REKLAMA

Na niedzielny obiad... pęczak

Data emisji:
2019-09-08 12:20
Audycja:
Niedzielny obiad
Prowadzący:
Czas trwania:
15:25 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

niedzielny obiad 1221 odpowiedni czas na niedzielny obiad chciałbym przywitać mojego państwa gościł już tworu jest z nami dzień dobry dzień dobry współautor bloga niedzielny kucharz współautor razem z żoną, która to dziś postanawia wydelegować swojego przedstawiciela do naszego studia takie pilnuje naszego syna, którego nie możemy zostawić chciałbym, żebyśmy mówili o obcięcia ku teraz zastanawia mnie jest jakiś czas, który można temu poświęcić się właściwie Rozwiń » dyskusją rodzaju kasy można można ją zamknąć w zaledwie 5 minut mnie też godzinami można rozmawiać pasy pasjonujący temat o Pęczak Kasza w ogóle to no może zwyczajnie posiedzieć, tym bardziej że n p . jeśli chodzi o ten, kto klient i tak naprawdę jest zboże z tego produkuje się od tysięcy lat piwo, więc jest przy czym się, o czym rozmawiać no dobrze, ale w zastanawia mnie zawsze, kiedy po raz pierwszy usłyszano w danym produkcie zastanawia mnie w jaki sposobom przechodził swoją ewolucję w kuchni jak istotne, niemniej istotne miał znaczenie czy Pęczak ma taką historię chłopem tak nie znamy tę historię pan właściwie człowiekiem końca jego historia od tysięcy lat jest 1 z imienia firmy i od ilu tysięcy lat nie Więcek 10  000 są dowód na to, że w oko około 10 lat temu czyli kiedy powstawały pierwsze cywilizacje był z nami do z nami Pęczak mamy mnóstwo przykładów dowodu historycznych na to jak odgrywał ważną rolę przed pierwszym uniwersalnym pieniądzem państwo w paryskim jęczmień był po prostu pieniądzem używano takich cięciach i coś zmienia jednak ile jednak leczyć, więc około litra to właśnie była miara pieniądza czy trzeba, więc 11 dniówka ten jak np. spotykamy też Łangalis słynna historia cudowne rozmnożenie chleba to tak, żeby śledczego było 5 bochenków zwiększenia tego pragnie, więc wiemy, więc i zmianie Pęczak jest na niej od zawsze właściwe skoro stoi za pędzelkiem taka historia to dlaczego tak niszową częścią niszowym składniki naszej kuchni ja się dziwię, bo nie będzie nie chcemy się smakiem różne jedne z najlepszych potra w, ale teraz mamy nową modę na Pęczak nie jest świeża młoda, bo zarazem taki fajny cytat jestem ciekaw czy pan redaktor, skąd się, skąd pochodzi mianowicie to jest tak coś zachwycającego coś do oryginalnego kolacja rozumie się jak zwykle ostrygi homary ryby zwierzyna, ale na zakończenie amatorów wie pani co Kasza tak jest Kasia nie tatarska Tatara na coś jajecznego każde ziarenko wygląda dzień gotowane formalnie za 1 jesienią jak ciąże Kiełbik rady Helsińskiej coś przechodzącego wszelkie pojęcie podaje się zwyczajnie na srebrnych pomnikach, skąd ten cytat nowym kariera Nikodema Dyzmy powszechnie lalka awans, czyli warszawska Warszawa dwunastego biegu wypowiadała się nasza lektura obowiązkowa takich szczegółów nie pamięta może, dlatego że nie docenia się tego co w przekazach choćby literackich stanowi wartość także kulinarną no na pewno każdego dobrym przykładem teraz mamy taki jak to się nim wjechać na kasie może być w ogóle Kasia i jedz wynika, że to jest nasz taki emblemat roczny produkt tutaj Polski od europejskich ormiański każe znajdziemy w kuchni włoskiej kuchni azjatyckiej ale gdy się samo to np. uszu, bo droga, że amerykańskie zamiast co bardziej czyli, czyli ten także awansował Kasia Kasia przez FH i ona przekaże naszej tam Pęczak wchodzi do diety zachodnich krajów m. in . dlatego że jest bardzo zdrowe i tam bardzo mocne ręce na kuchnie wegetariańską w terenie wegetariańskiej Pęczak Kasza jak duży może też Pęczak są istotne bardzo dostawcą działka Kasia to Tokarz to jest takie jest przejawem mody na czasie okaże to jest straszny potwór językowy, ale w sumie ja lubię lubię też używać słowa będzie od soboty takie, a zlepek sława polskiego łódzkiego taki pomost między polską włoską kuchnią wydają się też takie to wyciągnięcie ręki do naszych przyjaciół z Włoch Borys nie jest specjalnie zdrowym zdrową roślinę nie bardzo energetyczny sycące, ale brakuje istotnych składników im bardzo świetnie broni następnie kary sprawa się właśnie Pęczak jeszcze przygotowani Tęcza, która na tak samo przygotowanie Liza to tylko, że właśnie nasz słoweński Pęczak występuje na ryżu cię, w czym tkwi przewaga Pęczaku nad ryżem pękł na bardzo bogatym składniki produktem rośliną mam mnóstwo błonnika rozpuszczalnego rozpuszczalnego nie jest produkt URE, po którym nie sięgać do ludzi jak pan redaktor ludzie zestresowani, bo dziennikarze są ze względu na wynikach, jakie postawił też dziennikarzem, więc pensja jest dostawcą całej masy witamin z grupy UB m. in . te, które poprawiają działanie okradł układu nerwowego tak jak to jest produkt, który po, który powinien sięgać ludzie, którzy mają problem z estetyką to są ci, którzy odchudzają, bo doskonale wpływa na działanie układu trawiennego potem poza tym mam mnóstwo no to dodatkowe wspaniałe właściwości różnią absolutnie koncert tego pysznego tej ważnej rocznego, ale nie tylko zdrowa jest po prostu też mamy świetną Tektura lekko umowa ta też twardawa ten świat zawsze, ale agenta, chyba że rozgotowane, a to proces, który trwa długo, żeby zgotować natomiast bezpieczny ma lekko orzechowy smak świetnie się łączyć z innymi składnikami na 100 polecam tran bardzo dobre, ale czy Pęczak niezbyt pospolitą potrawą, by czynić z niedzieli potrawą składnikiem, by czynić z niego fundament np. niedzielnego obiadu mówiąc wprost jeszcze kilka lat temu uznalibyśmy zeszli gospodarz serwuje nam pensji, kto to pewnie nie przelewa musi jej Lecha i próbuje nam na długości z tym co tak bardzo ważnego wątku mianowicie czegoś takiego snobizm w kuchni i tutaj ten jest tak dobrym przykładem, bo istnieją 2 określiłbym jako pensjach i Pęczak konsekwencjach tak właściwie na Lubelszczyźnie i i na Pogórzu wciąż funkcjonuje pod hasłem ten sam ale, ponieważ jak Polska tutaj mieć z tym uznał, że może być środek ma złożenia, a więc następca jest Pęczak, bo telewizyjni, aczkolwiek i tak w sumie brzmi jakoś tam miejska, ale na szczęście to mistrzowie kuchni polega też na ten, o czym świadczy przykład walki, że takie przeciętne produkty, które wiąże się z kuchnią prezesa, by taką bardziej ubogą wioską trafiają na główny stały na stoły ludzi zamożniejszych no generalnie ministra taki rząd bardzo dobrze zgodę na to, że to co dawniej był jedzony właśnie tych ubogich kuchniach to są produkty o walorach absolutnie podstawowych bardzo ważny dzień każdego człowieka jak dobrze przyrządzić Pęczak był on ze smakową ja mam swój własny patent nie chwalący się będą naszym logo głównie sięgam po przepis innych innych serwisów blogerów zaczęliśmy, podając źródła, jakby miał zawał do czasu eksperymentowanie w kuchni natomiast ostatnie prezentują się absolutnie potwierdzony wielokrotnie przez sektor ze strony mianowicie jest to Hamburger z plecakiem i bez ataku mielonego indyka 2 miliony innych niekonieczny jest można go sobie np. grzybami Bośniak ami chociażby, ale smakuje danie jest między mielonym właściwie tak jest od bardzo prosta co przygotować Pęczak, ale dobrze wygląda zupełnie doprawione czy np. możemy zrobić więcej jest o to czy ten oto przepis ten otoczyli przygotowujemy Tęcza to klasyczny sposób podlewając sosem z cebulą podlewając winem dodające bulion ten proces trwa około 30 minut, kiedy mamy taką bazę w postaci napędu nowego Pęczak pięknie wyglądającego miksujemy go w ryzyko pisarza bandaża albo robotem kuchennym nie to musi być do końca konsystencja jakieś gładkiej pasty mogą myśleć o drobne ziarenka dodajemy tymianek jest bardzo nową przeprawą i mięso mielone ryż mieszamy wszystko razem nie dodajemy w ogóle nie ma takiej potrzeby Tęcza jest zbyt bardzo zwarcie też produktów wiąże struktury tak tak tak zwykle listy obtaczamy to wszystko w bułce tartej, żeby trochę przypominała taki, jaki sobie kotlet oczami z tego takie krążki smażymy jest dosyć długo, bo około 67 minut z 1 strony na wolnym ogniu dzięki temu skórka jest lekko krytyczna jak grupka środek jest miękki do tego buki własnej roboty z własnej roboty nie kupowany był hamburgera straszliwa nafaszerowane chemią, bo hamburgera w sklepach mogą kapie wytrzymać pół roku, o czym świadczy o tym, że ta jest tu cała tablica Mendelejewa ryby własnych była też 30 od pracy polecam i w takim układzie takim gracze, czyli zwykła własna bułka zrobiona w domu zwykle własne burgery z Pęczaku z indyka jest coś bajecznie pewne jest już bezpieczny, ale jestem trochę przerażony, ponieważ wyłania się z tej opowieści będzie Gekko jako produkt wymagający czasu nie oni nie to nie jest tak połączyli się do cięcia to przesłana spełnione to ja postrzegam dostrzegam 2 metody robienia tego pęknięcia to jednak zarząd klasyczne wspomniane przesmażamy cebulę dodajemy suche Pęczak mieszamy to wszystko razem potem podlewamy winem i odparowuje i potem halkę dodajemy płynu bulionu z wody tak, żeby ten się nasze auto biegaczom tężniami i robi się bardziej miękki, a druga metoda jest bajecznie prosta zaczynamy też ten sam sposób, czyli przygotowujemy cebulkę przesmażamy pętakiem zalewamy winem odparowujemy, ale potem zalewamy wodą w proporcjach około 2 ,5 szklanki na szklankę Pęczaku 2 , 5 szklanki pozycję na koncercie Pęczaku przykrywamy to, bo to może wyglądać żaroodporne przykrywamy pokrywką wsadzamy do piekarnika temperatura 190 stopni po 35 latek jest gotowy tańczą tego, czego potem przemieszczać się pięknie spóźnia dodać trochę parmezanu to zimnego masła nota bene Aliora to się do tych wszystkich prostych rzeczy, kiedy składamy ryż ryż zapakowane w torebki tylko dowody winy reszta jest zbrodnia rys w torebce i w ogóle wszystkie te prowadzą tory i ratowały nas są naturalną bronią lek. Kasia też się tak podaje i to jest straszna rzecz serce boli kiedyś na to patrzy, dlaczego dlatego, że po pierwsze mamy absolutnie podobnie rok jednorazowe, czyli kupujące opakowanie to około 40 g Pęczaku mamy 4 torebki 4 leki, które wyrzucane, które waszym kryminale zaśmiecamy świat to jest po pierwsze po drugie Kasia importowana jest droższa niż Kasia nie porcjowano po trzecie wreszcie gotowanie kaszy w woreczku pozbawia nas połowę połowy ważnych składników, dlaczego dlatego, że jesteśmy także wrzucamy worek zalewany dowolną ilością wody, by tam też przykro szybko patrzymy ona pęcznieją fani odbywamy wodę wyciągam wypływamy ten nieszczęsny system zgnieciony Pęczak ci wszystko to co jest Pęczak ważne wypłynął razem z wodą trafiła do zlewu i trzecia kwestia wiadomo, że szefowie wydziela absolutnie szkodliwe dla człowieka substancje w procesie gotowania w wszystko powinno wyglądać jak w dawnych dobrych czasach czy tu od 2 czy zwykła miarka one określą jako mieszkanka bierzemy szklankę odmierza mieszkankę obniżamy 3 szklanki wody zalewane ten Pęczak z gotowymi tymi 3 szklankami wody ten chłonie całą tą wodę zatrzymany wewnątrz wszystkie te najwspanialsze rzeczy, które postu sobie w sposób przesadzony no no przed naszą rozmową prześledziłem sobie poradniki dietetyczne dla sportowców co należy podawać przed wysiłkiem fizycznym, mówi że zawodowca nigdzie nie znalazłem Pęczaku to błąd jeśli chodzi o wartości odżywcze które, który ma w sobie mogliby wykorzystać ci, którzy fizycznie ciężko pracują ja nie znam się na diecie sportowców zaciągniecie Kato tam na pewno w dużej mierze wykorzystywanie zresztą jak można mnóstwo właściwości energetycznych będzie też właściwości energetyczne ma, ale poza tym posiadaczom mnóstwo innych samo to, że ten jest niesamowicie dobrym produktem jest to, że po pierwsze jest zalecane dla kobiet w ciąży przed nim czy uważa, że to jest 1 z mniejszych potraw, które można podawać wiekowi znany znajdująca się w stanie wysokiej gorączki, bo jest to produkt bardzo lekko strawny to, że wiele tego typu produktów ma zastosowanie nie tylko wytrawne, ale także służy do przygotowania deserów pytanie bardzo podchwytliwe czy można z Pęczaku zrobić jakiś deser można zrobić z Pęczaku deser, aczkolwiek do mnie najbardziej trafna to co powiedział Pawlak sensei sami swoi, że jego pole ze zbożem jest utkane minami jak dobra Kasza skwarkami przekazy historyczne wskazują, że jednak Kasza podawana na sposób wytrawny Cisek przekreślona albo śmietaną albo olejem albo masłem można ją podawać ze śliwkami np. zresztą rok np. ten co to muzyka klasyczna będzie to grzywnami pracami jak grzyby albo leśne, ale wspaniałe są boczniaki dostępne teraz wszędzie, żeby się do tego pan to dostać dodać garść suszonych śliwek będzie dodatkowy smaczek rzeczy słodkiego dokucza np. jest ono tak albo pszenica z Pęczaku osobiście nie jestem jakimś panem ku może, dlatego że pochodzę z zupełnie innych rejonów geograficznych, gdzie ten będzie ten przysmak nie jest znane przed mój teść uwielbia kutię i zawsze o nim, że wigilia to zależy już chyba tylko gustów jak dzieci przekonać do 5 roku szef no tak to rozumiała dokonała się jakieś potrawy potrawą musi być atrakcyjny albo wizualnie albo smakową to nie jest łatwe, dlatego że, o ile np. wreszcie łatwo przychodzi dziecko jest lekko słodkawe to przyrząd do środków można przekazywać od końca jest dosyć wytrawnym trochę, że jesteśmy do tego świetnie komponuje się stosami grzybowym czy między nimi ja myślę, że dobrym dobrym patentem jest np. robienie polityków z Pęczaku na ostatnią taką samą, której wspomniałem wcześniej przy okazji robienia burgerów województwo miksujemy ten czas n p . z mięsem, ale też nie musi, więc możemy zmiksować czerwoną fasolą n p . ten będzie mega bogate w energię obtoczyć w bójce i obsmażyć na oleju przy sobie, że to jest dobry sposób, żeby dziecko przekonać do wniesienia samego końca końcowego Tęcza to próbowanie po prostu będzie zupełnie innej formie i ten Bułgar też o tym, skłaniamy się też dobry dobry patent dziękuję bardzo za to spotkanie gen Faruk współautor bloga niedzielny kucharz opowiadał nam za atak Pęczaku dziękuję, że do niedzieli do widzenia smacznej, jeżeli przez znaczną naszym chorym dzieciom informacje po informacjach o godzinie 1240 pani Monika Perkowska psycholog dziecięcy z poradni co tam opowie nam roli niani w wychowaniu dziecka pozostaje państwo Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

POPULARNE

DOSTĘP PREMIUM

30% zniżki na hasło: WYBORY2019 - wpisz kod na stronie tokfm.pl/aktywuj aby skorzystać z rabatu!

Aktywuj teraz

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA