REKLAMA

O swoim niedzielnym obiedzie mówi najmłodszy kucharz w historii programu – Janek Zatorski, uczestnik Masterchef Junior

Niedzielny obiad
Data emisji:
2019-05-05 12:20
Audycja:
Niedzielny obiad
Prowadzący:
Czas trwania:
17:10 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
na obie te przyniosły kończy k kłaniam się rusza nasza akcja nasza Europa zaproszą do siedziby krajowej Izby gospodarczej w Warszawie na spotkanie debaty z kandydatami do parlamentu Europejskiego z okręgu Warszawskiego poprowadził Karolina Lewicka można przyjść i zadawać pytania można słuchać Radia TOK FM lub śledzić na TOK FM Krupka PL debata startuje o godzinie 18 wstęp wolny więcej akcji w ww kropkę TOK FM Group com PL Gosik Europa przechodzimy do naszego niedzielnego Rozwiń » obiadu i zdaje się, że młodszego o gościa, a to jeszcze nie miała Jan Zatorski z nami dzień dobry Janek innym jest uczestnikiem programu Masterchef telewizyjnego programu moje gotowanie i kulinaria dla najmłodszych stałeś się do szesnastki najlepiej gotujących dzieciaków w Polsce, a więc nie pozostaje nic innego jak poprosić, żeby zaproponował nam dorosłym, ale też swoim rówieśnikom coś na niedzielny obiad to znaczy wg mnie trzeba właśnie na obiad zebrę nowa coś takiego nam, że jak i jest się z rodzinami chcesz zjeść coś dobrać się inne zdanie do gustów wszystkich rówieśników swoich wynagrodzeń mu pasowało to co przygotujemy też ważny jest to, żeby poszedł w nie za ciężki, żeby nie jest bardzo ociężały nasz organizm, że śmieli się na dalszy rzeźbiarze był zdrowy i bardzo smaczny to czasami można nie rozsiewać tę zasadę, ale coraz nierzadko leży staramy się jeść zdrowo i dach w bardzo tak jest taka jest dieta zbilansowana myślę, że inne jakieś mięso jakieś warzywa to podstawa Anna może to jest wegetarianinem to ty musisz sięgnąć po zaś inne nago, ale głównie warzywa, bo dają nam dużo siły dużo miał on to bardzo przydatny turysta zrobi taki wykład, którego nie powstydziliby się najlepsi szefowie kuchni na świecie w naprawdę dziękuję cudze dobra to wyobraź sobie, że czteroosobowa rodzina niesie jest niedziela 5 maja to rodzina nie ma absolutnie pomysł na to co co zrobić, bo przypuśćmy, że lubi zdrowo, ale czasami może od tej reguły odejść no to myślę, że w takim przypadku trzeba się innym swoją część pustego stojaka np. pustego stojaka ustalono Dyjak niezdrową ma się czasami zjawia się serwuje to nie jest tłuszcz zostaje też dobre, a to już nie będzie trochę zdrowszym no to możemy się nie Tusk stroik innych jakich rozrywkach notowane, żeby nowość nie, żeby nie było za dużo takich było dużo naturalnych tłuszczów, ale nie taki jest ich gotowość takich bardzo tuczące organizm są tłuszcze, które pomagają nam w rozwoju takie zdrowe, a drugie Otóż to są bardzo takie nieprzyjazne dla organizmu w tej fast foodach często mamy takie, że ludzie na siłę nam lokują uczucia, które nie są potrzebne organizm, więc to myślę, że jeżeli zdrowy posiłek ma zawierać tłuszcze to tylko ważny jest takie, które zawierają min mięso też nie za dużo nie nie za dużo można je z tych miast, bo może to czasami powodować na nim bóle brzucha, ale myślę, że nieraz na jakiś czas można pokusić się o mięso no dobra powiedzenie po zawsze dla matek romansu jest taka co do tego stek ziemniaki czy frytki znaczy, jeżeli chcemy już jakieś frytki i zasoby dostarcza dobrać coś winny ani nie można i smażyć na głębokim tłuszczu ani nie otwiera się z zamrażalnika można pokroić ziemniaczki sobie albo bataty jakieś siły inna rozrywka i pokroić się takie paseczki i posmarować delikatnie oliwą i upiec, bo jeżeli możemy je na głębokie maleje no co wiadomo potem podczas jedzenia to już jest takie bardzo trudno takie tuczące, ale takie zdrowe domowe frytki myślę, że w piekarniku bardzo bardzo skromny jak bardzo są zmarznięte tutaj bardziej niż smażone na złość słynne zaskakuje mnie na każdym kroku swoją świadomością zupą mężu gotować na oczy nos zupę no podstawową podstawowe zupy na cud rosół pomidorów 2 pomidorowa to 3 czasami nawet trzeba no sięgać po produkty, które znałam pasują do naszych zrobi to jest też czasami także wybieramy produkty, które nie zna niekoniecznie z puszki możemy wyciskać świeże pomidory przez Sitko po prostu zarazić je odrobinkę mięso dodać no i to właśnie daje nam taką zupę, która nie jest taka czy od męża tylko bardzo zdrowo i trwa taki krem Wars z pomidorów, ale nie zawsze fryzjerowi pomidorów kino można na sam może sobie, że zrobienie jarzynową koperkowym są różne zupy areną myślę, że to jest też bardzo dobry przykład ten smacznego zdrowego obiadu ani też dosyć często jadam zup no dobra stara musimy wyjaśnić 1 rzecz pomidorów Kate z leżanki z makaronów na czele i ja generalnie na przyszły szef kuchni musisz mieć sprecyzowane zdanie na ten temat na 3 i ja generalnie akurat pomidorówkę wolę chyba z ryżem, aczkolwiek co za nami my wiemy z makaronu, ale zmasowanym ogniem tak będzie zupa taka, że patrzą bardziej, a że tak jest gęstsze zupa z mniejszą ilość śmietany no cóż tezy dajemy się nim jak w bardzo dumny jak bus Sol pozwala nam, jeżeli wolimy też na to z rolą żyli z makaronem doznał koronę jak Kuras wolę bardziej wierzą, ale to w Polsce zależy człowiek Cesare ty lubisz i właśnie to jest troszkę taka ciekawa sytuacja, bo no do sali to nie jest tak czy w bardziej wolę dania wytrawne deserów raczej z staram się mnie się za dużo i zawsze jak jest tym bardziej towarzyszu mój, a wreszcie się jakieś cukierki żelki czekolada dziś uwierzy ja się na 1 z obiadem już nie potrzebują na ME znasz innego Janek dwunastolatka, który w błoto aż 12 latach, który nie lubi słodyczy mówi nie wolę wytrawne rzeczy na 3 i poznają także, że w moim wieku, które też rozwiązania wytrawna, ale jednak do sali zawsze im sprawę do Homla wziął się na rozwój akurat chyba nie zna takie osoby, która woli desery lody inna rzecz, która woli właśnie dania wytrawne z deseru w moim wieku, ale Neuera może z zadziwiającą mnie jesteś wyjątkowy skoro ma 12 lat jest wśród 16 najlepiej gotujących dzieciaków w Polsce do tego masz taki zmysł operacyjny do rządu notowania NATO to jest wyjątkowe ciuchy to mówi Brzostek krewcy takie danie, które za oryginalne związane tylko stałą to jest twoim wymysłem pomysłami, które mógłbyś nam zarekomendować, a nawet powiedzieć, jaki jest zrobić ajent może sobie pofolgować i jedź bez w swoich rozbłysła ach, gdzie tylko możesz dobrze nas za akurat ja bardzo lubię mięsa, ale nie tylko wołowiny lub bardzo dziczyzna dlatego można sarny są sarny i usmażyć później z rozmarynem wstawić do piekarnika i do tego bardzo dobrze pasują, żeby owoce leśne można poeksperymentować z różnymi przyprawami dodatkami, ale myślę, że z dziczyzny najbardziej lubię sarnina innej poleceniom robi to wychodzi bardzo smaczna no i zamierzają robić no ale zawsze rozumiał myślę, że to po prostu wiesz o takich potraw jak mówisz Jagiełło robi to ty przygotowujesz coś takie potrawy w domu nad ceną jak w w domu eksperymentuje na tyle mocno, że z Asami jak chcesz mi nie wyjedzie do po prostu jest silny mam dosyć tego, jeżeli obie na łatwiznę, ale i moje pierwsze takie zdanie to mówię, że robimy coś takiego z przytupem, że ma być takie nowoczesne, które na nie wynika z w moim wieku w takie rzeczy lub robi no ale na jazdy mówi staram się w domu wysoko poprzeczkę stawiać, ale jeśli nie dochodzi do mam taki żal do siebie i po prostu staram się coś łatwiejszego wymyślić rynek jest już gotowy na to, że za chwilkę po programie telewizyjnym Masterchef czy też po naszej audycji za chwilkę zadzwoni do twoich rodziców, jaki szef kuchni powie do tego goście na staż doszedł znaczy ja nie tylko, że jest bardzo wydłuży mam taką nadzieję, że może ktoś nie dostrzeże jakąś co ten młody talent i uda mi się jakoś nie mamy dobrych kucharzy Anny zainspirować ich szefów jakoś tak, by zaimponować my może też nie da dostrzeże, iż restauracji z wy z zacięcia psy nie wiem noc pomocnika kucharza skończyć na organizowanie cały jest coraz moim marzeniem jest otworzenie restauracji własnej mam nadzieję, że będę do tego dążyli muszą nabierać coraz więcej doświadczenia i mam nadzieję, że w przyszłości dojdę do tego co chcę to stary Zamość 12 lat, mówi że już miał 20 kilka ma tak sprecyzowane plany na życie no wg mnie ludzie powinni sobie jak najwcześniej ustawiać się wybranym, ale ja no mnie zobaczyłem więcej czasu na zamysł co chcą euro jeśli akurat na ja mam także on to połączenie kilku dziedzin, które we mnie tak xiaomi już wiem, że chce zrobić w przyszłości jak niektórzy szukają sobie tych cech swoich talentów muszą czasami je rozwijać troszkę w takim wieku bardziej dojrzałym no ale jak widać zgrania troszkę już jako takim młodszy zawodnik sobie ustawę plany jej tekst jest zadowolony z suchej, kiedy w ogóle zaczęła się twoja przygoda z kulinariami, kiedy wymyślił, że może zostać kimś, kto komu kuchnia tak bardzo pochłonie i generalnie ja od pierwszych lat już 3 z zaśnięciem pociągał do tej kuchni zasięg mama dzieci robiły jakiś czas na Wielkanoc zawsze gdzieś przyglądania się patrzyłem jak jak właśnie moi rodzice gotują i zażalenie to z dość Zawiła i i po prostu jakoś z każdym rokiem już, ale nie do bardziej tkwiło i już postnych stanowi, że będę sam gotował i jakoś tak wyszło, że poszerzymy masterchefa już coraz bardziej się rodzina kulinarnie bardziej na bramce zwieńczy doświadczenia, więc od początku dumnie tkwiła zawsze bałam się tak zaryzykować, że rzecz to jest to co chcę żyć w życiu robić na początku tak nie było, bo tak jakoś bardziej traktowałam to jak hobby, ale teraz już wiem, że to jest już, jakby połowa, jakby mojego życia, więc to, jakby na już się trochę mnie Targ motywuje na jej bardzo lubię i prezes zawstydził dorosłych albo twoich rodziców n p . w kuchni no w zarządzie kilka razy, że ja zaś za moich rodziców przy robieniu czegoś np. to za raz kupiło kaczkę pierwszy raz zrobiło to robią 4 godziny, by tak się popsuły, a ja ostatnio Kordiana 2 pierwsze wskazówki zrobiony idealnymi tata powiedział, że może inna rzecz była perfekcyjna i jak jest wspomniałem mu wtedy do Gdyni udany jego władzy doszli właśnie dach zawstydziła, ale też często rodzice nie pokazuje też mieć troszkę tak mi w cudzysłowie zawstydzają pokazujemy także co w dresie nie znam jeszcze idą właśnie z doświadczeniem, że jest, czego nie ma za dużo i z każdym dniem nabieram jest dorośli też są potrzebni kuchni, bo uczą też bardzo dużo aż rówieśnicy w szkole w miejscach, w których przebywasz proszą czy dany inwestor przygodę coś fajnego i no właśnie ostatnio miałem dobrą sytuację, że się do mnie koledzy z podwórka do domu ja akurat czy dzień wcześniej tata młodzieżą zmierzyły coś na obiad cementowy jakieś składniki frontu zasoby samo biedy gotuj jeszcze sam tak właśnie jak jest tymczasem sam w domu to bardzo się do zamrażarki jak jest jakiś antrykot no to sobie smaży nawet nie wychodzi na to i tak jest czas temu, że sam w sobie coś robię to już, jakby nie pobudza, ale właśnie była taka zła zwierzę przyszło do mnie koledzy ja miałem w bramce jednak firmy będzie moim służę swoim nadzorem i zrobiliśmy jakieś tajskie danie dla 5 łodzian 6 osób dla jej bardzo mnie kolbą smakowała, więc no to już bardzo często właśnie sam gotuje z kolegami ja też kiedyś n p . jak kolega dać nam niejeden przychodził robiliśmy sałatkę dla mojej mamy miejsce nie wróci aspiracje na Wschodzie władza nam niespodzianki, więc że, gdy samemu się stan gotowości, bojąc się gotuje z rodzicami to niezwykłe, że służby robią hamuje przecież lasera jak źle jeśli bowiem Soja Robbie, a nie wywoła to dobrze, że do masterchefa no i jakoś tak już wtedy rodzice się już, jakby zrezygnują idą w kuchni wtedy już mam taki spokój, więc samemu gotuje barszcz z cukrem jaja się, że pytać wreszcie na koniec największa kolacja, bo obiekt, który przygotować dla ilu osób generalnie miałem śniadanie wielkanocne palmy co zrobiłeś, a czy generalnie bowiem bazę dla 16 osób więc, jakby pracochłonność wykonania tego deseru była, ale wtedy bardzo duża, bo jak słyszę biegłaby za tą poszedłem na podwórko, żeby oba działy się odbyła z Elaną, ale na szczęście udało się ją naprawić bardzo smakowała wszyscy zjedli wszyscy byli no bardzo zadowoleni bardzo smakowała, więc stać to największa właśnie impreza, której cudzoziemcem chyba 16 z foremek nie wiem czy szefowie kuchni środowa stres wracam, bo przychodzicie przecież do naszej audycji od 2 lat rekomenduje czysto 1 jak by się tym chłopakiem zainteresuje się w wydaniu weźmiecie pod swoje skrzydła to awans do 2 siedzimy tu przepuście talent perły pierwszej wody Janek ja otwieram przed tobą drzwi Radia co miesiąc umawiam się, że spotykamy to wymyśla zdania będziesz opowiadał o nich non dla naszych słuchaczy oraz restaurację Thatcher swoich inspiracji dwunastoletni Janek Zatorski był z nami 12 lat ma chłopak, który swoją kreacją przewyższa niejednego szefa wielkiej restauracji to grzecznie no chyba tak, bo właśnie dzięki serdeczne za wizytę w studiu, dziękując mogą państwo do nas zechcecie Miedzianka u siebie na stażu, żeby Janek Kos wspomógł, żeby tam goście przychodzili to Piszcie do nas na adres magazyn małpa to kropkę w magazynach po to, kropkę sami Łemkowie przekaże te wszystkie oferty na pewno skorzysta też na bardzo chętnie 200200 ma nadzieję, że ktoś dostrzeże na jej niech znajdą służenia trzyma się za miesiąc widzimy tutaj w tym studiu ponownie państwa zapraszam teraz na informację Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

POPULARNE

DOSTĘP PREMIUM

40% rabatu w zimowej promocji TOK FM. Nie czekaj - zdobądź swój pakiet "Aplikacja i WWW" z solidną zniżką, aby słuchać wygodniej!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Przedłuż dostęp Premium taniej!