REKLAMA

Kuchenne rewolucje: robot gotuje, robot podaje. Tylko barman niezastąpiony...

Data emisji:
2018-11-05 17:20
Audycja:
Szeruj to
Prowadzący:
Czas trwania:
31:57 min.
Udostępnij:

Co nowego w gastro? Jak połączyć knajpę, a jak jadłodajnię z e-commerce? Wiadomo, że w sieci można zarezerwować sobie stolik albo złożyć zamówienie na jedzenie dostarczane do domu. Ale na świecie działa już wiele rozwiązań, które mogą dla wielu być zdumiewające. Np. robot, "gotujący" na poczekaniu konkretne zamówienie w misce z nadrukowanym imieniem zamawiającego. Rozwiń »

Są też rozwiązania, które pozwalają dowiedzieć się on-line, czy w upatrzonej przez nas knajpie jest czysto, czy brudno. Więcej szczegółów: w podkaście, którego gościem jest founderka "Gastronautów", doradczyni startupów w zakresie strategii produktów Aleksandra Lazar. Zwiń «

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Cześć, nazywam się Karol Jurga, to podcast Szeruj to, w którym rozmawiamy o social mediach, marketingu, start-upach, technologiach i o tym wszystkim, co ciekawego wydarzyło się ostatnio w internecie. Dzisiaj moim gościem będzie doradczyni start-upów w zakresie strategii produktów, Aleksandra Lazar. Rozwiń »
Cześć, chcielibyśmy dzisiaj pogadać trochę o 2 fajnych tematach, które ze sobą się łączą i przenikają i gastronomii, która przenika się z technologią im może zaczniemy od tego, że ostatnio wyczytałam nawet gdzieś widziałem, aby na swoim profilu, że istnieje uzasadniać takie artykuły, że chińska firma Alibaba zainwestowała 210  000 000 USD za mato, które bardzo pięknie sobie tam rośnie teraz takie pytanie może do ciebie, bo Niemcy, a ludzie w ogóle wiedzą co to za mato turystyki serwis Sony to nic samo nie wiedzieć start, więc wezwać serwis do oceniania tak naprawdę restauracji przez klientów no i teraz pytanie, w jakich są dobre plany tego wielkiego serwisu co oni tam dalej jeszcze kominy, w których kierunkach chcą się rozwijać ja wiem o ich planach tyle ile jest w stanie wyczytać z mediów głównie hinduskich biznesowych, dlatego że u nas się ZOMO dopisze mniej w tej chwili nie jestem częścią teamu no i z tego co widzę to po pierwsze, ich biznes w Indiach w Dubaju i Portugalii rozwija się bardzo dobrze i to w różnych kierunkach może obniżanie spodziewanych momentami to znaczy oprócz 3 MR recenzje restauracji, w których oni zaczynali oprócz funkcji rezerwacji stolików, a dokładają kolejne rzeczy, a 1 z pierwszych, które pojawiło się dostać około 2 lat i 2 zlotemu było wejście w biznes tzw . Dalkii Chance, czyli w inne to są profesjonalne kuchnie na wynajem pod potrzeby restauracji, które działają w dostawie zależy głównie albo w dostawie wyłącznie im Marka, która ani nie ma witryny, ale i oni wyszukiwali restauracje, które nas zwalniał dotychczasowe lokale, które się zamykały, a i ogłaszali, a swoje społeczności społeczności b2b czy innym restauracjom, że są jakieś przestrzenie i atrakcyjnych lokalizacjach do wzięcia i sami brali sami się angażować w ten biznes nie brali jakąś prowizję to jest 1 kierunek drugi kierunek to, bo są płatności, ale w tym momencie rozwijają system mobilnych płatności, a przede wszystkim dla swoich klientów gastronomicznych, ale w momencie, w którym tandeta ich rozwiązania nabierze impetu to ona będzie stosowana będzie mogło być aplikowane również w innych branżach i prawdopodobnie dlatego zainwestowała w nich firma and Financial, która jest z kolei częścią Alibaby rozwijają też bardzo intensywnie skarbonka w ramach Top ligi Banik, czyli program lojalnościowy boimy się bardzo dobrze rozwija i widzów to się części przykładamy konwersje lojalność klientów i takich ciekawostek z zauważyłam ostatnio, że nie przeprowadzili taką wykonują kontrolę wszystkich lokali gastronomicznych, które są u nich w ich katalogu zadzwoniła fizyczna kontrola sprawdzili, jakie oceny lokalnego hinduskiego sanepidu dostały te lokale i nie na skutek tej kontroli usunęli ze swojego katalogu 5000 punktów, które miały najniższe oceny pod względem sanitarnym myślę, że to jest to jest fajne to jest odważny ruch aktywność klienta oraz perspektywy Kia Lotos bardzo ciekawe, a i to jest też ruch, który jest podobny do tego co się wydarzyło w ich już około 10 lat temu w stanach Zjednoczonych, kiedy w pst w nowym Jorku włos Angeles jeszcze paru innych miejscach wprowadzono obowiązek wywieszania przy wyznał na witrynie restauracji informację o tym, jaką ocenę AB czy c również od lokalnego sanepidu dostała ustalono lokal dla radnych za oknem wyznaje spore szanse w tym się czuł pewnie w wielu sytuacjach dużo jakoś tak pewni rywala widział taką ocenę na nadziejach tak, a jest uregulowana prawnie manicure w stanach uważam, że jest taki obowiązek, a co więcej można online sprawdź dokładnie, jakie role, jakiego rodzaju imprez wykraczania przeciwko przepisom sanitarnym, a popełniła dana restauracja czy np. to były szef sekty czy coś innego czy ktoś nie miał papierów fakt dla ważnych i dotarłam eeg w dodatku zainteresował właśnie się wydział w stanach Zjednoczonych coś takiego jest dotarłam do takich wyników badań, które mówiły, że mam znacznie spadła liczba przyjęć na oddziały intensywnej Nerona pogotowia z powodu zatruć pokarmowych, czyli wciągnąć ogół tak jest korelacja PMI wcielania się w Czechach nie byłaby prezes DK ms jagody bodaj nazywa się do tego to niezły standard wszędzie we wszystkich krajach nie tylko młode, żeby takie proste, a tak bardzo pomogło ułatwi życie jak noc spotkam, gdy są z sanepidem naszym z osobami z Warszawskiego oddziału i chciał sprawdzić na ile byłoby to możliwe wykonalne, żeby te dane z zasad i wyświetlić jestem jeszcze miał astronautów jest to właściwie niewykonalne koniecznie istnieje baza ani wówczas nie istniała może sanepid przeszedł rewolucję w międzyczasie może może, ale po prostu te dane należałoby zebrać, a i one też u nas nie są w taki bardzo prosty sposób, ale winnych bez zgody szykowane są u nas nie ma tej oceny ABC prostej, a tylko to są bardziej opisowe oceny już teraz nie pamiętam detali i nigdy nie miał restauracji, więc nie ma nie znam tego też tak bardzo dobrym gronie są takie wnioski, więc z pierwszej ręki natomiast nie jest proste, ale technicznie no plus nie wiem czy zwoła na szefa MSW FRSE, której treść należy być różnie na pewno coś co ważne dozwolone byłoby to Patrycja Dołowy Marek Zuber zaś tak jak w podróży, gdyż poświecenia na czas z rożnych miejscach Tektura jest taka obawa co naprawdę ułatwiło grę wydziału w różnych miejscach takich małych uliczkach Fresco w knajpce czy znaczka dobre, ale wiem, że to wynika z tego SA także Grecy na LM np. matką dzieckiem i widzi, że zostanę COS w swych dorosnąć jest teraz na pewno nie wiedział, że notowania fajne auto jest miejsce, bo wspaniała jest właśnie temu od tych też Lotos ma to idzie zastałem tam 1 z tych nóg, które rozumie jest rezerwacja stolików Tychy wychowała się cenne są korzystne start-up stoi szkoła powiedz mi, dlaczego tak naprawdę zrobienie stertę północ rezerwacja stolików knajpek jest takie trudne, a i tak naprawdę to jest NES de facto dużym wyzwaniem przeciw czemu wciąż tak naprawdę jest największym problem zwane są 2 pierwsze to powszechność potrzeby, które u nas moim zdaniem cały czas nie mam na jak ja uruchamiam stoliczku w 2011 roku zamykałam w 2015 i do dziś myślę, że dziś myślę, że nam, że nawet teraz 2018 roku liczba restauracji, a w przy, których nam się włącza taka myśl o jedzeniu tam pójdzie to muszą zrobić rezerwację, bo nie będzie wolnego stolika to jest nadal bardzo mało restauracji w skali kraju i w skali Warszawy coraz więcej na pewno znacznie więcej niż te parę lat temu, ale te znane mały rynek jest trza mieć bardzo dużo cierpliwości inaczej mówiąc też bardzo dużo pieniędzy, żeby przeczekać ten mecz doczekać aż się rozwinie w słupek, po czym wraz z jak to powiedział to pomyślałem sobie, że ubolewała, że to jest dość oczywiste, że wezwie obie sytuacje, w których ryby są rezerwacje obrazu jest działalność tak w głowie dolnej Odry monolog że, że może faktycznie dystrofia zakłamany obraz z perspektywy jednak Warszawę dużego miasta, że w skali kraju to może wyglądać jednak zgoła inaczej taki też z pomysłu czy na wkład, jeżeli będziesz szedł we wtorek środę czwartek to czy pomyśleć o tym, żeby zrobić rezerwację czy tylko pomyśleć o tym w piątek wieczorem albo w sobotni czy weekendowy bramkarz na czym nam tak jasne znowu zależy, by jemu nie to kosztowało tak jeśli wydaje mi się że, gdyby młodość takie proste i niemało kosztowało zebranym, że nie będzie, więc coś kosztowało nie będzie opłacało rozwiązanie kosztuje no właśnie to tym bardziej respekt nawet z odruchowym zarobił pewnie tak jest w naszym zwyczaju, żeby to zrobić, ale nowej umowy faktycznie może to jest faktycznie problem bardziej i 1 miast w Polsce zostaje jednak w tej sprawie nie ma trenera to stanowią aż w dużo więcej takich miast już na jakimś tam większą tak jest więcej znaczy to duże miasta są bardzo dużej nasze miasto z osoby stanowią atrakcyjne rynki u nas trzeba myśleć o jedno sama Warszawa nie wystarczy do otrzymania takiego biznesu właśnie kojarzy w stanach to są takie systemy, które regiony Zieleńczanki zawsze istnieje wiele możemy zasad tych systemach pogadać, ale druga obok wręczano potrzebie, że to jest 1 rzecz, którą trzeba wziąć pod uwagę A 2 to właśnie tak, by edukacja i przekonanie, że rząd tak Booking com doczekało, jakiego momentu, że to jest odruch to tutaj też nowe, ale nie jest w drafcie przez przedstawienie łożymy na antenę umówiła się luk rozwojowych to żałosna jest z nami mówiła, że znikają trochę Rancza na miejscu w tym, że ta kultura Ranczo na miejsce znika jest ta tendencja, że jadą w Wenecji obserwuje w pracy, kiedy się spotykam z ludźmi w tym, żeby coś z nimi załatwić i biznesowych spotykam to o ile kiedyś wezmę jeszcze 10 lat temu do spotkania często się odbywały w porze lampą, że to był taki plan, który był obecny takich lamp z Greg Hancock z kieliszkiem wina i dobrze nie mieliśmy rozmawiać o ważnych rzeczach to to teraz takich spotkań z coraz mniej coraz bardziej się skupiamy na tym, żeby rzeczywiście załatwić sprawę, więc to są spotkania dziś przestrzeni biurowej takich, które można po prostu się skupić na temacie i to jest moje doświadczenie, ale też, jeżeli poczytamy np. USA Donald sprzed paru miesięcy jestem dużo opracowań na ten temat, że ktoś rzeczywiście dzieje też na dużą skalę w stanach Zjednoczonych u nas to jest trochę może odbić tej fali, a zależną efektywności, a zależy nam na tym, żeby swoją prace wykonać jak najszybciej, żeby nie przesiadywać długo w biurze po prostu maszyny optymalizacji podróżnymi względami i że trochę taka barokowa kultura też robienia biznesu ma odchodzi do lamusa w 3 firmy z wygrywają na tym, że te Platformy, które dostarczają nam jedzenia przeżyć to one zyskują dzięki tym zmianom w naszej kulturze jest zdecydowanie tak one zyskują dzięki tej tendencji, które teraz mówiliśmy, ale też zyskują dzięki i trochę naszej większej zamożności temuż coraz rzadziej przynosimy ze sobą jedzenie zrobione w domu kanapki tremy przy biurku mieliśmy kiedyś przy biurku to coraz częściej pozwalamy na zamówienie czegoś z dostawą i słusznie niesłusznie jej sałatek obiadów pełnych i zdecydowanie do Platformy wygrywają oprócz tego jest cała ulica rosnąca grupa firm, które w zajmą się wyłącznie cateringiem biurowym w opowiedzenie kwiecień 3 LO w Gdyni my trochę w przyszłość jak myślisz, w którym kierunku gastronomia łączące się z e-commerce będzie szła w najbliższych latach jest STK efekt jest w przestrzeni, gdzie można zrobić coś jeszcze nowego i gdzie są takie nurty, które widać są pewnymi trendami na świecie za którymi podążają inni to co się będzie zmieniało to po to, wręcz będzie przybywało restauracje, które nie mają lokalizacji przy ulica nie mają witryn, czyli będzie coraz więcej Marek, które znamy wyłącznie właśnie dostawy tych usług coraz częściej będziemy zamawiali posiłki, a i to co widać już co się dzieje w stanach też powstają takie przestrzenie, które w, którym nawet inwestuje w tym momencie Google, a jak n p . czy New market, które w inne są czymś w rodzaju akceleratorów łamane na, a inni hale produkcyjne takie zespoły z prawdziwego zdarzenia, z których kilka różnych restauracji, a kilka kilkanaście kilkadziesiąt na 1 przestrzeni, a korzysta z tego samego zaplecza produkcyjnego co więcej korzysta z dostępu do tych samych danych, czyli AM osoby, które nimi zarządzają mogą widzieć oka teraz jest trend na bok, bo albo na jesienne dania, które są akurat modne dobrze się sprzedają albo w naszej okolicy mamy taką taką demografię w związku z tym, jeżeli jak korzystam z tej przestrzeni, a takiego, by koło rynku gastronomicznego w mszy w oku w tej dzielnicy ma to dobrze, żeby miał w ofercie coś azjatyckiego i że to będzie bardziej, a on to będą decyzje, żeby bardziej biznesowe, a mnie jej Anna artystyczna kulinarna, które będą dyktowały kierunek, w którym pójdzie dany biznes gastronomiczny a, czyli trochę tego romantyzmu z generałem zabieramy tak myślę i ten romantyzm zniknie na poziomie netto będzie znikome na poziomie ME w konstruowaniu myjni, ale i również tekach ludzka twarz będzie znikała na poziomie produkcji, czyli sposobu produkcji, bo to co się dzieje w tym momencie to jest też postępująca automatyzacja robotyzacja wszystkich elementów procesu produkcyjnego, czyli powstają restauracje, w których jest śladowa ilość kucharzy dlatego, że to roboty składają podania do roboty gotują, a 1 z takich restauracji treściwa z Łajs samo przez Grega z Bostonu została założona przez co taka typowa amerykańska historia 4 czy 5 absolwentów Uniwersytetu Marii, do których dołączył znany bardzo się w kuchni Daniel Buli, który ma wiele gwiazdek Wiślanym Starace na całym świecie on jest konsultantem gastronomiczne tam stawiał z Executive szefom, ale i oni wspólnie stworzyli nam taki proces produkcji, a który pozwala na bieżąco, bo to jest data znacząca zmiana między fast foodem, których znamy, a tym co się dzieje w tym momencie, czyli po pewnym na bieżąco są ugotowane dania dobrej jakości ze świeżych składników składniki też są dobrej jakości to wszystko ma rozsądną cenę, a cenę wyrażoną w dolarze czy jakiejkolwiek walucie natomiast cena jest też to orzekł, że są wyeliminowani bardzo często płacze bo, choć są w pilnowanie ludzie z tego procesu produkcji no tak radzą z mężem pozbawia nas romantyzmu oraz pozbawia nas też wyroki w takich zakładam też z czynników, które nie lubimy MO ne w takim wypadku na zasadzie wyobrażam sobie tak, że taka maszyna rzadziej np. popełnia błąd co tym jak usmażyć mięso, jaki stopień czy nie tak masz rację ważne są bardziej precyzyjne bardziej przewidywalne no właśnie Małgorzata Lis też, że pewnie są bardziej wydajne i mniejsze jest czas oczekiwania brzmi jak adwokat rewolucji przemysłowej jest wśród nich są w Chinach planują MZA uwielbiam gotować barwnej BU ENA dla zdrowia będzie gotować w nie by wieś jest beton jak teraz dom rozmawiamy jak ty opowiadasz to ja sobie wyobrażam to trochę tak może to jest błędne, że to, jakby mam nadzieję, że tempo w jakim kierunku, że to to, o czym rozmawiamy co by automatyzacja tych pewnych rzeczy nie wyprze, zupełnie jakby tej kuchni dziecko będzie czymś obok tego, że będzie on miał do wyboru albo chcesz iść do restauracji, gdzie buduje jakiś tam szef Integera i t d. nic właśnie ta piękna otoczka albo jedziesz gdzieś do wzrostu jest z maszyny, ale wie, że będzie szybciej zrobić coś tony Tyler pytanie jest jak długo będziesz mieć ten wybór jak długo to będzie obok i oczywiście ile będzie takich czynników, które się będą ciągnęły do tego nowego, bo Japończycy i usłyszałam od takich restauracjach właśnie tak, bo taki lokal, w którym się na wasze Ivica, w którym grałem i modne w tej chwili format z dania czy tzw. borem, czyli miejska tak, które są ich Izbą orzekł, że warzywa pestki SOS awokado najlepiej w ogóle do 5 i wszystko wygląda i w tej sieci i sam na tę właśnie misski są składane przez roboty czy podchodzisz najbardziej składasz zamówienie będzie płacić kartą i chwilę później były w ścianie, która jest cała składa się z takich specjalnych szuflad w 1 z tych szuflad pojawia się z twoim imieniem, a wyprodukowane błyskawicznie bolączek Tymińska i Ekotto usłyszałam dzwonek przełożonej przypomniały się filmu skrzydełko czy nóżka z -li de Funesem i mieszam też to musi być okropne doświadczenie poszłam Nowym Jorku, a jeszcze do 21 śmiałków w tej chwili musi się z niego wycofać reszta linii Bosch operacyjnie i mam przerażona byłam zachwycona i uwiodła mnie sama sam fakt, że to jest takich właśnie nowe, że to taka trochę zabawka, że to jest nowe doświadczenie to było bardzo smaczna to było tanie, a było dużo argumentów za i sama się tego wystraszyłam, nadając twarzom kilka razy koło Dębicy i zauważam że, o ile z poziomami twoi jeszcze wieczorem te są ludzie z fanklubu tłum i na dość korzystasz szybko uszło to tylko Manchester się kończą taka potrzeba nakarmienia się lokal pustoszą, dlatego że tam nie było ludzi po prostu nikt nikt tam nikt nie czekał na gorzej, więc nie wchodzi wyłącznie, żeby zaspokoić swą potrzebę głodu albo nic więcej dlatego mam cichą nadzieję, że to będzie działało obok zdaniem jest trochę sytuację jak ważna wtedy też knajpy typu ba PAP jakiś tam, do którego przychodzi też wywiezienie na wkład dużo pubów, gdzie możesz wypić nie mamy przed ręki czy coś lubi sztampowo rozumiem posiedzieć pogadać z barmanem w regionie są rzeczy, których ciężko zastąpić je z tobą zgadzam, że ciężko jest ich zastąpić tylko w mniemaniu mam świadomość, że może się okazać, że zagłosujemy z różnych względów będziemy coraz częściej głosować za tymi rozwiązaniami i one będą stopniowo wypierać to co nam się wydaje, że jest fajny w tym momencie właściwe i że ich w ogóle ludzkie w na dobre, ale też mówić o przygotowanie posiłków Opowiedz mi 3 jak to wygląda nocne imprezy z obsługą imprez ja nie mam co dobrze sobie sytuację, w której Niemiec także będzie musiała wychodzić ze Stambułu z własnej połowy jest jakieś tam szuflady i t d . normalnie podchodzi KNF stroma lekarz imitacje rozmowy neony z robotem ma Kleeberga strona jest ich reakcje rozmowy i znajomych z robotem ran ne zamierza on jest symbol Niemczyk członkom także z Androidem i to z restauracji, w której gotują ludzie czy nie maszyny ma szansę na rondzie pod je z realnej siły, żeby miała taką symulację tego, że to normalna restauracja jest zresztą zostały steki pozór widziałam takie takie rozwiązania jest taki start-up, który się nazywa Annę kiedyś nazwa ABB Robotics Group dziś nazywa smart standard i bar roboty z robi takie rozwiązanie takie urządzenie, które wygląda jak Artur Wituch ze spuszczoną głową synek ma talerz auto Bild ma talerz na głowie i na tym talerzu pojawiają się dania, które zamówiły się Jan bliższe włożyć te dania, po czym jeżeli przychodzi do restauracji z dzieckiem wreszcie zajmie się zabawić dziecko wymyśli jakąś rozrywkę dla niego apotem przewidzieć jej rachunek i mogłem im obsłużyć, więc je coś takiego istnieje natomiast smart gender 2 sztandary, przygotowując drinki i będzie takim barmanem ustrój nie pogadasz kraje to słowo, ale wyznał w zakładam, że rozwój sztucznej inteligencji tak będzie sobie tam dziś powoli do przodu i że może kiedyś też będzie tam zagadywał zagrają trochę słyszałem swego rodzaju nadzieja w twoim głosie na mojej nie wyobrażam sobie, że przyjście do baru, gdzie będzie robot pływał Jedynka jest ze mną porozmawiać no otręby zabijają wszystko to prawda i liści mogą jeszcze 1 temat uwerturę którymi się teraz przypomnieć trochę ogrzać mi do głowy jak rozmawiamy o tym gdzie są to granica i rozmawialiśmy chwilę temu o standaryzacji tego typu przewidywalności ją no to tym jest jeszcze temat, który chyba już kiedyś pojawiał na na pewno na antenie TOK FM temat czystego mięsa czy tego mięsa, które jest hodowana w laboratorium, czyli hodowli hoduje się w tkankę samochód bez hodowania zwierzęcia, że to wszystko po to, żeby obciążenia dla środowiska było mniejsze na Anglię humanitarną twarz tak to zależy jak rozum rozumieć humanitarną dlatego, że to ona na pewno wykluczała zabijanie zwierząt natomiast nie wiemy i długo jeszcze nie będziemy wiedzieli, jakie konsekwencje dla człowieka mają dobrego mięsa, więc może się okazać, że to jest, że to uderza w nas konsumentów i że to my potem cierpimy tak jak już wielokrotnie się okazało, że cierpimy z powodu bardzo przetworzonych produktów, a które, w którym się zachłysnęliśmy, którego fascynowały bardzo z rynku jeżyny agrest szczepione od AAA AAA w następny z wymienionych osób w FR my, ale właśnie z argumentów, który mógł za ten mięso czas wymienić pada to taki, że ono jest właśnie Super przewidywalne liczyli, że nie nie będzie takiego takiej sytuacji, że traficie twardy kawałek i mięsa, które mimo długiego duszenia będzie nadal po prostu do niczego niepodobne do podeszwy no i teraz tak czy chcemy tego ty taki ultra przewidywalności nie wymienia mężczyzną, więc się w chyba nie raz nie zawsze będzie to znowu tak znaczy z perspektywy ekonomii pewnie spokojnie dalej rośnie to razem, żeby zabity kolejny element zabija komora dysków - 0 bycia w kuchni z tego, że możesz zawsze zareagować inaczej względem tego, jaki jest kosztem składniki tych tras przez kamienną hangar z WOS wiedza jest w takim razie ostatnia ścieżka tego produktu na zakładam, że testom normalne sytuacje, gdy mamy trenera demonstracji zamawiamy jedzenie i przez co my łożymy na nowo działać tak samo, że zamierza autonomiczne jakieś pojazdy, które dostarczają to o żywności do domu i on sam egzemplarza autonomiczne co do rzeki trochę się one są hybrydowe to znaczy mogą działać jako autonomiczne, ale w razie potrzeby kontrolę nad nim może przejąć człowiek, a i są przynajmniej 3 w tej chwili takie znane duże firmy, która się zajmują produkcją tego rodzaju pojazdów 1 z firm założyli ludzie, którzy stoją za sklepem na Estończycy on się nazwa starsze technologie z nieba jest największa w tym momencie jej pojazd już jeżdżą po ulicach San Francisco m. in . Adaś innych miast jest frak z 3 był i jest firma nazywa się Nur i ona się różni od tych pierwszych tym, że to są takie jak prawie minibusy na i NATO to jest w grę mnóstwo zagadnień trasie wiążą z tym jest z tymi nowymi rozwiązaniami one przede wszystkim są przeznaczone tylko do poruszania się zwykle na pompa niewielkiej przestrzeni cieni, czyli n p . po dzielnicy po części miasta nie nie powinny tego założenia nie wygląda tak jest banalnie mają jeździć my jednak do końca jasna, dlatego że poruszają się bardzo powoli w miastach takich San Francisco, gdzie chodniki są bardzo wąskie żonę powiedzmy oburzenia, że po chodnikach po chodnikach zarobkiem euro, która porusza się po ulicy no zajmują miejsce kruszy się powoli oczyszcza się bardzo powoli, więc to jest trochę taki jak idziesz za takim robotem, jakby szedł za kimś, kto gra w pokémon go albo jest w ogóle zaabsorbowany czym w swoim telefonie, więc to irytuje jest to on też wyzwanie dla osobno szkło z niepełnosprawnością, które napotykają takiego robota na drodze i do tej osoby najczęściej protestują przeciwko temu, żeby roboty zajmowały dużo przestrzeni na chodnikach i mówią, że jeżeli my jesteśmy w stanie w wózku wejść po zakupy Tower ludzie sprawni też powinniście być w stanie wyjść kupić kanapkę w rejestrach, a MF twórcy takiego tego tego jak mini busa oraz kolej, który jest po ulicach argumentują, że to jest w ogóle Super ekstra rozwiązanie najlepsze, bo mu w przeciwieństwie do samochodów autonomicznych nie ma dylematu etycznego co w razie zagrożenia w jakiś kolizją na programy są tylko rzeczy w nocy z zarządem TOZ zawsze to co jest na zewnątrz, choć bez kas bezpieczniejsze od samego od samego pojazdu i US w Stanach Zjednoczonych właśnie w San Francisco są bardzo wesoło czasem są bardzo ostro ograniczenia prac wmieście są nazwisko co do liczby takich pojazdów, które mogą się, bo poruszać tym, że to są dosłownie po 3 po 3 roboty na firmy dostarczą mu mogą działać natomiast w innych Stanach takich jak Idaho USA koncern wręczenia tam jest tak brudno większe przyzwolenie zwiększa przestrzeń jest mniejszy tłok i tam rzeczywiście te firmy w tym momencie testują swoje rozwiązania warto z tego co mówisz to wydaje się, że takim oczywistym kierunkiem powinno być to, że to będzie słowo ne właśnie w kierunku tych pojazdów jednak po ulicy poruszającą wizję ne może będą mniej przeszkadzała tej musi też odchodzi ten taki dylemat, który jest w samochodach autonomicznych grasować w nowo na bazie ewentualnie drona nie z fanami z przewozem takich rzeczy dronami, trudno więc jakość drogi się nie przyjmują Gastro no 8 tys a w jakich mam wrażenie, że w transzy nikt nie chciałbym trochę tak było gadania Otóż te drony będą wszystko przenosi cały czas nic nie noszą je z Czechami czeka mnie w chwilę, że musimy kończyć w państwach dziękuję bardzo zaprezentuje było bardzo miło bardzo obecny nie wojnę z moją co jest moim gościem była Aleksandra zalew mądry kolega astronautów lidera z niewielu start-upów w zakresie strategii produktów również tych związanych z gastronomią to było podcast 3 l i słyszymy się już za tydzień dzięki część tych 3 lub ich domostw tylko na tokfm PL w ich w naszej aplikacji mobilnej jest w Bloomberg mediana hand marketing nowe technologie w lusterkach liczne rozmowy o tym co w ostatnim czasie szorowali ludzie związani z branżą i czerwień i swoich gości z Rosją w roli wroga w 23 liga
Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: SZERUJ TO

Więcej podcastów tej audycji

Patron

POPULARNE

Patron

DOSTĘP PREMIUM

Teraz 30% zniżki na Dostęp Premium! Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW", aby słuchać podcastów TOK FM na komputerze i w aplikacji mobilnej już dziś.

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Przedłuż dostęp Premium taniej!