REKLAMA

Mniej bakterii w glebie to więcej chorób w nas. Rozmowa z prof. Ewą Stachowską

Przedpołudnie Radia TOK FM
Data emisji:
2018-02-12 11:00
Prowadzący:
Czas trwania:
09:23 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
6 min po godzinie jedenastej wysłać druk słuchaczki niech ta dłoń wyciągnięta z kanapką, w których listek sałaty, o których mówiliśmy niż rok tuż po godzinie dziesiątej i Sonata padło pozostanie nadal wyciągnięta, dlatego że kolejny odcinek tego czym jest produkcja żywności i spożywanie żywności w naszym kraju właśnie przed nami, a to dzięki temu, że oprócz prof. Magdaleny Popławskiej, z którą rozmawialiśmy przed nami rozmowa z prof. Stachowska Rozwiń » specjalistką w dziedzinie żywienia człowieka był chemikiem z pomorskiego Uniwersytetu medycznego w Szczecinie łączą się telefonicznie dzień dobry mecz ligowy z redaktorem witam państwa, kiedy pani profesor słucha tego co sposób Polska mówiła o tym w jaki sposób żywność w Polsce jest produkowana jak wiele zanieczyszczenie, ale nie tylko zanieczyszczeń wrzawie zawiera toczy to da się jakoś przepisać nam ten te wszystkie problemy zdrowotne, które dotyczą Polaków jak wiele z nich po prostu ma związek z tym żywność zanieczyszczoną panie redaktorze bardzo dziękuję za wykonaną EU wielkie, bo to wysiłek rok temu, bo obiekt robi kochacie FR my wam bardzo podekscytowana jej zadzwoniłam, dlatego że jak dotąd mówi pani profesor oblał Wimbledon oddaniem liczebność bakterii gatunku bakterii to widzimy u nas w gabinetach, dlatego że część papierkowej to niech ta liczba pacjentów dramatycznie rośnie tylko pacjenci ze schorzeniami układu pokarmowego model taki najdalej od najbardziej sugerował, że może przerwać na chwilę, bo dywan via pytał zanieczyszczenia pani mówi o wyjałowienie gleby to proszę trochę opowiedzieć nam, że w paliwach kopalnych mówi o budżecie zgubiła o ich zmniejszeniu lub gatunków i flory mikroflory jelitowej, a glebie i Thomas i tym razem z naszym zdrowiem po autochtonów i poparli tylko mówiących o tym, że, jeżeli za pomocą tych sztucznych pełnych raportów za pomocą dużej ilości chemii działamy na glebę oraz deble akurat bardziej kumuluje metali ciężkich i można tam środki chemiczne, które są niekorzystne dla zdrowia, ale z drugiej strony ta sama chemia zabija bytują w Tatry mniejsza populacja bytują w glebie bakteriom uwaga około 15 lat temu okazało się, że nasze jelita jest też bardzo potężnych złóż one należą w tej chwili mówimy nalot bakteryjny, który jednak dla mikro florę jelitową, która ich bardzo wrażliwe na działanie tego co jemy jak kieleckich pokazujemy w jakim środowisku żyjemy i okazuje się, że w MOK LKS ten moment wprowadzenia na rynek wysoko przetworzonej jednak tak także żywność i właśnie produkowanej w oparciu o nadmiernie bez Polek Sylwia Pelc produkowaną żywność, aby tylko gramatycznie i zmienia funkcjonowanie flory jelitowej i Atal, a on nie jest obojętne brawa dla naszego zdrowia jak również spożywając taką żywność, a nasionami innymi Crawford Flora jelitowa na nich jak ja mówię aha i dla Antonio jedno zlote taką parę rzeczy nawet tak traktujemy jako osobny naród tak, ale niektórzy ona nie może funkcjonować normalnie ze względu na to jako ta jak Katarzyna się bez niego na zanieczyszczenia czy, dlaczego to jak ten związek wygląda pomiędzy wolnością już dawno już kilka lat tak po i państw wyjaśniam Otóż mikro mali do ich namiot momentu pojawienia się naszego gatunku no tak Anglią i nic ponad 8 0 generała, licząc generała 40 lat temu, kiedy pojawi się Homo habilis i oni już był zasiedlony przez bakterie albo ciągle bakterii siekierką pierwszymi gospodarzami jemy Giermek porównamy nasz czas, by tak jak gatunku na ziemi tylko 4 minuty czerwona plama od pierwszej minuty tego zegara były na miedzach golkiper Okrężnej ogromnie zróżnicowany ranny Eko wat i okazuje się, że nasz region tak daleko z PL jest wrażliwy na to co jemy, a ponieważ to co się dzieje z Przemyśla Regia farmaceutyczną, a także rolniczym to nie jest ewolucja polega rewolucja klimy nie pozwalamy bakteriom jelitowym rewolucyjnie wszelkich Huntelaar zmieniały się prawdopodobnie wyjęli dla naszych przodków dla tej chwili w ciągu tej ostatniej o ostatnich 1 50 6 0 lat to co się dzieje na ich blogu bomby atomowej w razie czego te zmiany muszą być złe dla gmin wiemy o tym, że one są najgorsze oczywiście panie Goldberg panie redaktorze ilość literatury opartej na faktach, a ich reklam mówi o publikacjach, które są już na program prowadzony na dużych grupach osób, które pokazują, że w wyroku chętnie funkcjonowania flory jelitowej, która nie jest z nami tak jak mówię od początku lat lub powstania naszego gatunku, jeżeli ich pod górkę, ale wszystkich zakłóciły funkcjonowanie tego bardzo skomplikowane Greków tu autami i 1,5 kg różnych bakterii dobrych mnie do gry w brzegu lub usług prawdopodobnie też okrętową o pożytkach, jeżeli Lech będziemy działać na bardzo brutalni i antybiotykami różnymi lekami takimi jak inhibitory pompy protonowej leki jak cukierki pola bogów grają bez żadnego z tych branż co połykamy jako cukierki inhibitory pompy protonowej krykieta i tylko na gapę, a brak, kiedy lekarz wypisywał ponad 2 tygodnie kontrolował ilość tych leków i deprymuje papier, a ich kilka lekkich aut, ale uwielbiam zupełnie bez kontroli możemy kupić na White Eagle, ale należą do paniki, gdy roztacza taką opinię taką wizję, która jest 1 dla nich apokaliptyczną ponad stoma z rąk co zrobić każdy z nas idą do lekarza po otrzymaniu recepty jeszcze zadać dodatkowe zawsze na końcu pytanie przepraszam, a jak to zaszkodzi mojej mikro florze jelitowej albo takich ludzi chorych byłoby wspaniale, gdyby LGBT, gdyby lekarze informowali nas o każdym zagrożeniu rynny, ale jest też tak, że po prostu musimy być, a takiego mówiła pani profesor jedyna szansa, bo ja takiego apokaliptycznej BP mogę w tej chwili o tym, mówić mówić tak jakby naprawdę dużo sił nabiera jakość panika, która gra, w której momencie musi pęknąć na rękę, bo w gabinetach widzimy coraz więcej pacjentów cierpiących z powodu różnych niech ich chorób związanych z Wilka, ale Milika elita tzw . Raków jelita drażliwego, którym nie wiadomo tak naprawdę do końca kardiologia i kliniką radiologii wygląd Rachelczyk łacha upatruje się właśnie dla nich florę jelitową florę Tallin w takim razie pacjenta do takiego może zmienić dietę czy można tak tak absolutnie tak długo czy też inaczej proszę w tej diecie poszukać takich produktów, którą tak duży lokal już państwo kupuje go prawdopodobnie od innego dostawcy to jest moje pytanie czy ma czym tak jak i getrach i panie redaktorze to nie jak my pracujemy w gabinecie PL zawsze rozmawiam jak informuje, że linia między rozmawiał o kilka takich jak niektóre leki należy zdjęto okresowo kilka oczek wodnych specjalistyczne diety dla pacjentów tego typu schorzeniami natomiast zawsze kładziemy nacisk gleby, a rodzina, jaką żywność to co znaczy patrzeć na jakość naszych badaczy, a jeżeli droga żywność była produkowana jak najbardziej naturalny sposób mało tego bardzo zachęcamy też osoby to oczywiście mają takie możliwości mają ich działki mają ogródki, żeby jak podstawowe warzywa wyhodował pecha i ogromny ruch z gry na widok na takich jak wrócić do World one głębiej do ich wytwarzania w Kibeho w obliczu uprawiania tego co możemy nasze, które przydomowych ogródkach ziemniaki na działkach, niemniej jednak, by jakoś trudno jest ich ogromnie ważna i rzeczywiście w postępowaniu GPP hal takimi pacjentami pracuje od nich lekarze koordynują energii, ale potem pacjent musi uwzględnić taki tryb ich za pomocą określonej w określonych osób przygotowanej żywności, ale także jako ich Kuczok, a w dłoni prof. Moshe rów woli kończy naszą rozmowę, za którą bardzo ich szanse na morzu FR w w takim razie pożegna się ich, że rząd pożegnał się z panią słowami do usłyszenia pani prof. Joseph profesor na panie redaktorze prof. Ewa Stachowska specjalistka w dziedzinie żywienia człowieka biochemik z pomorskiego Uniwersytetu medycznego w Szczecinie był naszym gościem włączyliśmy się telefonicznie ja przypominam, że zarówno poprzednio rozmowę z prof. Magdą Popławską ekipom dzisiejszą, którą się przed godziną jedenastą przeprowadziliśmy możemy usłyszeć po raz pierwszy to państwo dopiero teraz łączymy naszą stację radiową na www tokfm krótko po oddziale archiwum musi znaleźć te rozmowy są uważnie wysłać, bo to ważne jesteśmy tym co jemy, a jemy to co produkujemy takie uczucie powiedziała pani prezes Ewa Stachowska coraz mniejsze zło na świecie, żeby samemu wyprodukować jedzenie z 15 minut po godzinie jedenastej słuchamy Radia TOK FM przedpołudnie radiu TOK FM za kilka chwil informacje, a po nich o nadzieję, że państwo rozmawiali o w chciałam powiedziała PAP zwierzęciu, które zniknęło pod koniec lat osiemdziesiątych z naszego krajobrazu, ale czy na pewno zniknęło na amen w widać wyraźnie o tym za chwilę po informacji Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: PRZEDPOŁUDNIE RADIA TOK FM

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam, oraz sprawdź jak działa nowe internetowe radio TOK+Muzyka. Wybierz pakiet Standardowy i słuchaj wygodniej w aplikacji!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA