REKLAMA

Czym jest barbeque?

Niedzielny obiad
Data emisji:
2018-01-07 13:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
13:01 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
w niedzielny obiad Przemysław Iwańczyk kończy państwo ponownie z 13 2 2 Jarosław Uściński z nami dzień dobry dzień dobry szef restauracji olkuska 7, a przy okazji z okazji, ale dziś występujesz jako prezes ogólnopolskiego stowarzyszenia szefów kuchni cukierni, a także jako trener drużyny barbecue Kings tak przy okazji również to jakoś nam, że Lwów i trenera Toma Greena polskich skoczków piłkarzy, ale nie drużynowa lekiem na Boga, o co chodzi ludzie są to właśnie Rozwiń » ciekawostka drużyna barmanki to jest oczywiście w Polsce bardziej grillowanie jest Polakom bliskie niższy niż Barbarki, czyli bardziej pieczenie niższy niż palenie na ogniu, a osoby z tego też kadra narodowa na olimpiadę kulinarną czy tak jest teraz na listopad b r. czyli także Tomasz Wiater Pjongczang jeśli chodzi o igrzyska w walentynki akurat mamy dzień Polski ołtarz, a jesienią będziemy mieli olimpiadę babek jesienią nie babrać mamy to jest Puchar świata Puchar świata przepraszam też młodzieżowa wyjątkowo trochę się dzieje na szczęście Nejman tą przyjemność trochę początkowo traktowałem jako hobby, ale też zdominował sporą jego czasu i jedno do Barbarki i właściwie to jest taka prawie grupa ludzi, którzy są zapaleńcami walczymy o pieniądze i walczy opóźnia to, żeby sobie wyjechać i m. in . jest to konkurs Stanach, które jest segment finałem wszystkich konkursów w Ameryce na Marka tym żyje wciąż toczy się tam atrybutem są setki drużyn i setki drużyn setki dni w roku trenują, bo po prostu z tego żyją już od imprezy do imprezy i robią to swoje grill bar banki i sprzedają ludziom i przy okazji, racząc się kilkudziesięciu konkursach i dobrze typowy sposób lub czym jest barwy klubu poza sieciami, w których Doda się są z Barbarki do różnego rodzaju mięs zaletą podawanych to co tu ma mgliste pojęcie na ten temat no i to jest naturalna kolej rzeczy ma mieć mgliste pojęcie realizowane z tak jest gry nie tylko Holandię i Beneluksu Niemcy tamto funkcjonuje całkiem dobrze, ale w Polsce nie Barbarki to jest jakby to smok emeryci takie wędzarni skrzyżowanie polskiej wędzarni z piecem trochę pod zmianie tego dymu tak naprawdę Barwacz jest znacznie mniej niż byśmy się mogli tego spodziewać my dym tak widzimy to czasem gdzieś w sklepach wiórki z ręki jakiegoś tam drewna jabłoń jabłoń, ale my dodajmy tylko troszkę, żeby dodać smaku czasem tylko na koniec pieczenia zrobić zrobić kolor czy posłużyć i wtedy zaraz zmienić troszeczkę kolor i smak tak Dżem podczas pieczenia potraktujemy właściwie smoka raczej to urządzenie, które opalamy drewnem i pod wsypujemy z Jurkiem wtedy to traktujemy piekarnik o nadzorze oczywiście różnie dorobek od Billa podstawa grill to otwarty ogień ruszt czy to jest gazowy czy węglowy jest to grill otwarty lub zamknięty rzucamy na płytę coś grillujemy zmarznąć to jest tak czy to jest krewetka cokolwiek Barbarki to kawał miecha się może to być pierś kurczaka ktoś bardzo chce odpowiednio za marynowana i to są przede wszystkim niskie temperatury, bo też wołowina raczej nie to jest wszystko jest wieprzowina żebra żubra wołowe wieprzowe ryby sporo kwalifikuje się, ale wszystko oczywiście mięcho wieprzowina wołowina oraz drób w kategoriach tych konkursowych i co robi to polega na tym, że grill to jest 1 20 1 6 0 i więcej stopni, a rok, ale Barbarki US to temperatury grubo poniżej 100 °C co wymaga przede wszystkim cierpliwości nieumiejętność, ale i cierpliwy, bo jest to jest taki sposób życia, bo konkurs ten, na które jeździmy zazwyczaj gdzieś tam w Europę lub w świat to jest 2 doby pracy tak naprawdę boję zaczniemy załóżmy o 1 7 18 1 dnia to niektóre produkty wyjmujemy po 1 6 12 1 5 godzinach ZOZ w pokera dozwolone są takie urządzenia w Polsce no pewnie, choć częściowo smoka i tak by to słowo klucz trzon będzie w Niemczech czy w Czechach czy w stanach czy w Polsce to pod tą nazwą kryją kryją się te urządzenia czy Wsteczna kwitnącymi gdzieś tam grill wędzarnia albo smoka jedzie i na coś takiego kosztu ile miejsca zajmuje czy możemy mieć w przydomowym ogródku tak jak w Gdyni wiesz co to jest można mieć za 1000 zł lub samemu sobie zrobić przecież dawno wędzarnię, czyli te n p. pralka z Chełmka lub jakaś inna przerobiona z kanałem w drodze na nas znasz inne źródło Opal opału to już jest samo lub by można to zrobić prawie z odpadu za prawie bezcen i to jest wędzenie, ale właśnie przez to, że my produkt zawijamy n p. folia aluminiowa z notatnika nietypowe wędzenia, czyli pończochy albo w siatkę i będziemy tylko ograniczamy dostęp dymu, a pracujemy niską temperaturą urządzenie można kupić za 1000 zł można je wydać na to 10 12  000 granic nie ma czasem, które są tak ustawione, że dodaje, że tylko składnik drewno opał, w czym pastylki czy wiórki i tak jak do pieca domowego stale Fonu z poziomu telefonu jest wstanie obsługiwać urządzenia oczywiście to się nie podoba, bo jak letnie wzmocnienie zmarznie to lipa to niema tego właśnie kultura to, żebym ja rozumiem, że istotą jest nie tylko dopilnowanie tego całego procesu, ale też marynata w wersji branży nie znaczy, że nas szykujemy i robimy z tego jak mięso importowane zdani n p. tylko robił uczciwie smaki, czyli podstawową marynatą n p . do chcemy zrobić dobry kawał łopatki słyszał na pewno niejedna z nas słuchaczy słowo ból park, czyli wieprzowina czy łopatka czy karkówka pieczona długo długo się rozpada Golonka dopięty nie dorasta, w którym miejscu homary NATO, czyli mieszanka samych suchych Such przykład przypraw, czyli cukier trzcinowy sól papryka słodka do tego dodajemy cebulę lub czosnek dużą dowolność podstawa resztę składników co z tym suszona cebula suszona cum Ming kolendra w ziarnie któż z nas nasze poczucie trochę pieprzu ulokowanego czarnego taką marynatą bardzo grubą oklaskuje mogła nam to prawie jak my naprawdę grubo produkt jej w temperaturze w granicach 70 par czasem trochę więcej szczerze mówiąc my zabijamy najczęściej na początku grubą folię aluminiową i kilka godzin zależnie co pieczoną łopatkę tu jest przy temperaturze poniżej byle była poniżej 100 °C jest to 6 8 1 2 godzin, jeżeli jest jeszcze niższa temperatura w potem wycinamy folię SOS oczywiście można zrobić dodatkowo Barbarki i nabierz po ścięciu woli podbijamy lekko temperaturę wtedy to miasto się zaczną osuszać, a dzięki temu, że tam na miejscu jest cukier trzcinowy m. in. karmili żyje się robi się taka powłoka lekkiego czy palonego leciutko przesmażamy szpinak łososia Gwinei ślinotoku można dostać ile potrzeba lat, żeby posiąść taką umiejętność to nie jest lat to jest razy ile razy będzie to robił to teraz będziesz robił coraz lepiej tak z treningiem jest stronnikiem nic się nie różni od sportu tak naprawdę, jeżeli robimy coś dobrze i ćwiczymy na to po trupach do przodu są tu się trafiają ile czasu zajęło ci to, żeby po to, umiejętność trzeba mieć złą passę ma 5 1 lat, ale Barbarki obawia się tu tłok obawia się z tego w Polsce życzeniu gestach robi w granicach 8 lat i przez to 8 lat ile treningów w ciągu roku wykonała nie ma bladego pojęcia ja to, wrzucając kartę w restauracjach oczywiście również, że nie mieć pretekst do ewolucji ciągłych obaw sporo rzeczy przyjmie się to w Polsce trend ten zwyczaj kulinarne czy też nie on funkcjonuje w Polsce, ale jest ograniczony są 2 niszowe, że tak no bo przede wszystkim ludzie myślą, że to wymagano coś co wymaga czasu jest już trochę nie dla nas to aż po sklepach masz też bankom winien wschód, czyli jedzenie gotowe dla leniwych celnie serwisu korzysta więcej, bo tak przyjąć się przyjmie, ale oczywiście będzie to dalej niższa krótko mówiąc czy w związku z tym, że zajmują się baby Kiełb jest twój konik gdzieś ktoś powiedział zresztą chciałbym usłyszeć też teraz dość precyzyjnie wkładasz do formy ani swojej restauracji to pewnie co chwila gdzieś jest nawet na bankiety na funkcję Musie Club rzucać czym się to podoba czy nie mogę się tego na szczęście chcemy im oraz pokaże już tego chcą tu problemy z tym, że czasami ciężko to sprzedać MON no w ofercie cateringowej w ofercie myjni dla celów pól porty długo pieczona wieprzowina co dzieciom mówi gościowi, który nie wchodzi do restauracji albo wręcz, choć dorastał racji jemu tuńczyk sola mówi długo pieczona wieprzowina to się z golonką rozpadającą się już i t d. przede wszystkim wieprzowina, która z PolSEFF polskiej kuchni to też błąd niestety, ale no tak jest jest passé no tak już jest my poddajemy się modą ani rozumu, zwłaszcza kulinarnie też jak mogą spróbować tego produktu goszczę nie mogę tego używali kart krótko mówiąc, więc czy to jest karkówka czy łopatki działa nawet policzki wieprzowe wołowe tą metodą zrobiona w jest świat ile potrzeba czasu i pieniędzy, żeby uprawiać Barbórki abstrahując już sprzęt samego marynaty wszelkiego rodzaju, że to jest tak jak prowadzenie sobie dań kuchni pieczona kaczka tak samo może zrobić karkówkę pieczoną będzie taniej, bo tam cały rytuał za kilogram karczku kupić trochę drożej, jeżeli to jest dobra kaczka, bo też warto powiedzieć skoro już uczymy ludzi zawsze grasz na każdym kroku kratkę Burberry i tak kaczka Pekin nie pekińska kurczy się dramatycznie mocno Barbie jest hodowana na cycki na te piersi, która właśnie są nie do wytropienia go do zwiedzania i wychodzi taniej i karkówka i łopatka kwestia przypraw po prostu przypraw nie należy się bać nie marnujemy tego wcześniej, ponieważ to 4 6 80 godzin miasto leży w pieczeniu, więc i tak przejdzie smakiem dobrze wybrać osoby nie mamy sprzętu, ale metodą chałupniczą chcielibyśmy tam rady przyrządzić sobie barbecue nie mając pralki Frani wyników jest co to jest tak jak powiedziałem głównie to jest metoda pieczenia i przyprawy z po prostu receptory w niedzielne obiady niedzielna oraz obiad trochę słaby dzień, gdzie wczoraj zamknięta dziś są otwory spędzimy kupujemy łopatkę karkówkę powiedz, że to będzie taki trochę kolacje obiad mamy pół godziny, żeby czternasty wrzucić do pieca kupujemy karkówkę lub łopatki mamy tam około 1,5 kg kawałek marynata sól pieprz cukier trzcinowy papryka słodka, ale podstawą jest cukier sól i papryka słodka jak Bytom 1 1 wszystkie te składniki tego całkiem bogato czyli, jeżeli mamy 1,5 kilo mięsa taki mały Bucek to solidna garść tych przypra w w sumie do tego komin, czyli między męskiej troszkę kolendry lodziarnie czosnek lub cebulę suszoną i czarny pieprz tym poklepuje bardzo mocno układamy wręcz całością tej przyprawy mięso zawijamy szczelnie bardzo ciasno w folię aluminiową 2 3 warstwy, jeżeli chcemy to jeszcze zjeść dziś w MOW w porze takie, żeby nie zostało tej baterii na noc załadowanego brzucha w pokoju do pieca na 1 30 stopni i granicach 4 godzin wieczornych przeszedł do 4 godzin odbędzie się we Wrocławiu 1 2 0 1 30 stopni, jeżeli robią prawdziwe robaczki motylki powiedział wcześniej poniżej 100 stopni lub maks 100 stopni wtedy po prostu jest to fajne, że po prostu puch słowo po prostu nadużywam dziś para nie ucieka z mięsa i że nie rośnie nam temperatura do powyżej 100 °C to tylko ta temperatura powoduje, że miasto nam się zmiękczają tkanki stają się teraz bardziej przyswajalne jadalne tłuszcze w tempie zostaje samo dobre i mięso wymaga oczywiście więcej czasu, by po tych powiedzmy 9 5 stopni po 7 godzinach od swobodnej oceny zastanawia mnie co na to co teraz powiedziałaś powie pan prof. Paweł Januszewicz, który będzie naszym gościem w audycji o godzinie 1 4 i 2 0 w programie z cyklu jak z dzieckiem, kiedy mówi będziemy o diecie dla najmłodszych mam sporo dzieci w towarzystwie moim wzorem mobilizują Paluch jak to jest on i są ubrudzone bardziej niż czekoladą w można przy olkuskiej 7 zjeść toby się tak m. in. tam nowsze to wybieram się dzisiaj Jarosław Uściński prezes ogólnopolskiego stowarzyszenia szefów kuchni cukierni trener drużyny Waldek King był moim państwa gościem dziękuję bardzo, żeby to był niedzielny obiad proponowane przez Jarka transfer informacji Radia TOK FM później sztuka życia później opowiemy o tym co wydarzyło się na wczorajszej gali, gdzie rozstrzygną się po osiemdziesiąty trzecie plebiscyt na najlepszego sportowca roku, a później już obiecane pan prof. Paweł Januszewicz pozostać Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz radio TOK+Muzyka bez reklam - teraz 60% taniej w promocji Black Friday!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA