REKLAMA

Kuchnia turecka to nie tylko kebab!

Data emisji:
2011-08-31 23:40
Audycja:
Kuchnie świata
Prowadzący:
W studio:
Czas trwania:
30:36 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Marcin Graczyk dwudzieste pierwsze 12 w studiu Gosia Molska dziennikarka Marka procent rewizji witam serdecznie dobry wieczór z Małgosią porozmawiamy sobie na początek kuchni tureckiej, bo właśnie jest autorką filmu myślę, że serialu dokumentalnego posmak Turcji, która opada i Turcji o jedzeniu w Turcji tak jak mówiłam przed tą krótką przerwą interludium muzyczną mam wrażenie, że w Polsce kuchnia turecka kojarzy się wyłącznie z kebabem mam ważny to bardzo Rozwiń » niesprawiedliwe ty kuchni na niesprawiedliwe, ale coś z tym nie jest, bo kebaby budki skarbami są na każdym rogu i większości prowadzą, a właśnie Turcy pewnie dlatego tak jest natomiast to w Turcji kebabów jest sporo i Kabaty to po prostu mięso pieczone na ruszcie w Turcji rodzajów kebabów jest kilkadziesiąt co najmniej, a i to naprawdę fajnie przyrządzane kawałki mięsa marynowane w różny sposób aromatycznych przyprawach niekoniecznie, bo tak jak niekoniecznie była zła jest ona nie miała czasu Iskander dużo jogurtu tak jest Super świetne świetne lubianych orszak bardzo pikantne takie cienkie plastry bardzo pikantnej baranina ekstra kuratorka w ogóle ekstra na dobrze, ale zostawmy kebab na chwilę z boku co najbardziej lubisz w tej kuchni, a na nie zachwyciła lutnik koreczki kory, czyli flaki mlecznego jagnięcia pieczone na ruszcie koniecznie na drewnie one są delikatnie przyprawione suszonymi ziołami i podawane z byłą z cebulą pomidorem proste, aczkolwiek wspaniała i wszystkim paniom jest to mięso skruchę aromatyczne rozpływa się w ustach bomba naprawdę smak takiej mlecznej jagnięciny jest niepowtarzalny i wspominam to tak złe, skąd w oku, a możesz sporo ma opory co do konieczną właśnie to flaki śmierdzi w ogóle na czwartą zmianę śmierć moim zdaniem nie śmierdzi pachnie przepięknie jest jest wspaniała, więc polecam naprawdę koniecznie trzeba go prowadzi będąc w Turcji bardzo dobry Gaba przepraszam bardzo dobrego karet wiadomość nie w Stambule i tam tam można spotkać się właśnie fajne małe okienka która, których panowie pieką na ogniu te flaczki w bursie najlepszy kochać tak pan szczerze, bo ja też bardzo by Turcja mówiąc Czyżby to kuchnia zresztą mogło się 7 to kiedy dość długo była w Turcji i tak bardzo napalony na powiedzenie, że przez pierwsze 4 dni oraz mają przeszłam, w którym podróżowaliśmy po Turcji mieliśmy nawet tak obecność dania 1 dla kobiet na kolację po 4 dniach okazał się tak niezbyt ciężka i musieliśmy się na dość ostrą dietę przez parę dni jest ciężka, ale ale, ale też jest smaczna oprócz tego, że Turcy są dużo tłustego mięsa to też jest sporo waży, więc można sobie to jakoś tam zrównoważyć i jest fajnie też oczywiście na Warcie wygraną krajem każde każdy region ma jakiś tam swoje specyficzne upodobania kulinarne mam się, że każdemu znaleźć dla siebie niekoniecznie trzeba wypychać może zrujnować chlebków, chociaż ciężko, bo pieczywo w Turcji wspaniała ja też warto wiedzieć o burkach, które w związku z Turcji są na cel był Kazach w Polsce mamy bowiem mamy różne inne restauracje z jedzeniem oklaski tureckim, a burka chyba jest jedno w Warszawie jakoś nie cieszy się dużym zainteresowaniem również zniknie w Polsce zbiórek przepyszne placki na kruchy powiedz kruchym cieście zwycięstwo po prostu ciasto podobne do Phila różnym nadzieniem najpopularniejsze serowa wspaniałe zawijane placuszki chrupiące rozpływających się z serem w środku ekstra ma tak bardzo smaczne faktycznie, chociaż nie jest mu ulubione turecki przysmak myślę, że takich miast na historię bardziej nie powalały na kolana majaki jasna najadłam naprawdę sporo sporo gęba w 2 i znowu wracamy do punktu wyjścia jednak jednak pieczone mięso no coś co z nim jest niesamowitego, zwłaszcza tam ale, ale też też bardzo się pod wały pod samą granicą z Gruzją w górach regionie wizę bardzo się podoba tam tak wiejska kuchnia i tam mają niesamowite smakołyk to są gołąbki z liści czarnej kapusty też taka dziwna roślina, której nie widziałam wcześniej i później i w liście zawijane z mięsem ryżem przedziwnie przyprawiamy tam chyba są rodzynki orzechy bardzo aromatyczne przyprawy i panie gospodynie właśnie z tamtejszych wsi przygotowują takie gołąbki zalewane i kultową czasem to jest wspaniałe naprawdę można to jest nieskończoność rozmawiamy o smaku Turcji chciał mu chwilę podumać o przyprawach tureckich lub ja Lubie przyjął sobie duże zgłasza dyrektor finansowy dużo już co jest uzależniona od ku miną i to jest absolutnie jakiś mój konik i nadużywał nawet chyba trochę swojej kuchni, więc z kominem zasiadałam hologram kilogram mnie tam państwo te przepraszam bardzo tanie co jest jeszcze ważne, więc można sobie przywłaszczył go nazwaliśmy można zaszaleć bardzo fajne zresztą są jeszcze płatki suszone płatki słodkiej papryki bardzo ciekawa i nie ma tego w Polsce są przyniosła też bardzo chciał się prawa dla mnie nie są to jest to, że nie tylko Stambule, ale w wielu miastach są bazary korzenne, które się wchodzi wszystko pachnie przepięknie wygląda kolorowe po prostu stosy przepraw, które ludzie ważną słuchają próbują coś niesamowitego tak to jest to jest naprawdę sztuka i mają ogarnięty odpowiednią ilością daje większe prawo na bazarach greckich trzeba dać to piątka faktycznie wprawy wprawę Super i warto wybrać właśnie taką kolejną podróż chociażby do samego Stambułu właśnie robi późno wielki bazar i zobaczyć te stożki kurkumy cynamonu coś coś fantastycznego no i szafa, który sobie rośnie w Turcji w Polsce kosztuje za parę słupków tak są słupki chyba jakieś gigantyczne pieniądze, a tam się okazuje, że za jedno euro można cały wielki worek przywieźć to jest ten sam Szafran to jest ten sam żart ran to co, choć rząd LED kosztuje nie wiem, o co chodzi, bo tak, że nie należy przesadzać z szafranem boja niestety tego nie widziałem już wiem kiedyś przywiozłem sobie kilogram szafranu kosztowało 2 EUR niewiele w Polsce ta zmiana tak pan, że otworzyć sklep z szafranem, że będę miliarderem, ale właśnie się okazało, że szefa, że osoby takie muszki, które składają jajka jak wiemy o Gadowskim białka nic nie zaszkodzi jak mam dużą ilością zaczyna się wykluwać to nie jest wojna jest opinia, że kultura ski Szafran jest słabej jakości, ale to nieprawda jest nieprawda nie zgadzamy się z tym i należy turecki Szafran kupować przywozić sobie dodawać do np. ryżu co można w Turcji przywieźć sobie pojeść, a fantastyczne sery to co naprawdę dobrze sobie radzą z produkcją serów robią przepyszne kozie Owcze i krowie też długo dojrzewające i też twarogowe przeróżne naprawdę fantastyczne są sklepy z serami wchodzi się do takiego małego pomieszczenia, w którym po prostu są tysiące przeróżnych serów pan sprzedawca bardzo chętnie o nich opowiada Ada próbować i te fantastyczne doznania właśnie, bo ja mam takie wrażenie miał się zgodzić, ale że kuchnia w Turcji jest doznaniem tam zupełnie inna kultura jedzenia i cała obrzędowość tego nie zupełnie inna nie spodziewa się o utrzymanie ani celebrują posiłki to jest to jest ekstra i akurat ja mam w Turcji świetnym momencie, ponieważ byłam podczas ramadanu i troszeczkę tego bałam, bo wydawało się, że wszystko będzie zamknięte i dramat na co nie będą w stanie na nich jest nieprawda udało mi się, bo jest całkiem nieźle natomiast wieczorami to było jakieś niesamowite przeżycie, kiedy na ulicach nagle powstawały takie uliczne spontaniczne restauracje po prostu wystawiają Turcy na ulicę stoliki krzesełka tam osiadają całe rodziny i zaczyna się ogromna uczta naprawdę wygląda to nie mówicie na tekstach pojawiają się w 100 setki jakiś niezwykłych domowych potraw czy rządzona przez niecałe przez turecki gospodynie najpierw fajne w Stambule wydawało mi się w pewnym momencie, że Stambuł po Zachodzie słońca staje się 1 wielką restauracją wzrostu ulice zamieniają się właśnie taką komisję barwną knajpa Super i też się też warto jak jest taki miejscu ze swych uliczek, gdzie są turyści puszcz do takich miejsc, gdzie jedzą tutaj to oczywiście to w ogóle należy robić podczas każdej podróży no trzeba czekać turystycznych miejsc i poszukiwać właśnie takich uliczek czy czy knajpek restauracji, które siedzą lokale Asi tamten smak jest najprawdziwszy i tamtejszej nie jest skażone, a frytkami innymi naleciałościami potrzeby turystów miasto sytuacja, że Turcy jest to zapraszali do swojego stołu dzieli się tym co sami jedzą tak tak bardzo często się co zdarzało i którzy są niesamowicie gościnni naprawdę i mają kłopot potrzeby dzielenia się właśnie posiłkiem z gośćmi, a ja byłam postrzegana jako gość, przechodząc nawet koło restauracji, w których się odbywały taki wieczorne biesiady i kilka razy zdarzyło się właśnie, że został spontanicznie zaproszoną właśnie do wspólnego z tą, a podczas, by ramy, czyli święta, która kończy ramadan została zaproszona przez na obiad do no i tureckiej rodziny co było kobiet o jej było kilka jest kilkanaście różnych potra w fasolki, w jakich takich zawiści z tych pomidorową korzennych sosach mnóstwo mięs jakieś takie kluseczki małe troszeczkę podobne z naszych za szereg czosnkowe sosie zupa, która troszeczkę smaku przypomina nasz chłodnik tylko doprawione czosnkiem i kominem mnóstwo mnóstwo naprawdę fajne wlecze się, że rozmawiając o smakach Turcji nie może pominąć 2 rzeczy herbaty i ma klawe tak w schematy piją na potęgę co ciekawe herbata w proszku najczęściej grasz lat granulat, a smakuje to nie naprawdę jako taka słodka nie smakuje mi naprawdę strasznie tych wojenna rzecz, która tra nie jest moim ulubionym kulinarnym doznaniem przy tym z Turcji, więc w Polsce można kupić w 3 kolorach oraz herbata granulat nie projekt to nie jest jakiś moim ulubionym smakiem natomiast samo plantacji herbaty na, na którą udało się dotrzeć właśnie w w regionie wizę narobią ogromne wrażenie zielone tarasy i krzewów herbacianych, na których pracują tureckie kobiety w kolorowych chustach, a i to jest fajne warto warto zobaczyć oczywiście warto spróbować tej herbaty i wiedzieć czy jest dobra czy nie jest to gra w nie smakuje z obawą Babla Lubie, a jest w stanie ją sama zrobić ani nie próbowała mi chyba nie mnie nie rzuca senator nie jestem nie czuje się świetnie jako cukiernik, więc więc, więc nie, a potem straszyć dla mnie słodka, więc raz na jakiś czas chętnie gorzką herbatą zakrawa natomiast, iż jeśli ktoś lubi słodycze to na pewno się poprawą zachwycić, a dziś tureckich słodyczy przypadły do gustu ja nie jestem słodka ja wolę mięso, a szczególnie dodatkowych tam podróż do Turcji była też taką trochę może być podróżą sentymentalną do 1 deserów tropem swego dzieciństwa to się w Polsce na dworach tłum, który nie pyta ktoś nazywa tak i to jest coś co o różne wersje, ale to jest posypane jako polskiemu w środku może jak galaretka tak tak to są to są takie cukierki, które ją damą konsystencję galaretki i one są robione z grzechów pistacji migdałów posypywane solą cukrem pudrem albo właśnie Kosem błąd w fabryce lokum i iTaxi jadą tego roku w fabryce, że już do końca wyjazdu nie mogłem tylko patrzeć na maszt się to jest nasze 2 mają konsystencję o słodycze rozpływa się one języku i zostaje chrupiąca że, który jest w środku taka niespodzianka wysoka na nie przesadzić na to jak najbardziej no właśnie od twojej drugi zawał jeśli produkcji telewizyjnej chciałem porozmawiać, bo produkuje programy telewizyjne właśnie o kuchni tak tak się szczęśliwie stało, że udało mi się wyspecjalizować właśnie w tej dziedzinie produkuje głównie programu kulinarna jest moda na programy kulinarne kością myślę, że tak myślę, że zaczyna się ta moda dziać ponieważ, że 5 lat temu to mieć lekko najdalej i ziemię gonił wczoraj nie było żadnej innej ofercie teraz coraz więcej tych polskich programów jest jeszcze wybierać jak to się robi to jest ciężka robota w nie nie wygląda także przychodzi kucharz do studia i otwiera lodówkę wyjmuje składniki i gotujemy filmuje ma tak nie jest to jest dużo bardziej skomplikowane na tym, że powstał program kulinarny pracuje nawet 20 osób i trzeba taki program długo przygotowywać taką pracę program trwa nawet miesiąc na ojca nie da się w programach kulinarnych wszystko się udaje, ponieważ sam proces filmowania jest o tyle skomplikowana, że np. czasem trzeba co 4 × posolić, bo operator nie nadąży ten anonimowość, więc czasem zdarza się także potrawy, które przygotowują wspaniali kucharza po prostu nie są do zjedzenia, chociaż zazwyczaj jednak całkiem nieźle im to wychodzi wykładnia ekipa, a Polacy rzuca się sukcesem mamy takiego kuratora, który czasem filmując próbuje coś uszczknąć wiele rzeczy deski, który pracuje prowadzący, a czy to jest także powstaje tylko 1 potrawa w trakcie 1 odcinka od pytam kuchnie kuchni kuchni czy też jest także trzeba zrobić kilka i najładniejszą pokazujecie niej nie jest także pokazują na najładniejszą co też zależy oczywiście produkcji czasem jest także, że faktycznie potrawa, którą pokazujemy w finale specjalnie wystylizowana do tzw . kształtu natomiast w programach, które prowadzą profesjonalni kucharze efekt końcowy jest jest prawdziwym wynikiem ich pracy na planie natomiast trzeba przygotować tzw. PKP, czyli pieczemy ciasta na to musi mieć kilka etapów tego ciasta nie będziemy czekać na to, żeby najpier w wyrosną zacząć później rozpoczęła z tą, a później się upiekło, bo zbyt wiele czasu na to się zeszło dlatego dlatego mamy przygotowane kolejne etapy powstawania życia danej tak samo jest z różnymi innymi rzeczami, żeby nie zawsze zastanawiało jak to jest pokazujecie dokładnie pierwsze mięsko natomiast tak z powinno się piec 2 godziny no właśnie dlatego dla tego pieczemy jak trafić część nie nagrywać całe dwugodzinnego naprawdę każdy się i to straszne na tak taka prawda jest to, że są potrawy, które trzeba piec mięsa nauczkę wreszcie 4 godziny no tak byłoby ciężko nam 2 godziny jesteście w stanie poczekać nie nie dwugodzinny czekamy czasem czekamy godzinę jest zwyczaj przerwa obiadowa, a faktycznie wtedy takiej przerwie dajemy mięso z jakimi jakiejkolwiek innej potrawie się dopiec np. właśnie właśnie jak to jest przychodzi kucharz wcześniej przed operatorami zaczyna robić później przychodzi reszta Łukasz przychodził ostatnich to kto zaczyna to robić jest cała ekipa, która przygotowuje kucharzowi miejsce do pracy i a, a i ekipa zajmie się tym, żeby właśnie przygotowane wszystkie składniki, żeby miało noże widelce cały sprzęt na miejscu pod ręką tak, żeby się nie zagubił zazwyczaj nowej dla siebie kuchni bo, bo zazwyczaj jest to kuchnia kucharza jednak to co widzimy w programie złożenie jest też jego nóż i właśnie z nożami jest także, że jednak gospodarze mają swoje morze zazwyczaj przynoszą je na plan pilnuję jako człowiek prawdę mam dobre już wtedy, że pieniędzy podaniach parę tysięcy lat trafił równo może kosztować profesjonalne papusza wysoko, ale są przyzwyczajeni właściwe zespół może i pracują nimi ktoś cebula kucharz z wiosny cebule zwycięski kucharz jednak dojdzie najlepiej, a bramkę, bo zawsze we wszystkich programach kulinarnych nie tylko w Polsce nie sikanie jest chyba najpiękniej filmowa jest każdy ogląda marzy ja też tak chciał posiekać wierzę to jest też stopni śmialiśmy, że większość potra w dodaje cebula znamy słuchaj już taką ba zdradza tak co my kuchniach dochodów z czerwca powiedział cebule mamy taką bazę zdjęć krojenia cebuli w różny sposób, że naprawdę możemy stworzyć z tego niezłe niezły kolarz program o szukaniu Ukraińcy natomiast szukać tak chcieli tak nie, ale ten, ale zasie w w krajach np. swoje programy posiekana dokładnie czy w oka i czekasz powoli się kampanię potrafi ja jestem profesjonalnym kucharzem jest po prostu kończą się zajmuję, bo w czasie tak czekać, bo chce nie wychodzi w nieomylność nadciśnienia specjalnie nie chce się lansować profesjonalnego szefa mierzy słowa, które kiedyś studio nakręci się, że powinienem, a no tak próbuje próbuje jakoś nie nie wychodzi wracając do tych programów to ja chciał się mieszczą spytać na na ile jest także patrzycie romans to programy NATO co dzieje się w programach zachodnich, które są pewnie jakoś tam wyznacznikiem pewnie, że otrzyma tam można także są wyznacznikiem miejsce no zachód tzw. matą przewagę, że pracuję trochę innych budżetach i i PE produkcyjny stamtąd mogą sobie pozwolić na pracę na innym sprzęcie i na dłuższy czas realizacji natomiast oczywiście obserwujemy trendy starają staramy się nadążać i ministra się dorównać, chociaż nią myślę że, że jeszcze troszeczkę potrwa, zanim będzie mieć możliwości takie jak słoneczko w wielkiej Brytanii czy najbardziej brakuje w Polsce czasu czasu czasu czasu myślę, że czas, żeby piec 2 godziny można np. ciasto pieniądz, więc i niestety tak po tak to jest, że chciałaby mieć taki komfort, że się skupić na cele na realizacji programu mogą mieć tyle czasu ile chce to ile czasu czasem 1 dzień na pół odcinka czasem 3 dni na 1 potrawę jak to znaleźć zależy, jaka potrawa 3 dni i jeśli zależy, jaki efekt osiągnąć na nie będą to zdrada wszystkich naszych patentów na realizację właśnie tak ma chore mam nadzieję, że za zdradę, bo z drugiej, a ten twarda nie nie mogę nie chcę na natomiast wyjaśniono to jest ogromna praca, żeby to składni sfilmować, żeby pan panie prowadzące ślą ładnie to opowiedzieli nam Trwam to nie jest 11 tak jak w programie na żywo program na rzecz państwa program zaś, a macie kontakt z odbiorcą nasz piszą ludzie do nas z tym ją robiłam przepis imienia wychodzi aktach piszą piszą czasem wierzą, że nie wychodzi, ale też z tym słuchanych na jej jest taki kontakt i też miło jak jaki jest ksiądz film okazuje się, że faktycznie ktoś ogląda, aby jeszcze potraw jest to robić właśnie testy Super to co wtedy co pokazuje, że tamta praca ma sens tak ale bo często ludzie zresztą wraz z Radia wtedy, kiedy pojawiają się programy audycje o jedzeniu mówiono, ale oni mówią, że trzeba 3 minut gotować makaron albo 15, a to wtedy jest twardy jak sprawdzacie to co mówicie jest prawdą nawet syna robimy test i każda potrawa, która wychodzi nam dana jest wcześniej sprawdzana przygotujemy po prostu sprawdzamy zegarkiem w ręku ile ma przygotować i Tomasz piec jeszcze zająć kamera, zanim łączna ocena czy przypuśćmy, że mamy odcinek programu, w którym gotujemy zupę drugie deser to ile takich zestawów gotowych wychodzi w sumie nie jest naprawdę zależy, jaki ja jak jako potrafi czasem także wieże rzeczywiście nas zupa jest stosowana przez kucharza długo wcześniej mam na długo wcześniej przed samą realizacją przed samym wejściem do studia, ale jakaś jakaś taka szybka z pana to powstaje na planie nie musimy jej kupować i musimy czuwać gotowej, bo no, bo na powstanie, a jakieś ze składnikami do tych bardziej egzotycznych potra w, bo no Polska się w takim kraju nie wszystko można dostać czasem specjalnie do produkcji zamawiać też czekać już z nagraniem członka tak jest od takiej wspomnę przerzucono myślę, że w Polsce można dostać naprawdę sporo i i korzystamy sklepów internetowych też mamy swoje swoje takie zaufane fajne miejsca, które kupujemy to właśnie egzotyczne orientalne składniki to jeszcze przed przerwą jedno pytanie, kto to wszystko później ekipa właśnie tak jest w kosza Moska studium dziennikarskim Marka kulinarna i producentka telewizyjna rozmawiamy o tym jak się robi programy kulinarne w telewizji właśnie o tym, rozmawiam no właśnie w radiu tak ciężko trafić program kulinarny chyba też się dało tak po raz gotowaliśmy studiowaliśmy, że będzie porażkę z góry, ale udało się niesmaczne było tak też, choć pojawiła wszyscy się w bieli naprawdę tyle osób dawno nie widziałam wokół studia wtedy, ale zupełnie inaczej sytuacja wygląda wtedy, kiedy w życie program wyjazdowych, bo tak to już bez zupełnej naszej czasem choćby zupełnie inaczej z wykopami tak i toteż jest ja mam szczęście, ponieważ się pracuje moim mężem mąż reżyseruje większość programów, które produkuje wspieramy stąd Mariuszowi, więc taki wyjazd jest jakąś totalną szkodą więc, więc jeździmy sobie w takim teamie z moim mężem moi wspólnicy firmy czy TV Dorota Paweł, którzy też są parą, więc łączymy przyjemne z pożytecznym jesteśmy w takim gronie imprezy też bywa w 2 i to jest fajne i faktycznym każdy z nas jest mocno wkręcony to co robi więc, więc kamera lata zasadzie non stop jest włączona i sprawia nam ogromną frajdę podróżujemy z plecakami, a po poruszamy się autobusami pociągami i takimi no dostępny dla wszystkich środkami komunikacji zazwyczaj tak właśnie w przypadku Turcji jest to niesamowita przygoda, a faktycznie dokumentujemy to co się dzieje i faktycznie jestem mam jakąś ogromną ciekawość kulinarną, więc staram się ogarniać wszystkie tematy kulinarne, które są dookoła mnie no, a reszta ekipy nadąża za mną z kamerami dźwiękiem fantastyczna przygoda naprawdę świetna i i co to jest niesamowite, że kamera otwiera takie drzwi, przez które pewnie nie weszła bez niej co jest naprawdę świetnym doświadczeniem naprawdę mam szczęście, że mogę robić co rok 30 na surówki użyto materiałów filmowych do tego co szukać jest jakiś totalny Turcji przywieźliśmy ich nie pamiętam realną ochronę kilkadziesiąt godzin materiału ogromnej ilości naprawdę ta kamera była włączona włączona non stop no i oczywiście to nam dało później możliwości wyboru tego materiału na montażu było z czego natomiast na to też jest później ogromna praca w postprodukcji, żeby to wszystko poskładać wreszcie co jest ważne mniej ważne no się produkcją programu telewizyjnego to samo nagrywania materiału to jest plan przynieś rzeczy, ale najkrótszy tak naprawdę posesji postprodukcja już na inne rzeczy też skoro już niema dlatego nie robię, ale jakoś tam w tym uczestniczy staram się wiek w ten sposób wpływać na na ten efekt końcowe programu kulinarnego na woli wziąć te programy, które dzieją się w kuchni też zaaranżowanej kuchni czy te, które są związane z podróżami niema oczywiście, że wolę te, które są związane z podróżami, bo to jest połączenie moich 2 pasji, czyli gotowania jedzenia w ogóle i podróży, więc wiadomo że, że wolę to natomiast też uwielbiam robić programy studio i spotykać z kucharzami z doskonałymi kucharzami czerpać też o nich, więc jakiś patent triki uczyć się i nadrobić robić fajne rzeczy wspólnie z krzemu to jest to się to moja pasja mamy w Polsce wszyscy mogą tutaj pytam, gdzie jest też pytanie od słuchacza, który tutaj dostaje to, bo się, choć pytać te kuchnie są prawdziwe tylko ustawia mnie głównie są zawsze w naszych programach kuchnie są prawdziwe zazwyczaj wynajmujemy piękne kuchnie od godzin to są domy, które oczywiście dodatkowo aranżujemy mamy fajne scenografii, które w tym pomagają każda kuchnia też zachowana pod kątem prowadzącego i prowadzącym ogromny wpły w na tak będzie wyglądała jego kuchnię, czyli to nie jest tak, że sobie decydujemy o tym, że ten gość masz tutaj gotować w różowym wnętrzu to nie jest tak prowadzący zawsze zostaje zdjęcia widzi jak jak będzie wyglądała jego przestrzeń i tak daje coś od siebie daje wskazówki bo, robiąc program musimy myśleć całości, więc nie ma nie myśleć prowadzącym, który jest dla nas najważniejsze co tam też jako prowadzącą, gdzie teraz jedziesz teraz 1 Węgry już za 2 tygodnie wjeżdżamy tam Kanty pana 2 tygodnie tak będzie pikantnie będzie pewnie też trochę tłustą kuchnia węgierska to głównie z umorzeniem smalcu, ale też sporo warzyw no i myślę myślę, że to będzie ciekawe doświadczenie mam nadzieję, że uda nam się jeszcze trochę ciekawego materiału i posmak Węgier w rajdzie na antenę kuchni od 22 października także zapraszam, a w listopadzie jedziemy na Sri Lankę i taką tropikalną orientalną seria, czyli tam wiedzą niskiej piekło to pan, że takie całość opadają giną wsadzają do pieca później skóra schodzi zginął jedzą reszta zobaczymy zobaczymy go Śląska była moim gościem Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: KUCHNIE ŚWIATA

Więcej podcastów tej audycji

POPULARNE

DOSTĘP PREMIUM

Z Dostępem Premium TOK FM odsłuchasz każdy podcast! Wybierz pakiet Aplikacja i WWW - słuchaj gdzie chcesz i kiedy chcesz!

Kup teraz

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA