REKLAMA

Z boiska do restauracji, czyli co serwuje kuchnia Jakuba Wawrzyniaka?

Niedzielny obiad
Data emisji:
2020-07-05 12:20
Audycja:
Czas trwania:
11:42 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
w niedzielę obiad skłaniam się państwo w naszym stałym cyklu niedzielny obiad chciałbym przywitać naszego gościa z nim Jakub Wawrzyniak były reprezentant Polski w piłce nożnej uczestnik wielu imprez w biało-czerwonych barwach w dzień dobry Jakubie czy euro państwo witam serdecznie sądziłem, że będziemy rozmawiać nie wiem o wyczynie Roberta Lewandowskiego, który strzelił 2 kolejne gole w barwach Bayernu Monachium w finale Pucharu Niemiec, że nie wiem, bo mówimy o tym, Rozwiń » Arkadiusz Milik przeniesie się do Juventusu itd. tak dalej, ale my będziemy mówić o kulinaria tutaj muszę przyznać szczerze mnie zaskoczyły generalnie w ubiegłym tygodniu obiegła świat informacja o tym, że piłkarze byli bądź też obecnie Jakub Wawrzyniak Sławomir Peszko duża konkurencja oraz Grzegorz Kuświk otworzyli restaurację co do tego skłoniło, o co wam strzeliło do głowy wyjście kulinaria ze sportu nie ukrywam, że Wola Rozwadów w piłce nożnej nawet się zdecydowanie lepiej czuje my to historia i lokalu tym widzieć też nas o Sopocie ulica bohaterów Monte Cassino 63 potem pomysł rodził się w środkach ponad rok temu ja, przeprowadzając się państwo na jedno osiedle poznałem właściciel restauracji dramat ministerstwo chce zresztą wcześniej United początkowo się dziś pod nogami spotykaliśmy się z drużyną przeszliśmy się właścicielem tego lokalu, bo rok temu zaproponował im połączyć siły jej wprowadzić takiego konceptu małego przedszkola, ale i tak to wszystko potęgowało tak się to zwróciło strzeli coś takiego posiadam proszę pan takim lokalem poddanym no dobrze, a teraz spróbujmy Jakubie określić priorytety czy chodzi o to, żeby nie wiemy przejście do tego miejscowej rzecze mecz nie wiemy oddać się emocjom sportowym, a przy okazji jeszcze czy wręcz przeciwnie odwrotnie chodzi przede wszystkim doznania kulinarne dopiero później emocje sportowe, które mogą z niego do tego dodatki no tak małe oszustwa córka jako dzięki plazma 3 i starców w chłopaków kości Grzegorz Pasiut punkt skucie mam na to co kilka żony zależało nam, żeby to był taki charakter rolnictwo sportowy to miejsca każdy może przede wszystkim dobre dobre dania kuchni japońskiej włoskiej czy też amerykańskiej do tego dobre Towarzystwo rzecz nie tylko mecz piłkarski uczelni startuję formuła 1 to też jest dostępna w lokalu chcieliśmy chcieliśmy stworzyć miejsce, które na ten duch sportowy jednak cały czas będzie uczestniczył, a przy okazji to jest już przy okazji bardzo dobrego jedzenia, a jedyną formą na rzecz zależy no powiedział, że 34 rodzajach kuchnie rozwiąże każdy was wnosił swoją ulubioną jestem stąd powstał pomysł tej różnorodności tak to są osobne takie nie miejsca, w których można spróbować każdej z tych kuchni z osobna czy czy też was karta jest tak bogata, że reprezentuje wszystkie gatunki karta się rozszerzenie dopracowana naszym zamysłem czwarty, po który który jest nie jest otwarty i chce posłuchać klientów ludzi, którzy na tych najlepiej znają co lubią jeść można, więc też z nami stworzona czeka można, a sąd być nacisku na instagram będzie na tyle duży zasięg mogli zapytać naszych kinach co ma być czwartym pokrzyw, a co to co do tych kuchni to jednak jestem zwolennikiem nie ma tego co najbardziej rzuca jest zwolnić tylko Polski złego Franciszek Smuda swój były trener reprezentacji tego posłuchał też być wytargał założono, bo raczej chciałby piłkarze prowadzili jak najlepiej kuchnia Polska jest, owszem, bardzo dobre, ale niekoniecznie dla sportowców dobra po prostu nogą jestem na administrację natomiast oddział Szczęsnego kilka z tego co trener Franciszek Smuda póki co też jest z pracy no to może zapraszam do do Sopotu wszędzie możemy coś dobrego Misiek może tylko pije razem wyjaśnia, dlaczego są handel w państwach Europy z dnia no cóż dzisiaj panią zwiększenia tego wszystkiego mam pytanie, bo dotyczy ono rzeczywistych waszych umiejętności jeśli chodzi o kulinariach jest tak, że wystarczy tylko inwestorami daliście na to pieniądze mówimy o otwartym tekstem czy też nie angażujecie się także to co jest tam przygotowane czy mieliście wpływ na wybór szefa kuchni jeśli tak to kto nim został w jakiej drodze został wyłoniony oczywiście rozwija kłamał obniżyć kurs przyznam się okresie kulinarne, że będzie mógł spróbować to jest marsz stocznia oraz w ten dobór traktowaliśmy lokalu Tusk na początku prawną wcześniej w Gdańsku zabrać ich od szefa kuchni to on kwestie zaplecza organizuje natomiast przy doborze pracowników od początku mówiliśmy, że nam bardzo zależy na tym, żeby oni, czyli odpowiedzialny za rozwój tego lokalu jako siedzeniach w ich pomysł jak najbardziej na tak chcemy Japonii nie tylko być pracownikami, aby przygotować posiłki, ale jednak przy mocno rozżaleni jesteśmy otwarci na pomysł także ta karta dań jeść dzieci są w sposób ukształtowana dajemy dużą swobodę jednak wprowadzać nowości od jakiegoś czasu działaniem Spirits około 3 tygodni i jak jest mi się spotkali się dotychczas wskaźnik zdecydowanie lepiej nią Szczecina w tym w Sopocie na Monciaku słuchamy restauratorów, którzy są to jednak od lat unoszą mogą bardzo ciężkie czasy w związku z oddaniem, którą mi się mężczyznach, bo przecież znaczący sposób odczuwają dlatego z każdym cieszymy się z każdym nie mamy goście przybywali lokal chodź no to zapewnione co najważniejsze dzieci są zadawane mu właśnie wzięliście za ten niełatwy dość biznes w momencie, kiedy niektórzy tego biznesu się wycofują z powodów ekonomicznych spowodowanych pandemią ochrona wirusa nie było bez obaw nie było nie wiem takiej myśli, żeby przeczekać to i kiedy ten rynek się unormuje dopiero na niego wejść na szczególną lokal w centrum Haffnera w Sopocie podpisywaliśmy umowę na to szans normalnie funkcjonował dlatego absolutnie położonym od osobistego wystosować podejrzewam że, gdyby zmiany w późniejszym terminem myśmy się zdecydowanie korzeń domagali się to jest odpowiedni moment na inwestowaniu dochodów z obu tego typu pisma przestrzegają, który ma tylko po ciężkim biznesu natomiast wszystkich poza naszą wspomnianą czwórką osoba, która zażąda gastronomia jest w tym biznesie Bóg od kilku lat nie wyobrażaliśmy sobie wszystkiego taki sposób podziału osoby, która ma doświadczenie ze stroną przymusowego jest osobą, która tak naprawdę ona przyjmiemy, że teraz też się pojawia artykuły ucieszy wszystkich tylko oni tak naprawdę jest taki samym liderem tego co jako pisarz Borys proszę rozumiem, że taką myślą naczelną było to by sprowadzić do do restauracji znanych ludzi związanych ze sportem są też pewnie dla gości byłoby jakimś magnesem jakąś taką okazją do tego, by zjeść, ale i porozmawiać z takimi bohaterami, których tylko można poznać poprzez ekrany telewizorów teraz będzie można je zamienić słowo dotknąć za zdjęcie też osobom, wykorzystując nasze kontakty czy też znajomości świata piłki jednak przyjąć, że nasi koledzy każdy sposób, klikając na Polskę trzeba się przy przychodzie za czas to normalny i spotykam się wprowadzenie tych sprawach możemy się spotkać w tym miejscu, a msze dla nauki wzrosną też zasadne fajne doświadczenie rzeczoną ma co pytają, kiedy trzeba Sławek czy też są 3 przed naczelnym to są takie, bo pan historyk też mam taki sam myślał jednak przy takich spotkaniach z ludźmi świata sportu jeśli myślisz, że tak bezboleśnie przejść przez te audycje nie nagabywany o kwestie kulinarne to jesteś błędzie, bo właśnie teraz zamierzam rozwiąże potrafi przygotować obiad niedzielny obiad w myśl tytuł naszej audycji pozycją tak najbardziej boski NATO karnych mogą zrobić szukam pana zmieszane wyższe gotowania natomiast podniebienia bardzo wrażliwe są wyczulone na macicy jako 1 co wyższego zaproponują słuchaczom to jest takie ostatnie pytanie, które zwiększy naszą rozmowę, ale bardzo proszę o podanie precyzyjnego przepisu pochodzi ze Złotowa jest dobrze pamiętam województwo jako Polski może z kuchni regionalnej w związku z tym rząd sięga oryginalna tylko Polska na pewno usiądziemy trzynastą obstawać przy natomiast w związku z tym, że mamy niedzielę to gospodarze od kuchni polskiej tak tradycyjne płytę to co zaś do miejsc rocznie w niedzielę musi być polskiego, czyli tradycyjny kotlet schabowy z kością Moliera na smalcu tylko kapusta do morza na ziemniaki gotowane kapitalną sprawą o tym, sposobem mówimy państwu smacznego, choć nie do końca na zdrowie Jakub Wawrzyniak były reprezentant Polski był moim państwa gościem, a dziś występujący w roli restauratora chodzi o restauracje w tej chwili te w Sopocie dziękuję bardzo, za rozmowę dziękuję bardzo, dobra serdeczna się na państwa oraz to są informacje Radia TOK sama po informacjach kolejny nasz cykl jak z dzieckiem będziemy zastanawiać jak może wyglądać Polska szkoła od września czy wróci do trybu, jaki znamy sprzed marca 2020 roku czy jednak funkcjonować będzie właśnie w systemie zdalnym to pytanie, które rodzice zadają sobie części Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Skorzystaj z 40% rabatu w jesiennej promocji. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i słuchaj wygodniej z telefonu!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA