REKLAMA

Międzynarodowa kuchnia w autorskim wydaniu

Niedzielny obiad
Data emisji:
2020-06-14 12:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
08:52 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
niedzielny obiad kłaniam się państwu Przemysław Iwańczyk, a dziś naszym gościem jest pan Michał Gniadek dzień dobre dzień dobry szef kuchni restauracji zonie, ale nie tylko będzie o tym, czas miejsce byśmy porozmawiali, ale wpierw powiedzmy o tym co takiego szczególnego jest miejsce, jakim jest place Koneser gdzie, gdzie mieści się restauracja myślę o charakterystyce, bo jest ona dość szczególna nie tylko chodzi o wnętrze samej restauracji aleją okolicy, jakie ona się Rozwiń » znajduje restauracja znajduje się na Pradze znajduje się, a miejscu znajdowała się stara fabryka wódki tak zostało odrestaurowane znajdzie się w nim restauracja broni oraz 2 pan stoi na czele obu tych restauracja, zanim pomówmy, dlaczego mowa jest owa jako nie najpiękniejszej czy najlepszej restauracji świata tak zdaje się, że taki z takim hasłem na sztandarach straci 6 do swych gości myślę, że najlepsze istnienie zostaliśmy przypięci, aczkolwiek zostaliśmy nominowani do innej najpilniejszych restauracji na świecie ściągnęliśmy dumni no tak, ale proszę powiedzieć co było powodem, że ktoś pomyślał o takiej kategorii generalnie sam wystrój sam wystrój to jak restauracja wygląda została odrestaurowana to, że mieściła się stara fabryka wódki a jakby zostały wykorzystane wszystkie elementy, które były wcześniej fabryce zostały zrobione podłogi ze beczek, bo o podejmowaniu alkoholu a jakby cały czas dostępne i gości, którzy przychodzą restauracje mogą zobaczyć piece, gdzie była filmowana Budka a jakby wszystkie elementy i pozostałości zostały i nakłaniają, by zostać zostaliśmy przy klimacie takim jak zachowaliśmy klimat starej starej starej fabryki no właśnie dobrze, że pan mówi o tym, że Stara Praga generalnie Pragma ma swój klimat, który przenosi się także na liczne restauracje które, które tam się znajdują i toczy chodzi o obiekt, którym pan przecinał powiedział czy kompleksu Soho itd. to to przyzna pan złoto utrzymany jest cały czas w dość podobnym klimacie gdzieś oddającym charakter tego miejsca tak zdecydowanie wygląda to tak naprawdę jak te kilka kilkadziesiąt kilkanaście lat temu tylko jest po prostu wygląda to dzięki, skąd nazwa dzwoni z rodzajem też czas zapytać właścicieli jest to jakby przed pyta Anka, a liter, które znajdują się ich nazwiska ta po brąz jest prozaiczny po, dla którego gra tak myślę, że nie więcej na ten temat mogą powiedzieć no dobrze to trasy już pora, by pan jako specjalista powiedział o tym co tak naprawdę wychodzi spod Pańskiej ręki i też wg, jakiego klucza dobiera się mniej do dla swoich gości, które współgrało, by właśnie charakter miejsca inspiracją karty są ma najlepszy jakości produkty, czyli staramy się czerpać z natury tego co w danym okresie jest najlepsze używać produktów nie tylko skutecznie na produktach polskich, aczkolwiek czerpać papier inspiracji z całego świata nie ograniczamy się, jakby nad tą polską i wyłącznie po prostu czerpiemy to jest najlepsze tak, gdyby miał powiedzieć nie wiem znajomemu, którego zapraszam do państwa na sobie taką kuchnię serwuje się to co miałbym mu przekazać jest to kuchnia międzynarodowa międzynarodowa autorska no dobrze to w takim razie musi dziś wynikać także z Pańskiego z Pańskiej osobowości prawda jako szefa kuchni jej nie myślę, że jest to nieuniknione jak my są to moje doświadczenia moja jakoś tam dojrzały, którą zdobyłam wraz z czasem moje przemyślenia i natura to co przynosi dobrze w takim razie przejdźmy do rzeczy, by każdego gościa co tydzień naszej audycji pytam o to co zaproponował, by swoim gościom kolejna dwudaniowy obiad nie musi być wykwintne nie musi być wystawne, ale też współgrające z kartą, którą reprezentujecie na co dzień, czego byśmy zaczęli, a na niedzielny Lanza zaproponowałbym zupę rybną, którą podajemy, a z dorszem myślę, że będzie dobra dobry start dla dzieci i rodzinę, a podajemy z pomidorami, a remontowaną oregano na drugie danie myślę, że mogę zaproponować dorsza, które podajemy z sałatą ma słowo, a ogórki małosolne, a do tego pieczone ziemniaczki z grilla podane z sosem tatarskim na bazie ogórka osobnego krótko mówiąc są to raczej takie proste swojskie receptury jak jak słyszy biorąc pod uwagę produkty, które pan proponuje tak staramy się wykorzystywać, by wszystkie sezonowe produkty, które są teraz dostępne podać powiedzmy standardowe, aczkolwiek nie do końca sposób proszę powiedzieć co jeszcze oprócz ryb można znaleźć państwa w karcie mamy dużą gamę steku polędwicę z mamą tylko te możemy znaleźć również ośmiornice możemy znaleźć cie Tatara łososia tuńczyka, więc jest jest dosyć szeroki wybór każdy znajdzie coś dla siebie pan żyjemy w dość trudnych czasach teraz gdzie restauracje konsekwencją pandemii Korona wirusa nie są najchętniej odwiedzanymi miejscami w tej chwili przez przez Polaków, ale nie tylko przez Europejczyków nawet przez te południowe narody, które słyną z biesiadowania, a jednak dziś powstrzymują się przed tym, żeby wejść w jakiejś szersze Towarzystwo, a może zaproponowałby pan coś co nasz skład mogliby sami sobie przyrządzić tak precyzyjnych szczegółach podałby pan recepturę na przyrządzenie takiego dania niedzielnego obiadu jasne zaproponowałbym Tatara używamy do niego najlepszej jakości podbite od polskiego dostawcę czekamy grubo podajemy ją sałatką z młodego pora oliwkami i cebulą serwujemy z grillowanymi ziemniakami myślę, że na start jest to idealna lekka pozycja na danie główne zaproponowałbym na stykach, którego możemy również może sami w domu na baterii, bo jak z 2 minut z każdej strony później 10 minut odpoczynku obserwował gości jajkami grillowanymi i nikt tam sałat no zaintrygował mnie pan tym odpoczynkiem steka po dwuminutowym smażenie później po takiej 10 minutowej przerwie na nowo trzeba go głośna patelnia tak my robimy także możemy po 2 minuty każdej strony odpoczywamy gody około 70 minut, a później jeszcze odświeżamy, jakby pominąć, żeby tam utrzymać temperaturę i żeby jak doszło na gościa w odpowiednim stopniu wzmożenie z tego pańskim zdaniem podaje się najlepiej niewielką liczbą dodatków czy też należy go no i urozmaicić jak tylko się da Unia uważam, że trzeba go podać minimalistycznie, jakby samo mięso sama jakość mięsa jest charakterystyczna słodka i szkoda zabije ją dodatkowymi elementami co proponuje jeśli chodzi o zestawy takich surowych warzyw, które podawane są często do dostawców co pańskim zdaniem pasuje najbardziej zdolni najczęściej proponujemy miks sałat albo grillowane ziemniaki tak jak wspomniałem mamy pani dodatek w postaci młodych znużonych marchewek lub PS szpinaku z pas mistrza, a deser, a na deser zaproponowałbym Karmel ze szanty pani nowymi świeżymi malinami czy czy miejsce, w którym jest szefem kuchni z miejscem zobowiązującym krótko mówiąc nie wiem, wybierając się do restauracji należy ubrać adekwatnie do miejsca jeśli tak to co znaczy adekwatne biur nie generalnie jesteśmy miejscem, jaka była Love jesteśmy miejscem dla wszystkich, a więc nie obowiązuje żaden galowe galowy ubiór proszę powiedzieć, bo to też ciekawy wątek w jaki sposób radzić sobie właśnie z tym odmrożenie restauracji po po okresie takiego totalnego dawno i czy da się to zauważyć też wśród gości, którzy wymagają szczególnej troski, ale szczególnego zainteresowania i przestrzegania zasad bezpieczeństwa, które wiążą się z pandemią Korona wirusa, ale staramy się cały czas do przodu, jakby odbudowywać swoją renomę reputację staramy się dawać siebie 100% serwować jak najlepsze jedzenie napoje, a staramy się robić to co kochamy nastu procent i tym chcemy, by zapewnić gościom, żeby dobrze się na ściągi spędzali z nami czasem dziękuję panu bardzo wobec tego za te rozmowę pan Michał Gniadek szef kuchni, zanim moim państwa gościem, proponując nam dzisiaj niedzielny obiad kłaniam się panu dziękuję bardzo, państwa zapraszam teraz na informację Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i zabierz TOK FM na wakacje!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA