REKLAMA

Czy można polubić hotelową kuchnię?

Niedzielny obiad
Data emisji:
2017-11-05 13:20
Audycja:
Czas trwania:
13:53 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
niedzielny obiad Przemysław Iwańczyk kłania się państwu dzisiaj z miejsca poza Warszawą poza dużym miastem jesteśmy w podwarszawskim hotelu bonifratrzy ją pan Dariusz ratusz nie jest z nami dzień dobry dzień dobry przyznam, że mam zawsze obiekcje co do kuchni hotelowej, a to, dlatego że stereotypowo przynajmniej ona jest nastawiona na masową produkcję bez takiego indywidualnego traktowania goście poza zaprzeczyć temu stereotypowi oczywiście to był kiedyś właśnie taki Rozwiń » zły nawyk gości, że kuchnie hotelowe nie by nie były jak w dobrym gatunkiem jedzenia, aczkolwiek jeśli wszystko teraz zmienia zdecydowanie idziemy z większą jakość jedzenia większą, jakby nastawieni jesteśmy na produkt bardzo dobre na produkty zdrowe przede wszystkim z racji tego, gdzie teraz pracujecie w hotelu Bonifacego jest to hotel bardzo sportowy i zdecydowanie jest to jest zobligowany do tego, żeby gotować bardzo smacznie, a przede wszystkim za bardzo dobrego produktu, ponieważ sport jest dość bliskim to poproszę pana, żebyśmy tym nurtem szli natomiast musiała je może zapytać panuje takie przekonanie jest moim pierwszym gościem szefem kuchni związanym z hotelem panuje przekonanie, że lecznice, które zbudowano nasze danie z proszku absolutnie nie to jest to już musimy bronić pra w do mitu wykluczamy dowiedzieć się zdarzają takie rzeczy oczywiście jest jest tego nie powiem, że nie, że w hotelach dużych sieciowych hotelach tego się nie robią, aczkolwiek nie wiem w moim hotelu, gdzie mam przyjemność być szefem kuchni absolutnie jest wystawiony codziennie tzw. Life kupimy śniadania, gdzie stoi sympatyczna pani, która smaży na żywą jajecznicę smażoną lepiej smaży naleśniki, a przede wszystkim można to dotknąć mogą sobie wybrać z zorganizować sam dodatki co byśmy chcieli zjeść jak wyjść poza ramy w kuchni hotelowej buty zawsze pytanie restaurator, który prowadzi swój lokal w centrum miasta nie ma z tym problemu zgarniają gości właściwie bardzo często przypadkowych, ale może liczyć na rotacje swoich gości właśnie jeśli chodzi o gościa hotelowego po to, są tylko ci czy zdarza się, że za renomą za smakiem potrafią przejść, którzy nie wiem nie wynajmują akurat w pokoju tak jesteśmy właśnie jesteśmy nastawieni właśnie tego typu gościł na gości, którzy będą chcieli w niedzielę rano wstać ubrać się i jeśli samochód przyjechać tylko 70 km po to, żeby zjeść dobre land, żeby zjeść dobre śniadanie, żeby przebywać w fajnym obiekcie nastawionym przede wszystkim na sport i na nas na pełny relaks odpoczynek i ten idzie właśnie trzeba podkreślić, że kuchnia musi być kuchnia musi być smaczna przede wszystkim powtarzalna nie możemy nie możemy dać jakiś tam Skucha albo jakiś taki, że rzeczy, która nam nie będzie pasowała Turowska z osobą gościach gość, który jest zdecydowany przyjechać do takiego hotelu tylko włącznie na obiad to musi mieć po co przyjechać tak, a przede wszystkim w takich hotelach tak jak n p. nasz hotel, który ma tylko dużo pokoi jest mała fani mogą można powiedzieć dotykowym hotelem w taka, a tak, jakby rekomendacja przychodzi od zgłoszona goście ze ktoś przychodzi bada grunt i później przywozi ze sobą całe rodziny dobrze to proszę mnie przekonać tak idąc w ślad za pańskimi słowami żebym, a także w którąś niedzielę i słuchaczy chcieli założyć oparto się samochodem nawet przyjechać tak jest sztandarowe pańskie zdanie zaczniemy od pełnego zestawu zupę można może tak standard przede wszystkim standardową jest z taką standardową zupą która, która jest tu nie jest to okres psy krem z pieczonych buraków podawany jest w kozim serem i jest Julian Jabłkowski NFZ to jest rząd nie powiem jest to po prostu mówiący i plastry jabłko pokrojone w zapałkę i goście sami weryfikują karty atut dania akurat od 4 już 4 zmian kart nie nie nie mnie nie mnie nie da się wyrzucić z karty po prostu to wszelkiego rodzaju kremy mają to do siebie, że są bardzo sycące jak wobec tego rozbudzić apetyt danie go zaspokoić cały rok był bardzo często ktoś, widząc krew mówi dobrze też nie chce dania głównego lub też tak może być dokładnie też ta może być ale, poświęcając ten czas jadący na nas tylko na obiad to właśnie jak pan z wcześniej zauważył jest hotel warszawski hotel za warszawski także tam spędzamy czas cały dzień i NATO jesteśmy nastawieni, jeżeli przyjeżdżamy jemy taki krem, który pierwszą na fazę głodu zaspokaja robimy coś się spalamy, jakby spalamy kalorie i dalszym ciągu jesteśmy, jakby dalej przechodzimy na dalszą część lansu która, która będzie stanowiła całość pobytu w hotelu dobrze i Wilna jako danie główne co pan przede wszystkim z 2 teraz jakby mało cóż można powiedzieć teraz tego sezonu na gęsinę, którą kucharze promujemy bardzo dobrze mam o Super wspaniałe danie mamy żołądki gęsie, które są przed gotowane w karmelu to znaczy w kuchni żydowskiej gęsie żołądek nie zgasi i tak właśnie tak źle wydane karty z PIT tak dokładnych danych ONZ jak podaje on też żołądki one są na bieżąco były notowane w wolnym na długo gotowane w niskiej temperaturze, żeby zatrzymały swoją wartość odżywczą ze wzorcem zaś Moskwę lub strukturę następnie karne Zuzi analizujemy psy w syropie orzechowym i podajemy w sosie skarby lizał sosie z z ciemnego pasami z pasami ruchu to wszystko wiem głodny co do tego rząd w rozmiarze stanowią podstawę dania głównego skoro, a jeśli tak tak tak tutaj do tego robimy przygotujemy ten czas kotu, czyli kasyna są gotowaną z takim stylu jak epizod to cel i delikatnie przetwarzana z cebulką zalana bulionem ugotowana na na sypko i do tego będzie stanowiło fajny dodatek i do tego można podać n p. fajną surówkę z selera naciowego a dlaczego pan, czego tu także po wojnie brzmiało Kasza Pęczak to jakoś tak tak dla kotów rasy husky włoskiego w takiego włoskiego stylu rzuconego to wszystko fajnie brzmi to właśnie zastanawia mnie, skąd restauratorzy, skąd szefów kuchni nie przejdziemy do deserów sobie trochę porozmawiajmy biorą te wszystkie nazwy czy to musi nierozłącznie kojarzy się z rodzajem kuchni, którą inne serwuje dane dane blokowe czy też zależy od inwencji samego szefa, który w, którym być może ma jakieś fascynacje spoza Polski myślę, że mnie przede wszystkim z moim w moim przypadku akurat jest to także nową nazwą musi też trochę jak by być smaczna brzmieć smacznie myślę, że to też takie po części są takie, jakby rzucony jakiś taki mały małe słonie to, żeby podkreśliło trochę wartość tego dania, które będziemy serwować na talerzu, skąd wyjdzie ono gości przede wszystkim kupują oczami czyta czytając nazwę dania poszła, by zastanowić co to jest to dość rzadko to może byśmy, a może spróbujemy może już w pewnych przypadkach jest to fajne, bo jeśli decydują na coś takiego obuwia już są niepewni o dopytują kelner w rozmiarze to Pentagon to pan wziął od coraz popularniejszego w Polsce w Polskiej kulturze Kaszub to hasło to bardzo dobrze wszyscy mówią Kasia odczują je Pęczak oto w kosztach to wszystko w dalszym ciągu się skupiamy na kasach, które też promujemy, które są zdrowe energetyczne zakładając, że ktoś taki podrobów nie lubi proszę mi zaproponować alternatywę dla tych żołądka sandacz król polskich ryb z polskich rzek naprawdę smaczne ryba ryba bardzo wdzięczna do obróbki jest jest przede wszystkim my taką, jakby z polskich rzek takim jakby bardzo wysublimowany wysublimowaną rybą, którą możemy fajnie podać możemy ją fani zrobią z nich jest smaczna zapewne pańscy kelnerzy dostają mnóstwo zapytań w stylu przywożą 4 były zmrożone czy świeżo po Acta zdarza się to oczywiście, że to oczywiście ma jakby staram się jak najbardziej staram się w Miedź ryby świeże przede wszystkim na weekend tam goście indywidualni jak swą jest to ryba świeża no nie za każdym razem się to uda, żeby ją nabyła z racji tego miejsca, w którym mam hotel to w teście muszą wspierać mrożonkami, aczkolwiek jest to zła sprawa, żebyśmy nie kojarzyli zatem porządkiem tam leżącą mrożone 2 × do wdrażanego przez przetworzone stary, by to jest to już też jest taki stereotyp naprawdę wygląda żona też może mieć swoją wartość która, która jest bardzo podobna do świeżej dobrze by ten sam do 3 Lotos czy woda na panu powiem z muzeum wspiera, ale nie jest z tradycyjnego to być może zrobionego z jakiego warzywa skażone n p . w Pile zaskoczony Real z odrobiną popu też tam chodzić z matek nutą orzecha do tego delikatnie skrapiamy to z sokiem z cytryny, która daje nam całość sandacz jest wyrazistą rybom też dodatki nie można jej, jakby przypłacić smak sandacza wkurzona era będzie odpowiednio do tego dodatki przyznawał z taką polską tradycją jest podawanie ryby w piątek jest to rywal oblepiona taką manierą uciekającą tłuszczem do tego ziemniaki Surówka z kiszonej kapusty z łatwo jest łamać stereotypy przyzwyczajenia Polaków tak tak ta dotyczyła 2 na pewno inaczej na pewno w już w Polsce, żeby nas ktoś taki nurt niezdrowego jedzenia zdrowego drzewa oczywiście kojarząc Very Best dużej Daniel c o sądzono tłuszczem jest to absolutnie nie to ładnie wyglądają cudownie smakuje goście, którzy przyjeżdżają są, którzy są u nas są nastawieni na typowo zdrowe jedzenie jedzenie musi się kojarzyć z czymś lekkim z czymś smacznym cieście z takim sobie każdy chciał wrócić do tej z wie pan, że pan popada w pułapkę w tej chwili wiem, bo nas to moje pytanie będzie pytanie o desery teraz przy zdrowej sportowej kuchni co pan potrafi go pan nie wyjedzie z jakąś słodką bazą słowo to koniec na ich notabene zapał beza cały czas wystawę zajęta Beda się przewija się w ręce jak możemy odwrócić to panierowane ryby tak beza musi zostać to by zaś taki takim taką kwintesencją tego deseru jest słodko oczywiście już, ale już w momencie zniknie liczy kalorii jest podana jest ze świeżymi truskawkami ze świeżymi malinami z kremem mascarpone no po prostu to jest kwintesencja wszystkiego, ale mam też alternatywę dla jego gości, którzy chcą zjeść coś delikatnie, by zaspokoić tylko w treści otrzymanej sumy bezdechy proponuje, aby prostować, że jestem 2 × cięższy jest w Tychach oczywiście wyobrażam sobie, czyli zaproponuje sorbet n p. sorbet z mrożonych truskawek ewentualnie sorbet zmrożonych malin, który będzie też bardzo taki nowy czyszczenie kubków smakowych i taką już z budowaniem całego całego naszego land jak ten sport ma się w ogóle do waszej kuchni proponuje się rozgrywki sportowe, które rozbudzały, by dodatkowo apetyt w naszych gości to znaczy tak mamy całą mam całe zaplecze sportowe mamy co mamy Bonifacego jest w grupie i dystans fan Club, czyli to jest grupa, która jest stworzona tylko Włosi nastawiona na sport przede wszystkim wyjazdy zimowe do Włoch narty rodzinne wyjazdy na narty, które my zapewniamy cały pobyt zapewniamy całą infrastrukturę, która się w Dolomitach wylansował zbliża się Święty 11 listopada tak z pewnością matek gęsiny to tu przyjdą do pana można zrobić z gęsi zupy oczywiście mocno wiało tak surowości, jaka jest w deserze byliśmy jeszcze wrócę, a tego zupa ja proponuję zupa z pieczonej gęsi z korpusem spięte z pieczonej gęsi jest aromatyczna jest to forma czynności lub bulionu ciemnego ciemnego, jakby rosołu nazwać to po polsku w ciemno rosół z pieczonej gęsi Aram aromatyzowany świeżym tymiankiem i do tego i do tego podaje my kluski z kasztanów makaron kasze tonów, a w sobotę makaron ma wspólnego z kasztanami w nas, ale oczywiście jest to pieczone kasztany są, które są przerobione, które są wcześniej upieczone jest z tych kasztanów do odrobiną mąki orkiszowe zdobiony jest makaron to narobiłem apetytu Musze przyznać nam Dariusz ratusz jak szef kuchni hotelu bonifratrzy był moim państwo gościa życzymy smacznego z bezpłatnego i zapraszam oczywiście do hotelu, ponieważ dziękuję informacji Radia TOK FM to był niedzielny obiad, a po nich kolejny odcinek rozmowy Hanny Zielińskiej jest jej gościem Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i zabierz TOK FM na wakacje!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA