REKLAMA

Najsmaczniejsze miejsce na północnym krańcu Polski - gościmy w hotelu Bryza w Juracie

Niedzielny obiad
Data emisji:
2018-07-22 13:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
15:20 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
lokaty Przemysław Iwańczyk kłaniam się państwo tym razem nie ze studia w Warszawie na jesteśmy w progach hotelu Bryza w Juracie, gdzie Widzew się z szefem kuchni z niezwykle miło pan Bartosz Budnik jest z nami dzień dobry dzień dobry rywal letnie miejscówki te kolokwialnie się rozumem to do siebie, że to mało, kto przywiązuje wagę do tego co je hotel Bryza akurat z wiem, że do tego przywiązuje olbrzymią wagę jej tutaj jako 1 pewnie z nielicznych wyłania się pan jako Rozwiń » taki przywódca tego w tej grupy szefów kuchni, w którym my naprawdę zależy na tym, by w Bydgoszczy przebywający nad polskie morze na Hel mieli poczucie satysfakcji przede wszystkim dobrych wspomnień TG stąd tak traktuje wszystkich swoich gości dużo tematów panują w tym pierwszym wątku natomiast faktycznie kulinaria gastronomia są bardzo ważne w hotelarstwie i naszej kuchni ich w naszym hotelu w styczniu nad morzem, więc musimy bardzo mocno podkreślać poprzez menu, czyli w naszym w naszym menu w szoferce znajdzie się dużo ryb owoców morza ryb z naciskiem na ryby bałtyckie tekturę na scenę nie występują w różnych postaciach fenomenalny smażone niż niedziela, więc mamy na stacji, a on nie Buffett z rybami wędzonymi Life King 12 odmian ryb wędzonych mnie myśl są bardzo fajna fajna propozycja do Poznania smaków niekiedy i każdy piłkarz faktycznie ma możliwość sprowadzić wędzonego wędzonego śledzia w niego wikinga czy nosimy wędzone fantastyczny dorsza mnie nie pominę jesiotrów słów wyglądem czy panu panie Bartoszu rozważ słowo, bo panuje i pokutuje też takie przekonanie, że ryby nad morze przyjadą do de facto jest, dla której ta, której tak złowiono listy na Bałtyku jest zamrożona w kontenerach wywożona i przełożona z powrotem tylko, że przy Gazecie kilka miejsc z hurtowniami włącznie jak to jest naprawdę tak naprawdę bywa różnie wielu szefów kuchni powinna się coś w pierś Beach natomiast natomiast atutem jest jestem bardzo dobrze jest nie stworzą rekomendację u mnie moje nazwisko natomiast to co przede wszystkim to moja współpraca poprzez to, że jestem tutaj stąd od od korzeni nie znam bardzo wielu rybaków i faktycznie w Środzie towar Anna jeśli ma być to 2 boiska, a to jest moty w szklanych stąd pomysł to jest obowiązany jest świeża maksymalnie 2 dni na od momentu złowienia następnego dnia jest Unia imam 2 dni, żeby faktycznie ją wydać, więc jest faktycznie gwarancję świeżości jest olbrzymia to panie Bartoszu niczym z dotrzeć do właściwych składników dopiero później mieć rację i przygotować coś co mocno uderzy w podniebienie no i kreatywność jest bardzo potrzebna faktycznie w hotelu Bryza 4 na swoim obiekcie jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że przy takim standardzie mamy gości, którzy podróżują nie tylko po po pół po naszym Wybrzeżu tak po Polsce, ale jeżdżą po zakątkach świata i oni muszą mnie i musi mieć taką satysfakcję w rozwiązania jak mu mogą mieć w każdym miejscu, czyli wszystkie kuchnie, a mnie przed krajową przyznać i ich styl i w tych smakach oscylować w NATO, że to nie my przejdziemy poproszę pana o przepis nasz sztandarowy danie takich, które można być może przygotować w warunkach domowych, bo nasi słuchacze nie mieszkają tu nie spróbować zresztą robią to co tydzień bądź też regularnością, kiedy goście gośćmi naszymi są szefowie kuchni, ale w dorzeczy tutaj piłkarze reprezentacji Polski u was byli, tym bardziej że był to można się z tego co wiemy kucharz reprezentacji Polski, który wraz z panem przygotował to przyzwolenie dla piłkarzy tak Tomasz Leśniak jest autorem niejako naszego mniejsze szablonowe go w tle którymi przesłał do zmuszony niejako do dostosować do tego ma nieszczelność mógł z przyjemnością natomiast z mnóstwa faktycznie, podsumowując była to fantastyczna przygoda bardzo żywe zwami piłkarzami i naprawdę bardzo wysoki poziom i sieć oczekiwania bardzo dużą różnorodność stylów życia męża śledziła pani w dużych zawodach świadomość polskich piłkarzy on wie co wkłada na talerz nie przywiązuję do tego dużą wagę jedno tutaj naprawdę nie wiem jak było kiedyś, ale ale, ale dzisiaj począwszy od selekcjonera, po czym toczą się na ściany w samym sztabie tak poprzez nasze gwiazdy każdy lekarz jak w następstwie preferencje dobrze się znają bardzo dobrze znają wiedzą, czego mogą oczekiwać, czego powinni oczekiwać generalnie poziom ich nie wszystkim wszystko ma być jeszcze zdradzać, bo to, jakby jest umową umową zamykany natomiast było to bardzo przyjemnie stworzyć naprawdę tutaj taki fajny sho w poprzez zaangażowanie smaków legalnej jakościowo wysoko jakościowych produktów dla to było coś coś wiadomo, że powtórzyło się nawet pobić 2 lata temu natomiast to nie jest w innym momencie jest deklaracja jest deklaracja pana walki, że również, że również jeśli będzie mógł dzieje się w lidze grać również przyjedzie także wpływ także bardzo sympatyczny bardzo wielu innych no dobrze koledzy pana telefon się czy się urywa to znaczy, że goście wzywają, ale to pozwoli pan jeszcze trochę czasu pan zajmiemy czy da się kieruje spogląda pan listę gości ich narodowości n p. chcąc dostosować zmienić do ich być może oczekiwania, bo też kulinarnych upodobań wyniesione choćby z kraju czy też czy też nie jest metodą rotacyjną, żeby urozmaicić jak najbardziej to miasto jest tu to bardzo zależy to bardzo zależy co musimy przygotować czują się przygotować, bo inaczej inaczej jest, kiedy mamy do czynienia czy nie za msze organizowane są organizowane lub pół któryś z danego kraju to oni przyjeżdżają i tam najczęściej proponuje im to co mamy tutaj najlepsze, bo tak to co mamy poco nam do zaoferowania coś, czego oni nie znają lub po prostu nie wiedzą o tym, włosów Bałtyckiej rury przede wszystkim przede wszystkim do tego celu zmierzają mamy też inne rzeczy, których mamy to fantastyczne grzebanie minut naprawdę mnóstwo mamy fajnych polskich Pomorski rzeczy natomiast jeśli mamy jeśli mówimy o takim gościu hotelowym takim takimi lokalnymi mniej lub bardziej to rentowne nie musisz zawrzeć wszystko to co jest ciekawe oryginalne, ale też takim połączeniu troszkę tradycyjną pocztą to w stolicy musi być zawsze mocno przeproszą mnie zaraził mnie od zasobności portfela niezależnie od wykonywanego zawodu pozycji prestiżu społecznego zawsze może być parówki jajecznica na śniadanie do teść teść też może stawiać zadania jest jest miast miast jest bardzo konserwatywny natomiast mało nas jest mnóstwo mnóstwo fajnych rzeczy humus mnóstwo rzeczy takich, których cena waga jest także tutaj jest ścieranie mamy naprawdę bardzo bardzo urozmaicone dla każdego mnóstwo jest zburzyć wiarę to wszystko co powinno być naszym polskim śniadaniu łącznie ze śledziem dobrze co pan nie wymknie się fanom dopóki Canon nie zaproponuje, a właściwie nie nam tylko naszym słuchaczom czegoś na niedzielny obiad, czyli przygotowanie zajmie albo inaczej może zająć sporo czasu natomiast, żeby nie, żeby składniki nie były na tyle wymyśla, że trzeba będzie jednak koniec świata tony nie wiem czy dziś jest niedziela z otwartymi sklepami czy zderzenia z zakładem jest fakt, że ktoś w domu te wszystkie produkty ma na czym tak jeśli jest to faktycznie Mizera i ich z załóżmy, że rzadko gotujemy to i tak się chyba założyć to ja bym proponował przygotować się troszkę wcześniej i faktycznie jeśli jesteśmy jesteśmy pod Lublinem to zaopatrzyć się jakąś naprawdę dobrą glebę nie musi być lokal tak w danym miejscu, ale teraz pan jest pana polecenia ktoś, kto jest niewielu w województwie małopolskim zechce pana Bartosza Daniel przyrządził dla swojej rodziny to będziemy myślę, że coś na takim fajnym momencie środek lipca więc, więc fantastyczny warzywa świeże owoce i gmin i tutaj nie mam się, czego wstydzić tak myślę, że z całego świata na cały świat można wysłać to co mamy właśnie teraz tym sezonie szefem warzywa i owoc wyjazdu, by przyrządzić jak podać, jakiej konfiguracji co pomoże w diament proponował im prościej mi przekombinował nieco lepiej może być to połączenie po prostu świeże chrupiące i warzyw świeżo wybranych winna opierać co powiedzą nam na jakiś pakiet akcji na Kadzielni, kto pokryje mnie do tego miękisz fani są Sony Poland dlatego do tego znajdzie się jakiś mocny, że warzywa nadają się do grillowania nie wszystkie przyzna pan Lis jest miejsce widzę fantastyczny sezon cukinii cukinię kabaczki Pakistanu, który w Polsce mamy teraz w ogródkach jeśli nie my to może nasze rodziny mają natomiast na targach tego wszystkiego jest mnóstwo właśnie teraz tym momencie od jakiegoś czasu naprawdę jestem pełny pełne pole do popisu dla innych łatwiej tak czy się na patelni ewentualnie rozwija tak zdrowi do rządu mięso świat aż 3 odchodzi teraz w okresie letnim tych ciężkich mięs wołowych, zwłaszcza wieprzowym otrzymywał Polanów hodowanie do grilla tam lubi karkówkę wrzucić na początku wakacji szykuje ofertę taką jesienną na początku wakacji dzieje się dużo się mianem literatury, ale i ze smutkiem muszę powiedzieć, że badania są tak najważniejsze że, że najlepiej mniejsze niż Anieli HR ani ani mięs Monk dowody bardzo ciekawego tematu ponowny atak łososie nie jest, bo na faszerowane rtęcią wieprzowiny nie wiadomo jest co najmniej wykwintny wyrafinowany jest, więc kurczaki nie było nafaszerowane antybiotykami to co tu wołowina zostaje do tej też pewnie się przy cierpimy prawda no chyba niestety NATO miast natomiast myślę, że w złotym środkiem takim kluczem będzie dośrodkowanie i zbilansowanie 1 1 go jedzenia, czyli ci przekrojowo Stanek nie wiadomo właściwie filia przy dźwiękach tak, bo z tego słyniemy to strasznie huczą tak wybieramy techniczne kurczę, dlaczego nie im też, dlaczego nie on cielęcina wołowina jeśli możemy to tak wołowinę to może troszkę rzadziej, bo jest cięższa za to, że to było coś powiedzieć, bo to właśnie tajemnica jest państwo gości, gdyby chcieć tak to zliczyć, którego mięso idzie najwięcej tutaj idzie bardzo dużo naprawdę naprawdę to to nic nie wiem, skąd się to bierze natomiast na kilometr bierzesz to mistrz Polski ze smaku natomiast naprawdę idą idą mi bardzo dużej ilości i naprawdę jest na zapytanie zapytanie o to nasze bałtyckie ryby faktycznie o w rondzie o promocji o śledzie moim to podejmę w tym jak długo jest szefem kuchni, gdzie bliscy mocy ponad 3 lat po co się stało, że punkty wystarczy mu nie rozwiąże to były poszczególne etapy wtajemniczenia wbudowana lampa zapału pasji rządu do kulinariów myślę, że myślę, że dziś dorobek dorobek i chęć współpracy z moją, jaki zarządu hotelu i Paryż sąd w miejsce stąd jestem bardzo lokalnie urodził się w niecałe niecałe 40 km stąd sądzą mojej rodziny rodzice moi dziadkowie natomiast młodzież dziś moja moja przygoda kulinarna 20 lat wędrowanie po Polsce troszkę podróżowania poza granicą kilka staży i jestem tutaj jest zadowolonych jest miastem swoich faktur kuchnia z tych niepolskich pana inspirujemy darczyńcy, dlaczego tak naprawdę to naszą polską zawsze odkrywam poprzez literaturę ale, ale co chcą co ciekawe inni inspiruje mnie wiele rzeczy tak naprawdę nie mam za co definicję tworząc, tworząc mniej zakaźny niż sam czy inni gdzieś tam szukamy silnik z inspiracji czy to jest Azja czy to jest Francja czy twoim czy to jest jeszcze troszkę bliżej wszędzie można naprawdę wyciągnąć najlepszy fajny pomysł fajny fajny produkt dotarł moda i to pewnie o obserwuje pan wśród gości również wędruje też do nas z fanami, bo kuchnia śródziemnomorska zachęciliśmy się swego czasu w taki styl chłodem pochodzącym z Tajlandii czy z Azji w ogóle no właśnie IAI teraz co jest za to płacze co naprawdę przykro miłości przekrojowo z tego co z tego co daje nam wakacje wakacje bufet, bo bufet szwedzki polecamy trasę w najbardziej mamy sporo gości faktycznie natomiast taka forma ta forma żywienia daje nam bardzo duże pole do popisu, bo możemy zrobić faktycznie fetowano rzecznik świeże rzeczy sałatki fantastyczny występ w oparciu oto owoce, które mamy teraz mnóstwo mnóstwo mięsny Swory mnóstwo ważnych dania wegańskie wegetariańskie z naciskiem na uwzględnianie alergika, czyli bez glutenu bez laktozy bez pszenica bez jaj quo w złotej płyty główne natomiast faktycznie ta kompilacja tych wszystkich kuchni tych wszystkich smaków nurtów daje nam ten złoty środek złoty klucz i zasmakuje w pewnych wartości na koniec się pan nie wywinie skoro pan żonę Sarah zaczął to naszym słuchaczom ten sposób, lecz najlepsze dostępne sieci receptura na jego przyrządzenie konieczny deserów deserów jest mnóstwo natomiast warzywa na scenę z musem owocowym żony na obiad lekko załóżmy, że skusimy się na te ryby, którą pan poleca n p. dotarł z łososia Bałtyckiego ana deser w sumie Leja wczoraj wczoraj na kolację truskawki smażony, więc może fakt jak nie przeproszą truskawki smażą mięsa zielonym pieprzu na karmelu z z miętą też do ogródka swojego, więc misja zlecona kuracji jest dobrze rządzić WWF obieramy 3 spółki te, tak więc szypułki jej kurs lekko przesmażamy na klarowanym maśle zielony pieprz do tego może być zmarnowane natomiast same same nawet tak naprawdę truskawki obsmażamy odrobinę miodu do podkreślenia smaku listki mięty można się pokusić jakieś dobre dobre lody śmietankowe, dlaczego nie krótszym państwu smacznego panu bardzo dziękuję Bartosz Budnik szef kuchni hotelu zawierać Błoń państwo do 3 bardzo dziękuję ci to odwrotnie my przyszliśmy dziś wyjątkowo do pana kiedyś byłyby istotnie parę lat temu jadąc z Wisłą nie jest, że to co można powiedzieć tak na koniec naszej rozmowy z informacji Radia TOK FM, na które państwo teraz serdecznie zapraszamy później kolejny punkt naszego programu, jakim jest sztuka życia Anny Zielińskiej gość w itd itd niedzielny obiad w Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Podcasty TOK FM oraz radio TOK+Muzyka bez reklam - teraz 40% taniej w zimowej promocji!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA