my jest ostrożny, bo potem się okazuje, że nie można skończyć z reżyserką i nie jest miastem ciekawym drugą godzinę nie można, bo czekali w bawełnę zjeść deser na koniec nawet czerpaliśmy inspiracje nie wiem z zagranicy wyznaczy tego typu miejsca w naszym stolica innych krajów może w innych metropoliach, do którego do, których przyjeżdżają turyści zwiedzający widzą się sprawdziło postanowiliście zaimplementować w 1 2 zlote nie odpowiem tak sama idea jest śniadanie trochę za czas w miejscach, które w ładnych parę lat temu założył wraz z VAT -u o Elizy Kowalewskiej zatkało mowa to o chłodnej 2 5 i tam właśnie zaczęły się takie powolne jedzenie śniadania potem rzeczywiście było także coraz więcej miejsca odczytywała tę ideę wspólnego posiłku trzeba też zwrócić uwagę na to, że jedzenie stało się bardzo ważnym aspektem weź tu warszawiaków i lubimy się spotkać i dobrze zjeść i spotkać poza domem też coraz częściej CEZ Anne w schody od podpatrywania to chyba niekoniecznie, bo to się wydawało dość naturalnym procesem należeli do połowy akcji stan na początku od Teresy drugie miejsce to się tam sprawdziła i był pozytywny odbiór to co trzeba robić dalej losy sama przestrzeń też trochę to trochę zobowiązuje korzystamy z tego, że jest fajna pogoda są wakacje robimy to po prostu nadwozia narobiły sportowe w różnych formułach akurat dzisiaj jest w formie takiego stołu pełnego dobroci wczesnej FT wczesnego trwałość wzrostu na na żywo spadał z talerza jest to też się zmienia, bo Jan Borysewicz objazdową dobroci dochodzi do 14, lecz także z sercem oddany 1 grupie nie można też siły rezerwowe nie wyklucza jednak prace nad drugim, a ile osób u was przestrzegało Unii Tczew kulinaria to były słabe, bo wyłożyć nie róbcie tego nie dają mi się czym innym spora wada cewy nerwowej WTA, dlatego że pośród kulinaria czy, dlatego że się za to zabrała nam trudno po prostu rzeźbienia podąża ze swoim wykształceniem, które zupełnie innym kierunku i poszłam unijne taki jest też z wykształceniem, ale skończyłem psychologię Investcon to też człowiek jest licencja jest to pokusa, żeby serwować dania kuchni hiszpańskiej na przekór wbrew, tym bardziej Ameryka łacińska klientom w niełasce u tego, kto może wesprzeć wyobraźcie sobie, że pewnie wielu słuchaczy, którzy słyszą o tym miejscu po raz pierwszy każdy z nas deklaruje Przemysław Witek pewne tezy nie mamy sprecyzowanej grupy odbiorców wydają się, że jedzenie nie ma ograniczeń po prostu każdy lubi dobrze jest zestaw pani w towarzystwie rozpoznaje już swoich nie powiem klientów oraz gości tak, bo one restauratorzy nie lubią by, choć jest podświadome pewnie myślą o nich to są klienci potrzebowali zabrzanie dobrze ugościć w społeczeństwie jestem restauratorem lub stanu w Charkowie i seria o swoich gości, a nie umierać to sama o sobie mówić kucharkę kucharka na takie pejoratywny wydźwięk wpływają zwykle jestem dziewczyną, więc systemu kucharką jestem szefową kuchni jest darem, więc nie ma w tym nic uwłaczającego wręcz przeciwnie uważam, że stan jest dumna z tego, bo w gotuję też tak lianie zupełnie inny sposób raczej o tym, wegetariańska i Biegańskiego inie jestem totalnie dumna z tego, że wiele osób dzięki temu jak gotujemy zdecydowało się też podążać w tym kierunku jazdy jest mały sukces uważam rozpoznaje się już swoich stałych gości tak jak liczne stylu też zależy od połowy, że zawsze jest takie miłe stałe grono tych 20 3 0 osób, które z kamienicy stwierdzając, że za wzór wymieniają między morze jest nowe połowa największym największą satysfakcją restauratora bądź też gospodarza takiego kulinarnego miejsca jest to ludzie przychodzą ludzie, którzy uczynili z tego rytuału całego życia badanych nie mówi z dnia codziennego, bo raczej raz w tygodniu chadzają, ale masz już takich stałych elementów dla gości tak oczywiste stąd też nasi znajomi staże, ale jest też bardzo w Rosji, która stanowi wkład są w tym roku po raz pierwszy wynajęty jest Super, że zrobiłyśmy tych edycji już się SM wraz z prawie 9 dni komisy taki krok w małej rodziny nawet w domu jest rodzinnie, bo nie ma was pokusy jak siedzi właśnie szefa kuchni restauratora, do których jeździmy w ramach cyklu niedzielne obiady widzą mikrofon to wszystko jest Super przychodźcie do nas wieści te zdaniem gości tak dalej jest znana stanie czas na sprawdzone owacja, że jesteśmy przy mikrofonie planować dziękuję wam bardzo waszego Wrońska straże pracę oczekujemy były z nami na państwową, czyli sami spróbować wybranych zostało nam się coś się, że 1 5 minut potem trzeba trzymać rękę na ulice macie jeszcze rosół wołowy i informacji Radia TOK FM zapraszam państwa serdecznie po godzinie trzynastej 40 3 ostatnia już część rozmowy z 20 1 5 roku rozmowy, jaką przeprowadziła Anna Zielińska w ramach sztuki życia zeznawał wczoraj dziennikarzem komentatorem Grzegorza Miecugowa zostańcie państwo z nami teraz informacje itp itd w niedzielny obiad Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i słuchaj wygodniej z telefonu!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA