REKLAMA

Burek i pita, czyli kuchnia bałkańska

Niedzielny obiad
Data emisji:
2018-06-10 13:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
14:19 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
w niedzielny obiad na antenie Radia TOK FM, a teraz państwo zaprosimy do świata kuchni bałkańskiej do wypieków konkretnie w naszym studiu pani drinka na daleko wić dzień dobry szef Wei pan Norbert dowolny dzień dobry dzień dobry oboje państwo prowadzą warszawską piekarnie piekarnie bałkańską inne rzeczy się dzieje na ulicy Okrzei na Pradze, a nazwa to burek i Pitta co to takiego burek pani Daria budek to jest telewizyjnie czas bałkańskiej ręcznie robiony nie rozwodzą Rozwiń » zostawiła, który składa tylko zwody remont miejscowej i złota w często te zdrowotne, a w Czechach były kładę się co rusz różnego rodzaju znalezienie i wiercenia burek w powstaniu w sumie w tradycji byłoby serbskiej oraz bałkańskiej wiele wiele lat temu on z jajek z generacji 1 generacji rozwija on bardzo pewnie i on jest po prostu obowiązek fachowych w gaz dziennie zupełnie zdrowe w mediach codziennie przybywa z 2 LPKiW rodacy sobie pozwolić z dnia tak jakby zaskoczony, jakbym pierwsze Serie a kiedy dar dla samych zaprosiła i tak mu w piekarniach, które mieszczą się co 50 m ludzie codziennie rano kupują burek wybory po prostu jedzą śniadania tak to bywa tak je za wiedzą wiedzą rano na śniadanie wraz z jogurtem to jest taka taka tradycja, że ten ogórek idzie w parze wraz z jego ta było coś nam niesamowitego, ale co jest w środku burka burek Emu jest w WSK, bo nie wiemy dziury w burkach można powiedzieć burki tak tradycyjne typowe posłom z mięsem bądź serem czy później koncert na Bałkanach w Bośni Bośniacy twierdzą, że burek jest jedynie z miastem, aczkolwiek jest taka tak jak i średnich i przypadłością powiedział my w Polsce ceny wychodząc naprzeci w różnym preferencji żywieniowych Polaków Polaków straciliśmy po robić to burki w odsłonach wegańskich wegetariańskich i nie jest ich są z serem róbmy z pieczarkami robimy soki mają różne typy, żeby właśnie zaspokoić wszelakie gusta jak szło wprowadzenie tego bałkańskiego pieczywo Miłosz bardzo miło generalnie człowiek jest, że dużo Polaków w podróży na Bałkanach i przez to poznają obrazu to głównie bałkańską inni przychodzą do nas z takimi miłymi wspomnieniami toalet w swoich magazynach przybył przychodzą tu fragment wakacji 2 rodzaje wędlin i FOT GK Piła z Olą jest wg Burego z radnych znowu schował je tak tak, że na zawsze miło spotyka Azję i porozmawiać z ludźmi o takich miejsc w innych czasach w Lizbonie Serbię trojga ustawy o linię naprawdę codziennie pani jadła burek na śniadanie z jogurtem no i chodzi o to, że ten burek PS jak można go powiesić garnek tak Norweg mówił, o ile jesteś w domu mowa w MON potrawą, a także moje pierwsze jak konto zbiórki jest bio przyznane moja mama grała w neuro była od kiedy byłyśmy małe i jedno to jest taka pierwsza w ruchu wszyscy z jej Koch w latach ma minę to oczywiście najlepiej nada się to zrobić właśnie w domu jeśli ktoś not rozmawiano państwa Anny piekarnik oraz Warszawie z mamy słuchaczy oczywiście również poza Warszawą nie każdy może teraz przejechać na Okrzei na Pradze n p. chciałby zrobić w domu to się da zrobić test trudny czy potrzeba dziś właśnie specjalistycznych tajemnych strach wygląda tak, że takie ciasto z chwilą można również zakupić w sklepach, aczkolwiek wynik testu mrożone i będzie to jakby to dość uproszczona metoda produkcji tego worka, ale uważam, że gdzieś gdzieś się, próbując dojść do informacji jak to przygotować będzie może taką autorską wersję stworzyć MEN na poczet naszej piekarni mamy piłkarzy, którzy są bardzo doświadczeni posłom to są piłkarze, którzy są po 40 proc w zawodzie żeby, jakby to autentyczność tego produktu może zaserwować w 100 % odwzorowują fontann ten produkt, który jest na Bałkanach w rejs, serwując te gaże za najgorszy z Bałkanów pochodzący z Serbii w dół, a 3 cele państwa burki są lepsze od tych górek, które robią pani mama ich w bardzo wiele z tych radnych były łzy mama nie słucha tych chętnych w wyzwoleniu co inne z Chin i innych brnęła dobrze czy linie, czyli różne nadzienia są w środku, a co jeszcze felgę i piekarni bałkańskiej wyjątkowego można zjeść na generalne mnie wszystko robimy i mgr. Sergiej to znaczy ręcznie mamy oryginalne receptury, które dostaliśmy przez Tesco z takiej generacji generacje spopielania na pokolenie wyzwoleniem i tak, a także generalnie im się też bardzo różni inni też jakością tych produktów na wardze, gdy staramy się codziennie, żeby to było jej otrzymało taki poziom, żeby było naprawdę tak jak inni tak jak jak powinny one mnie nie zrobili, nic więc żeby ulepszyć sztucznie takie, jakie dodatki za wykładnię starały się staram się na naszych starań, żeby jakoś tych produktów była jak najwyższa, ale rezygnujemy z wszelkich konserwantów wszelkich ulepszaczy polepszaczy, więc te produkty są codziennie na świeżo wypiekane są, których stajecie FR my stajemy się codziennie o piątej rano, bo staramy się być codziennie w kabinie, żeby kontrolować jakość też Mieszkowski nie pamiętać numer zależy, aczkolwiek piekarze pieką już od dziesiątej wieczorem, czyli dzień wcześniej się siebie tras zaczynają już w nocy, żeby wszystkie produkty były gotowe to strasznie dużo roboty to naprawdę nie lepiej WGT wiedzą państwo zamrozić w branży go sta -li głowy staramy się, żeby tak jak żyła jest najwyższa, a poza tym to jest to, jeżeli coś robi z pasją i dodaje, że WCO zdaje się temu serce to naprawdę ta praca nie jest ciężka robi się z przyjemnością kiedy, więc przychodzą chwalą te produkty te jak baza wspomniała, że ze strony klientów, którzy wracają z wakacji w obozie fajnie, że jest w Borek aż 3 lata słyszeliśmy nam znajomy, żeby spróbowali to jest po prostu tak miłej i tak nas to podbudowuje, że chyba nie ma nic się na nich długo działa piekarnia już Francji rok wędrówce po piąty rok codziennie też na śniadanie Borek to jest twojego zwichnięcia proste tanie Wojciech Mencel mamy 12 różnych falach my też żadne z nich, że chętnych jest genialny stały w pani nie da sobie pani do nas przyjechała tutaj do Polski kiedy, dlaczego przyjechałem tutaj 5 lat temu, dlaczego w Ząbkach wc SW były wzorami dla drzewek on bowiem, że to jednak miłosnymi relacji do ich spotkaliśmy z zwanej wielkiej z Izraela w tym 7 lat temu moja, kiedy zaczęliśmy właśnie w dużo jest on do Sergieja do do polskiej realistami moment, że już nowe życie, a z odległego chaos w ten worek z Lechem w pierwszym z tych lig chyba jednak pani do ruchu, choć to jest idealny, a z tym jak hotele, których choroba bardziej go nie było lekcji religii, tyle że wszyscy przyznają też dużą rolę odegrała mama daty, bo właśnie, wizytując Serie, a jej pierwsze wybory słowem o nich w domu na stole jedynym rejsie pojawi i wtedy przyszedł nam głowy pomysł, że myślę, że w Polsce ludzie mają szansę spróbować tego oryginalnego produktu tego wypieku również docenią i sens siedzieliśmy, że przyparty do podróżowania łączy nas też pasjonowało różnych kuchni i warto spróbować nas poważna decyzja otworzyć taki biznes i jakie mieliście rozterki, zanim zdaniem właśnie ruszył jeszcze z takim biznesem no bo to, że trzeba zainwestować nie wiadomo jak zostanie przyjęty, bo takie dziwne tutaj dotąd przeważała, jakiej Gawroński nie wiadomo tak zgadza się mieliśmy oczywiście wiele wiele pytań wiele wątpliwości, aczkolwiek ta nasza miłość siebie i do do Borka wjazd lub ważne, by nas połączy 1 3 lidze, a więc ich zachęcać do swojej woli pozwoli nam spełniać tę pasję właśnie związane z dyskusją i i w nasz związek stymulować wstydzić, że to ryzykujemy, że warto zaryzykować w las wprowadzić do Polski, że w Polsce ludzie też docenią jak się okazało nie pomyliliśmy się wtedy nie było w ogóle dostępne w Borku wcześniej rynek buraków ciągle nie wiemy, kto odwiedzi worków do warunków handlowych nie jest w nich SEFF od lat jest trochę bardziej usprawiedliwione MPK ZTM nie chętnych było, że nad morze trzeba powoli powoli pomyśleć o powiększenie oferty jeszcze myślą państwo czymś, czego tutaj nie znamy w Polsce na co nas Serbii n p. bezpośrednio po choćby Serbia nie jest, bo w popularnym kierunkiem taki mam wrażenie ale, ale może nie może się mylę w bok ranny dostał miejsce staje się coraz bardziej popularne wśród Polaków bardzo dużo ludzi wyjeżdża tylko do Chorwacji, ale też właśnie do Czarnogóry rezerwy znamy to w Rosji klientów, ale też coraz więcej osób wizytuje Serbię Bośnię Serbię Bośnię Serbię mają piękne góry pingpongista naturę i ludzie z roztworu w sumie tam wyjeżdżają, ale wracając do innych karnie na naszych planów w plany mamy cały czas tak właśnie, żeby się rozwijać dalej z tymi naszymi produktami wyciekami, aczkolwiek więcej zdradzać na tę chwilę niechybnie nie będzie ona przez tajemnicę, ale może nas śledzić obserwować i na pewno państwo się dowie oczywistym buraki da natomiast tym zapytałam państwa i dam się wciągnąć w opowieści i miało miejsce zyska takie odpowiedzi ja chciałam to znaczy dym mówi pan o tym, że można kupić ciasto filozof zamrożone, ale przecież mama pani Moniko powołają w ten sposób, więc uda się to zrobić jakość w domu czy mogą państwo też trochę zdradzić jak się robi ciasto Floty po prostu warunkach domowych no to są podstawowe składniki woda sól inną Katarzynie SA w potem na postawę problem z echem jak do Rosji wolno, więc wolny czas to jest takie, że bardzo zła ile jest ciężko ciężko zdziałać z nim może inie ona się tak rozczarowany znanej firmy poligraficzne oraz elastyczne i rozciąga się w prawie przez powietrze nie wiem jak to w ogóle wytłumaczy się z baz to ciekawie i zaskakujący wygląd jest coś takiego można zrobić, bo jakże gros ciągnione tak prawie przezroczyste ma taki rejon Kielc ami i radość potem zawija notowań można go porównać troszeczkę być ostatniego francuskiego Motoshow tak przypomina wizualnie dzięki cienkie płatki płaty ciasta szkolnych typu polecałbym różowe wyskoczą zainteresowania, żeby na YouTubie zobaczymy jak taki burek się o rozbiórce jednak pewne czy zawsze robi, bo to jest naprawdę bardzo ciekawa interesująca, które są rzeczywiście są proporcje między tymi składnikami mniej więcej na estradę w Chełmie przyznaję, że na grze dobrze to jest tajemnica w takim razie, ale jest to ciasto tak to Super cieniutkie ciasto i nie wkładamy jakiś fałsz i owijamy i owiane potem układamy jak, więc do piekarnika czy też smaży ciasto składa się z 4 części, czyli 1 4 trzeba rozciągnąć robisz to dłoni w Górze jak n p. można pizzeria ściągnąć i w każdą część wkłada się też łyżkę farszu potem wkłada się to w taki koło w jakiej takiej pracy właśnie wielkość pizzy powiedzmy i wkłada się go do pieca Piekarskiego, który się wypiekach czy jedzenie wcale takie proste pani doceni kampania jeszcze proszę opowiedzieć pani tutaj u nas mieszka i nigdy nie jest pytanie w stylu, że nic się pani podoba mi się pani powiedzieć tak tak pięknych Brosz także ciekawa jestem mierzyć się w Polsce jest bardzo ciekawy jak mówił na początek przyrządu do jak nie złożonego z dużą różnicę kulturową on wydaje mi się, że to jest podobny na rok podobną decyzję, że generalnie było po latach teraz wysłał swoich przyjaciół znajomi ich robię dużo rzeczy którymi interesują także znalazł swoje kawałek nieba co daje to za jedyne co możemy rekolekcje słońce, bo żyjemy rozum jest ciężki czas co prawda nie na to Polska jest w strefie nocy polarnej Veneto podkreślać za każdym razem z nim a kiedy jest taka pogodynek teraz to mówiąc szczerze trudno mi uwierzyć, że był taki czas 2 róg zdechniesz koszmar żywych nie mogło tak wyglądać buraki pita bałkańska piekarnia na warszawskiej Pradze na ulicy Okrzei zapraszali pani Göringa medalik powietrze oraz Norbert dolne właściciele prowadzący tą piekarnie dziękuję państwu z dziedziny Hans Andersen dziękujemy Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz internetowe radio TOK+Muzyka teraz 40% taniej. Wybierz pakiet Standardowy i słuchaj gdziekolwiek jesteś

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA