REKLAMA

Włoska kuchnia w Wilanowie. O restauracji Castello

Data emisji:
2017-12-03 13:20
Audycja:
Niedzielny obiad
Czas trwania:
14:57 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

niedzielny obiad Przemysław Iwańczyk kłania się państwo, zapraszając na badania kuchni włoskiej domyślam się pod ważnymi gośćmi są przedstawiciele restauracji Castello pan Marcin Przytuła szef kuchni dzień dobry czy nawet rozpadowi 14 rok menedżer w dzień dobry no właśnie nazwa wskazuje na kuchnię włoską kuchnię po po to, nowy styl bycia kuchnie otwarte rum, a Przytuła tak to kuchnia otwarta ma zakorzenioną w kierunku kuchni włoskiej z akcentami śródziemnomorskiej Rozwiń » dużo ryb owoców morza dla wszystkich Ano właśnie to jest takie moje pierwsze pytanie z czego wynika moda na kuchnię śródziemnomorską czy zaczną przywiązywać wagę do tego co co pakujemy na talerz, a później Ghost zaczynamy dbać o zdrowie nam kuchnia śródziemnomorska to jest mniej stereotypowe kod to najzdrowsza przedstawione światu czy też Polacy po prostu lubię myślę, że Polacy lubią dlatego żyją kojarzą m. in . z wakacjami swoimi wyjazdami do Włoch do Grecji Hiszpanii jest też moda oczywiście na świeżość surowca tak surowe warzywa owoce morza Redy i myślę, że to jest to proszę powiedzieć czy innych kuchnia śródziemnomorska, ale i inna czyli jaka opieramy się akcentem francuskich na akcenty hiszpańskich, ale tym takim głównym korzenia naszym sądem, a produkty kuchni włoskiej sprowadzane stamtąd na bazujemy na nas na tradycji antyku w tamtejszej kuchni, a reszta ogranicza kreatywność sojuszem w całości kreatywności gościa, który przychodzi i chciałby zjeść coś wyszukanego czy agresywność tego, kto mu to proponuje albo tak jak pan jako szef kuchni przyrządza po trosze 1 drugiego, o ile mam dane o produktach kuchni, o ile w gość ma możliwość wymyślenia swojej ulubionej potrawy mączne oczywiście jesteśmy w stanie przygotować wszystko na czym zależy to przeto teraz wyobraź sobie panowie zaś po programie ruszą z czteroosobową rodziną właśnie do państwa restauracji i co mi zaproponuje ci panowie dzisiaj w niedzielne na niedzielny obiad jak zwykle co weekend proponujemy Fish Dick co jest o tyle fajne rozwiązania, że przez 4 dni Bogu fiszek zaczyna się u nas w czwartek proponujemy duży wybór najświeższych ryb owoców morza dlatego zapraszamy właśnie na fundusz dobrze, ale panu tak nie wypuszczą bez precyzyjnych wskazań co będziecie proponować to poproszę Marcina się o pomoc są coraz szerszą niż obiad rodzinny może państwu podać tak jeśli chodzi o klasyki notowane dziś są to z owocami morza makaron zapiekany z owocami morza w regulaminie w suchym i dużym akcentem świeżymi ziołami pomidorów oraz świeże ryby takiej jak n p. polędwica zdrowsza od rana dzisiejszej ofercie dobrze by zupa mógł właśnie był ponownie musi się zgodzić, że Włochy zupa tak różni się nie klei turbiny strony oczywiście tak niekoniecznie niekoniecznie akurat mamy bardzo fajnym chłopakiem Pino zupa z owoców morza skorupiaków sam z akcentem takich przypra w korzennych to, że jak najbardziej włoska, ponieważ tą kuchnią włoską kre w dla inwestorów bardzo szeroką tu mamy też do niej bardzo fajną selekcję win nie tylko włoskich, ale również Francja nawet ciekawe bardzo przedstawicieli rano polskiego winiarstwa dobrze zupa jest przystawka przystawkę no tutaj tym przeżywasz każdy znajdzie coś dla siebie należy wybierać, bo aż czteroosobową rodziną i co to na pewno najważniejsze, by decyzje podejmować będą dzieci chce mu Rehn za strategiczne dobry pomysł była nie sposób dziecku czegokolwiek odmową władz, zwłaszcza w takich restauracjach nasza, która również uczyć się tylko ja mam na nowe animacje dla nich w weekendy w muzycznej części zaczynają klasycznie od PIT, a rodzicem to już są tylko sobie życzą mu co od carpaccio od Tatarów wszelkiego rodzaju zupy makarony dania główne, jaką pizze serwuje czemu Tusk kluczy cienkie ciasto wyrobić ciasto oraz oczywiście na cienkim wreszcie w liście bardzo chrupiące, a w kilku wersjach łącznie nawet z taką bez glutenu ową co mogę nawet mogę tymczasem podążać start takiego się bardzo chętnie wybierają mamy też w piłce dlatego od ważnych, którego o, której ciasto jest czarne barwione monsunu tak zresztą, chociaż niektórzy w pierwszej chwili nie dowierzają, pytając czy przypadkiem coś z piecem nie jest źle wskażą temperaturę za wysoka na studnie to ich zaniechano daliście mi panowie, bo szczerze mówiąc nie słyszałem takie bez PIT 3 2 zapraszamy w takim razie dopatrzyć się z owocami morza z owocami morza właśnie Włosi jeśli chodzi o PIT c nie wyobrażają sobie, że ona miała więcej niż 3 4 składniki, a u nas totalna wariacje z tym związana, a jak wy panowie podchodzicie do tej noweli było nie było fundamentalne sprawy do włoskiej kuchni i klasycznie nasze też mają 3 4 składniki oczywiście, ale tak jak mówiłem naszych gości również ogranicza tylko kreatywność tych najdziwniejsze pizze kompan zaserwował to jak tu najdziwniejsza sporów, które następnie w Wolbromiu ananasem mnie na pewno najdroższym raz próbowałem go zamówił sobie na nią 300, jaki z polędwicy wołowej i chyba 1 0 krewetek co bardziej zależy od 300 zł ale, ale za jego mury kraty z możliwości jest to kulturysta w głowie nie człowiek sukcesu Trumpa w ich sukces mierzony liczbą steków nadwrażliwość emitent ma w garażu dobrze ja panu naprawdę nie odpuszcza przechodzimy przez każdy element dania niedzielnego obiadu to później został na deser prawda no właśnie ma pan jeszcze siłę w Polsce doskonale to Lublin w restauracjach goście potrafią przekąski deser i połowę krótszym dystansie trudne głównie panowie zaskoczony nie nie będzie to tiramisu, ale i tu pana zaskoczył, bo jeżeli będzie to trudne to deser możemy również na wynos sprzedać w 2 do wieczornej herbaty tak nie tylko tiramisu tutaj też mamy swoją rodzinną Manufakturę nastroje przygotowujemy różnego rodzaju ciasta ciasteczka, a jeśli chodzi o desery znani na co tak to są serniki to skromne role tiramisu, czyli strzelców włoskiej kartele, wymieniając specjalnie na samym końcu to, że pani widzi jak poznałem teraz Libii jeszcze pogorszeniu jak zmieniły się upodobania Polaków jeśli chodzi o kulinaria czy wykształciła się już w latach taka kultura restauracyjna krzyczy czy wciąż nie jest to na takim poziomie, bo pewnie nie jest jak choćby we włoszech tak dobrze pamiętam duży, że skala jest zupełnie nieporównywalna jest to nowe pokolenie być dwudziesto trzydziestolatków, które rzeczywiście coraz częściej wychodzi, ale przeliczyli, ale dla rynku gastronomicznego jest perspektywa za 10 15 lat w tej chwili to kilkanaście lat grupa drożyzna nauczyłem, znosząc wstyd powiedzieć tak to jest jest też młody rynek mocno rozwojowa na początku swojej drogi bardzo konkurencyjny w tej chwili niezwykle dużo wielu inwestorów czy osób próbuje wejść na ten rynek i spróbować wrażeń pienią pieniądze wydaje mi się, że liczba restauracji przerasta dużo szybciej niż niż rynek, czyli liczba ludzi gotowych te pieniądze regularnie wydawać taktyką, żeby wywarło nie chciałbym posługiwać stereotypami, ale to widać też restauracja na polach mówi dużo tanio tak jest z pewnością taka grupa docelowa jest tu w ogóle są też czeka bardzo wątpliwości decyzja co do konstruowania mniej, bo powiedział pan, żeby pana zaskoczyć i na deser nie polować nie podawać tiramisu tymczasem większość zdecydowana gości będzie jednak szukała klasycznych zostały w czasie, jeżeli uruchomić w nich mechanizm jedziemy do kuchni włoskiej, dorzucając pizzy makaronu i tiramisu państwem ma mieć na to odpowiedź Pa PE są mówiąc cały w strukturze restauracji mieścić się na wiertniczej tu wyznaczać 9 3 zyski Wilanów tak celowo mówię, bo nieopodal przy ulica Nałęczowskiej, bo kiedyś restauracja 3 lata temu, które serwowała obsługa polską grupą AXA i przyznam, że regularnie ją z kolegami po osiągaliśmy oświetlały rozum pojechał do Singapuru tam działem prawdziwą Axy co się okazało to Polska ma za sobą zdecydowanie lepsza od tych co zdarza się, że przychodzi nowa zwłoki mówi coś co wychodzi spod waszej ręki zdrowsze niż nic to co wychodzi spod naszych często nawet szczerze powiem zresztą z moich obserwacji jak sam może on podróże do Włoch to towar się do jedzenia nie zawsze tam najwyższych lotów, ale klimat sprzyja temu Ziobrze, żeby syn zachwycać mnie słońce jest najczęściej urlop są wakacje wino także żydowską lepiej smakuje na pewno tam nie ma takiej dbałości o produkty o jakość tego produktu oczywiście wszystko jest świeże zioła to najlepszy snajper to są to coraz to właśnie a, ale nadrabiają swoim urokiem gdzieś tam przychodzi gruby stary Włochy, gdzie chowani z papierosem w ręku jest nie rzucać historyka czy rybę na grilla i im się aż do 9 swoją swoim językiem ścian, wykrzykując także w Dreźnie koniecznie weź co ma swoje 2 ulubione, bo państwo stolec jeszcze nie były mąż wybiera na niedzielny obiad włoskie restauracje i ona z ulgą do tak ze względu na jakość serwowanych daniach ze względu na to, że nie grillowania po Roberto w 1 przypadku w drugim pani Joanna, która przez 15 lat, bo była we włoszech w sumie nabyła tych nawyków przychodzi interesuje się gościem właściwe traktuje jako kogoś szczególnego przy tym traktuje tak każdemu poczuć wolność interesuje on interesuje się tylko ze mną jak Jezus tak nadesłał właśnie zaleta tego rodzaju kuchni, że nie jest nie jest niestety szczęścia wydmuszki jaja, a są 3 rodzinne rodzinna atmosfera, w której czytamy jest jakaś interakcja z gościem małej grupy kelnerów, którzy pracują tam już niektórzy od kilkunastu lat jej badamy stopień zadowolenia gości z obsługi okazuje się, że właśnie ta ocena jakości serwisu obsługi jest to najwyższa jedno z najwyższych ocen pośród różnych czynników, które próbujemy analizować dajmy się, że także, że Castello de Castro stworzyliśmy taką atmosferę która, która jest szczególnie w weekendy bardzo rodzinna, gdzie kontakt z gościem jest bliski takim bardzo przyjacielski co zdarzyło się, że zmodyfikowali Szczepański swą kartę dań na podstawie sugestii gości tak to jest to tak jak tak jak powiedziałem oczekiwania gości wobec konkretnych kuchni narodowych są bardzo bardzo konkretna bardzo jednoznaczna i muszę brać pod uwagę w tworzeniu ani oczywiście rynek czy jest pewna grupa gości, która szuka nowości zatem karta musi próbować odpowiadać na oba na obie potrzeby, ale tak jesteśmy gotowi zrobić coś szybko stworzyć pizze na konkretne zamówienie tak to to ewoluuje wraz ze świadomością myślę, że goście co przychodzą do restauracji to się bardzo zmieniło też na przestrzeni lat i na dziś każdy wie, czego oczekuje jak i jakie powinna z 3 3 i dania smakować czeka ponad jego cena, więc musimy dostosowywać do potrzeb klienta i brać pod uwagę to jego wskazówki pan jeść regularnie 2 Marcin Kale raz w roku przynajmniej wtedy to były te punkty kulinarne są celem Pańskiej podróży przede wszystkim na niej piękne krajobrazy właśnie wersja zazwyczaj tak jest, że szukam szukam tego kulinarnego trzony wchodzimy w wakacje koszty zabytkiem niekoniecznie interesuje co ostatnio przybył z Włoch mówi o recepturze jakiejś nowatorskiej albo o pomyśle na oglądanie wraz z Włoch jest zazwyczaj piękne wspomnienia o świcie rozmowa to rozkosz to tu nie ma Dantego zawiera on się wydaje ten sam się bardziej operować są klasy kontaktom w typowo typowo zakorzenioną z włoską kuchnią zresztą Swanier bo by każdy region słynie z mężczyzn z innego każdy region ma swoją i też coś, czego nie ma do końca w Polsce oczywiście jest podział także kuchnia góralska kuchnia Kaszubska, ale będzie pan taki podział szybszych przy trasie na północy Polski są same złe oraz licznych właśnie zwraca także nie jest tak nie jest tak wyraziste we włoszech panie Davidzie ostatnie pytanie, bo pan Marcin spełniało tych dzieciach, które determinują wybór rodziców macie takie miejsce, gdzie ktoś nam to dzieci albo zabierze bo, choć na chwilę się nimi zaopiekuje się spokojnie mówi Otylia miała zjeść Otóż to to jest za bardzo powszechna potrzeba gościł weekendowych którzy, rezerwując miejsce pytają przede wszystkim czy jest czy jest jakiś sposób dla dzieci tak jest w każdy weekend rozegrać władców od godziny dwunastej do 1 7 jest animatorka, która bardzo skutecznie zdejmuje z rodziców głowy obciążenie w postaci Dziedzic jest fajne mniej dla nich także tak absolutnie zapraszamy rodziny z dziećmi, że zobowiąże często nawet rodzice wolą siedzieć z nasion animator koło dziś ze swoim psem w o koronę role się zmieniają dziś na niedzielny obiad do restauracji Castello w Warszawie zapraszali panowie Marcin Przytuła szef kuchni, dziękując im PL oraz David nestor menedżer restauracji dziękuję zapraszam, a państwu życzymy smacznego przynajmniej teraz po porażce z niedzielnego obiadu informacje Radia TOK FM, na które państwa teraz serdecznie zapraszam, a po nich sztuka życia Hanna Zielińska w rozmowie z Natalią Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

POPULARNE

DOSTĘP PREMIUM

Teraz 30% zniżki na Dostęp Premium! Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW", aby słuchać podcastów TOK FM na komputerze i w aplikacji mobilnej już dziś.

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Przedłuż dostęp Premium taniej!