REKLAMA

Trzecia restauracja w Polsce otrzymała gwiazdkę Michelin. Czym wyróżnia się kuchnia Bottiglieria 1881?

Niedzielny obiad
Data emisji:
2020-06-28 12:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
11:59 min.
Udostępnij:

O przepisach godnych gwiazdki Michelin mówi Przemysław Klima – szef kuchni w restauracji Bottiglieria 1881.

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
niedzielny obiad kłaniam się państwo ponownie jest niedzielny magazyn Radia TOK FM tu chciałbym przywitać teraz naszego gościa pana Przemysława klimy dzień dobry dzień dobry dobry szefa kuchni restauracji uwaga, bo można sobie język połamać, bo Algieria 1881 proszę panie Przemysławie wpierw powiedzieć dobrze wymieniłem nazwę restauracji tak, bo Renia ach, 1881 tak to można tak też powiedzieć dobrze swoją drogą dość trudna nazwa, ale nie przeszkadzała tym, którzy Rozwiń » przyznają gwiazd myślę, by właśnie tej restauracji przyznać się taką to trzecia restauracja w Polsce, która może się tym poszczycić rozum dla szefa kuchni to po prostu powód do wielkiej dumy pan wprost unosi się pewnie z tej dumy prawda w Chinach dokładnie to jest niesamowite z różnych w razie stwierdzenia czy strój Oscarów kulinarnych akurat Tomek różnie dla mnie oraz samego całego zespołu to jest niesamowite uczucie dowiedzieć się, że wszyscy będą wyróżnione nagrodą tak wysokiej jakości kawy procent 4 to jest coś niesamowitego akurat jest zwiększenie wzrostu lat ciężkiej pracy z Super Super sprawa znajdzie pan jak długo pan pracuje w zawodzie zawodzie wydaje się koło powiedz tak 20 lat około 20 lat, licząc szkoły i tam młodzieńcze lata od stażu praktyk czyli, czyli pan traktuje gwiazd jako jako zwieńczenie całego tego okresu do tej pory tak, bo wiadomo, że zrobi zrobiło się zrobić pierwszy krok w zakresie pierwsze związki w Krakowie teraz mamy nowy plan generalny NATO, czas więc liczymy na inne cele teraz mamy wyznaczone przez okaz musimy się zapytać czym teraz mamy państwo greckie od tego się co rok musimy utrzymać tę wioskę lub można się zdobyć drugą trzecią w domach mamy 3 nagrody 123, ale staramy się administracja, by utrzymać ten jedno i pracować tak samo jak zwolnić się do świata ten stanowi trzymać państwa restauracja mieści się nie w Warszawie myślę, że warto podkreślić tylko w Krakowie Cracovię na bocheńskiej 5 dokładnie no właśnie bo, bo z reguły albo Warszawy albo Kraków, czyli obecnej była stolica są uprzywilejowane jeśli chodzi o to dostrzeżenie przez przez jurorów wykład mamy tylko 2 miasta przewodniku, czyli mamy Kraków Warszawę, ale wcześniej Krakowa nie było na mapie jako tako Kucharski z pierwszego wydarzenia tak jeśli chodzi o Kraków mamy restaurację z wniosku właśnie proszę powiedzieć czy rozum, że z tym wiąże się pewien przywilej, ale to nie jest też trochę także niektórzy uznają aha jak oni mają takie wyróżnienie to to z pewnością nie jest to restauracja dla typowych gości tylko no to jest już dla gości specjalnych spotkał się pan z takim postrzeganiem sprawy wydaje mi się, że ma wspólnego, ponieważ nasze nasze warunki pracy takie mamy 267 dzieci siedzących może spokojnie się wszystkim wypada reż el odstępach zniewagę wszystkie naraz usadzić Aga, a większość czasu niż rozdawało się dopóki restauracji i każdy nieważne znacznik, który będzie mógł u nas zjeść kolację jelit nowo poczuć, a właśnie było, bo ci, którzy zostają nagrodzeni w ten sposób z reguły no dostęp do nich jest dość deficytowe wy zauważyliście mimo okresu dawno pandemii ten wzmożony ruch zainteresowanie naszą restaurację czy w tym momencie to naprawdę jest wielki wielki wielkie poruszenie po prawej natomiast duży wynagrodzeniach chcę pandemia mieliśmy ruch, że chce także pan to spory ruch, ale aż tak jak teraz po prostu, bo w tym momencie tylko dali rywalom cały czas i do tego stopnia, że strona internetowa w dzień UR dziewiętnastego właśnie w piątek dostaliśmy taką nagrodę padła, tak więc chyba chodzi o taką oto kwestie naprawdę sporo sił jeśli chodzi o rezerwację i o chęć dostania się do nas tak naprawdę musimy zacząć rozmowę od tego co wy proponujecie swoim mniej co oferujecie swoim gościom, bo też jest takie stereotypowe myślenie, że ktoś, kto zostaje nagrodzony gwiazd myślę to to z reguły proponuje kuchnię nie z tej ziemi, żeby nie powiedzieć z kosmosu stoków kuchnia zwierzyny jest to kuchnia, gdzie minimalizm przeważa jak ktoś w istocie jeśli chodzi o własną restaurację innych chętnych z kolei limitowana i staramy się dawać ludziom szczęście na talerzu ani po prostu dla Francji poduszki czyta z mleka tak opisuje jest to kuchnia lokalna tutaj z Małopolski i osobami dostępne w danym momencie to serwujemy jedni widzą niczego co jest stworzone i jest ogólnodostępny siedzę, a internetowe urzędu należy uzyskać postrzegania każdego i to przed sobą przy stoliku tak samo, czyli zmiany w restauracji bardzo różnych serii list pisarzy z jakiego są kojarzy na granty białych rękawiczkach czy krzyż pod krawatem czy uruchomienie u nas może każdy gracz dobrze pożyć, bo to rząd wyraźnie, że oczy potrafi pan nie wiem w kilku zdaniach zdefiniować rodzaj kuchni serwowanej przez was nie wiem jest to kuchnia nowoczesna tradycyjna oparta na nie wiemy może przy przychodzących z Europy czy też może osadzona w tradycji tak głęboko, że można nie wiedzieć, że to kuchnia galicyjska słynną Czeszką jako zakładników jest kuchnia mówi naszą polską opartą na produktach jest to Kuźnia już na pewno to złe znosi panowanie nad bardzo określił nowoczesna kuchnia Polska albo po prostu dobra kuchnia w tym sensie można odpocząć na co można pana zjeść, gdzie nie można, czego nie można jeszcze w innych miejscach tak to też dobre pytanie jest w tym momencie bardzo ciekawego równania pierwsze pierwszy starty wysoka stawka na rynku stacyjnym mają w menu degustacyjne 57 dań oraz tygodnie to Serbię, ale kark, ale nad klubem ze stykami wikarego już karę z naszych polskiego winę jeśli kim rosną czekoladę z piekarnika dobrze usłyszałem Tatar z czekoladą dokładnie tak pod rękę rada powinna się do produkcji to mnie pan zaskoczył już przed startem, że w co dalej terroryzm delikatnie odlatujemy dalej trzymamy się tych, które rangę dobrego smaku tak może ta granica przerazić, ale nie tacy byli, mówi że na tarasie tylko z cebulą i ogórkiem Rz naszego serwisu OKE jest dość ciekawe ile starczy też w życie takiego jak no robił pan ochotę, ale przejdźmy dalej do Danii głównych dań głównych mam jagnięcinę podhalańską naszego robota Bałtyckiego groźne dla nas zimnym kefirem chrzanem ciężko tak opisać słowami to zakłady energetyczne zobaczy na własne oczy League wtedy można szerzej myśleć i chowając się jak wygląda jesteście w stanie jak wielu gości obsłużyć każdego dnia 26 do 30 każdego dnia trzeba tworzyć od godziny 17 otwieramy 2002. będę otwarty jest piękne gesty 5 dni w tygodniu powiedział niedzielę i poniedziałki one zamknięte musisz odpocząć no to musi pan przyznać, że to to nie jest praca na kort tylko na jakość, bo byłby restaurację z reguły próbują od południa wabić swoich gości nie chcę powiedzieć klientowi przetrzymywać ich najdłużej jak się da tak to co miesiąc kontakt z tego względu wakacyjnym bardzo mają z siebie jestem Jan i spokojny jest pan Kras jako kucharze jest 1 numer serii Kajetan oraz 1 kelner 85 osób tylko dlatego musimy przy lodowisku panować tak jak znacznie trzyma w konsekwencji każdego dnia tak samo podczas najważniejszej, czyli w referacie związkowe to musi być zawsze tak samo każdego dnia nie może się, że pan rozjeżdżać proszę być jesteście kontrolowanie w jaki sposób, by ten status gwiazd KOV utrzymać przychodzi ktoś nie wiem pamiętam był taki film, gdzie przychodził po cichu ktoś alkoholu, jeżeli mierzy czy rzeczywiście alkohol ma tyle procent ile powinien czy są dowożone towary, bo mówimy dziękuję bardzo, tylko, dla którego 4 opowiada o związkach pisze pan przyjął bardzo głos tak jesteśmy kontrolowani nie wiem, kiedy kontrola może być tylko może być może każdego dnia, ale z dnia każdy kąt, który przychodzi do nas już w stopniu inspektorem są dla siebie ocenia nas tak jak każdego dnia musimy walczyć, żeby jakiś projekt nie jest dobrze a w jaki sposób zdobywa się zainteresowanie jurorami no tymi, którzy przyznają gwiazdkę czy to to wynika właśnie z rekomendacji gości czy sami zgłaszać się jako aspirujący do tego to ciężko powiedzieć, bo on inspektorzy muszą wiedzieć mówi on się, kiedy media np. lub po prostu pocztą pantoflową instytucje stają dziś oceniają też koszty zawsze mogą coś o opinię mailowo również dzisiaj powiedzieć za wysoko restauracja, którą warto sprawdzić obejrzeć ich dać nagrodę lub nie jak dostali kaski dostają samorządy mogą stracić cenne, ale rok walczy o to utrzymanie, aby dostać kolejną no to musi teraz panu zadać pytanie dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają ale kiedy mowa w restauracji takim prestiżu to już boje, o ile muszę zostawić was jako gość, chcąc skosztować waszych przysmaków kasety mieli wszystkich z 7 dają im w sumie to wina oczywiście organy sommelier to jest około 10001200 pytała pary osoby i mamy już 7 dań +4 Andrzej busz man czysta i mały znak psy i oczywiście poziom wcześniej wino schorowanym odpowiednio do każdego posiłku też nie nieodłączny element waszych kolacji bardzo nalega na to goście grali w Stansted razem z ligi ich odbiór czy też wszystko dobrze komponuje się można np. pożyczamy od rozwiązania oczywiście dopiero tam butelek wina tylko po kolacji ktoś zostanie spory są 3 zdarzenia, kiedy mamy wciąż nie sposób pociąg w rejonie gwarantuje pan, że teraz jeszcze lepiej goście będą wspominać pobyt w naszej restauracji Grand Taxi oglądałem przed wioską w złotych, a teraz sumujemy ten sam standard równocześnie Kvitovej i gotowania to samo robi teraz od od piątku, tak więc nic nie zmienia sami ludzie tańcząc wariant proszę jeszcze wiedzieć, skąd wzięła nazwa, bo od tego rozpoczęliśmy naszą nazwę, bo Liberia 1881 nazwaną list dzielą się od ciekawego to im wspólnie wymyślił to nas też skład butelek po włosku, a data data jest data powstania kamienicy w 1880 wszystko jasne powodzenia w takim razie życzymy panu całemu zespołowi, składając jeszcze raz gratulacje Przemysław Klima szef kuchni restauracji, bo Lilia 1881 był moim państwa gościem kłaniam się panu dziękuję menedżera Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Skorzystaj z 40% rabatu w jesiennej promocji. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i słuchaj wygodniej z telefonu!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA