REKLAMA

Siatkarz przy garach. Łukasz Kadziewicz otwiera restaurację

Niedzielny obiad
Data emisji:
2020-07-26 12:20
Audycja:
Czas trwania:
14:49 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
niedzielny obiad w niedzielnym magazynie Radia TOK FM kłaniam się państwo ponownie chcą przywitać Łukasza Kadziewicza wicemistrza świata w siatkówce 2006 roku dzień dobry Łukaszu dzień dobry zły nie wiem co się zwami zwami sportowcami też kolejnym moim rozmówcą, który reprezentuje światek sportowy, który idzie w gastronomii, który idzie kulinaria muszą państwo wiedzieć, że pretekstem do naszego spotkania w tym właśnie cyklu jest pomysł Łukasza, który wejdzie w czyny Rozwiń » dosłownie za kilka dni to właśnie w najbliższym tygodniu Łukasz otwiera się swoją restaurację i przyznam, że podejrzewanym o zainteresowania właściwie każdej innej dziedziny życia, ale ty dla stronom kulinaria no właśnie dlatego znacznie psem na czele dobrze, że to jest dziedzina, która jest zupełnie obca, ale ze swoimi wspólnikami partnerami, z którymi współpracuje od wielu wielu lat przy różnych projektach m.in. przy projekcie druga szansa Łukasza Kadziewicza fundacji, która przetrwa jako widz ma się dobrze postanowiliśmy wejść na rynek ja postanowiłem wyskoczyć w końcu z tego pudełka bezpiecznego pudełka, którym najpierw był dla mnie sport siatkówka później telewizja Polsat chce się uczyć nowych rzeczy chcą uczyć się biznesu chciałbym coś swojego stąd decyzja otwieramy restaurację żyjemy mamy się dobrze mam nadzieję, że tak będzie przez długie długie lata, ale wiesz biznes restauracyjny z tego co wnoszę albo inaczej wynoszę z rozmów właśnie w tym cyklu wymaga po pierwsze, cierpliwości po drugie, wytrwałości, a nie twierdzę, że tych cech nie ma, ale wiem też, że jest bardzo niespokojną duszą i tak przysiąść w 1 miejscu na długi długi czas to nie w swoim stylu dlatego nie podjąć 4 adres Motyką na słońcu przepraszam za życia takie już dziś danego powiedzenia, ale mam ludzi, którym funkcjonują od wielu lat młodych wspólników, którzy zarażają pasją pomysłami i wiem, że wchodząc do takiego trudnego światu o świadka, jakim jest gastronomia w oparciu o bliskiej osobie w stanie podołać zmieniły fantastycznych cech może nie reprezentuje nie pasuje idealnie do tego opisu, ale wiem, że jestem człowiekiem, który musiał spełnić wszystkie właśnie te rzeczy, żeby utrzymać się zawodowstwo w sporcie bezwzględny jak byłem osobą jaką, jakim byłem zawodnikiem musiałem być cierpliwym musiałem być wytrwały musiał być konsekwentnie się ich powtarzalność to tego wszystkiego szukam świecie astronom dobrze, gdzie otwiera restaurację to po pierwsze, jak na jak będzie się nazywać, bo to też wiele zdradzi, jaki będzie profil po tata tak tak na polach pańska restauracja coś fajnego coś wyjątkowego to już funkcjonuje jest na rynku w zeszłym roku radą Żeromskiego 57 w tym roku od stycznia Warszawa Rydygiera 16 Żoliborz pozostaje mam nadzieję, że to będzie miejsce, które dziś stopi się tą kulturę restauracyjną Warszawy Radomia plany mamy dalekosiężne chcemy rozwijać chcemy, żeby tych punktów było więcej najpierw w Warszawie, a później w całej Polsce tajska kuchnia, dlatego że jest modna tak jak kiedyś chodziło nie wiem suszy burgery tak samo czujemy, że dzisiaj ludzie są próbować po, o czym ten świat, który odnaleźli na długich podróżach na tym, że zwiedzają świat szukają czegoś nowego później wracają do Polski i to podróż, ale tym razem kulinarną są w stanie kontynuować to jest też konsekwencja tego, że jako reprezentant Polski bardzo często wyjeżdżały do Azji to wicemistrzostwo świata 2006 roku zdobyli właśnie w Azji Japonii i też za każdym razem, kiedy była okazja próbowałeś różnych smaków świata sam nie wiem czy umowie z Hubertem Farną mecenasem, który współpracuje, z którym jestem współwłaścicielem tego lokalu bierze identycznie do mnie Polsce, opowiadając mi Centro projekcie powiedział Łukasz zwięzłość cały świat jadły w różnych miejscach smakowali wielu ku kultury pod tras spróbujmy przenieść to teraz tu lekarzowi, bo do Warszawy jak aleja jest nam tego tematu jestem trochę bardziej doświadczony, ale wykorzystajmy swoje doświadczenie zobaczymy czy jesteś w stanie odnaleźć smaki, które były stałe przez całe życie, więc tak to może wszystko ten zlepek takich zadań, które dotyczy mojej osoby w stylu życia dzisiejszego stylu życia tego co robiłem przez całe życie, a spowodowała, że chciałem takiego dzieci rozpocząć powiedziałem no tak żyć z herbu kuchnia tajska bardzo często mylona jest z innymi odłamami kuchni azjatyckiej, więc trochę taki miszmasz na kuchnię wietnamską mówił, że to jest chińska bardzo często nie rozpoznajemy w ogóle tych niuansów związanych np. z kuchnią koreańską to będzie taki wzorzec przeniesiono 11 z takiego Street cudu to w Tajlandii w banku można uwierzyć lub mam nadzieję, że niedługo nic certyfikat do nas dojdzie, że zdobędziemy staram się certyfikat autentyczności ambasady w Pańskiej w Polsce musimy wykorzystywać 90% produktów Tański w naszej restauracji mamy Tajów kuchenną chcę być naprawdę takim malutkim ta jest światem dzisiaj na Żoliborzu czy dzisiaj w Warszawie nie pomniejszona z potraw jest, że były w Tajlandii, jeżeli próbowałeś obowiązkowo musi znaleźć się u nas wtedy opinia ludzi których, którzy do nas przyjdą będzie budująca będzie nas rozwijała nie liczy na komplementy czym na uwagi dzięki czemu będziemy stawali się, lecz słabe, bo odwoływałem się na antenie tej anegdoty kilka razu tuszy jedząc listy nie w niej istniejących restauracji przy ulica Nałęczowskiej w Warszawie zupę lasy pojechałem później do Singapuru i spróbowałem no właśnie tam tam tam, skąd lexa pochodzi ta Polska była lepsza muszę powiedzieć pata taka klasyczna Gdańska potraw ducha, a ja próbowałem wielokrotnie na bazie tego budujemy kort w naszej restauracji i to jest prawda w celowość spotkania z takimi ludźmi jak te rzeczy przewożone są takie dźwięki miałem podobną sytuację z japońską kuchnią, gdzie w Polsce nauczyłem się ekspatów wielokrotnie ją do Japonii okazywał się u nas smakuje to trochę lepiej oczywiście nasi tai wie też mieszka w Polsce też mają świadomość, że obcują z Polakami momentami jak proszę o coś takiego Hardkor owego coś takiego typowego bardzo ostrego to Uwierz mi, że są potrawy, na których poległy, ale bawiąc się wystawianie opinii w miejsce, w którym wsadziłem dłuższe, który jest bardzo mocno zaangażowane nie jestem osobą, która jest wiarygodna cały czas potrzebujemy ludzi, którzy przychodzą i weryfikują nasze potrawy powiedz konsultował się ze swoimi kumplami koleżankami ze świata sportu ma takich wielu różnych dyscyplinach, bo oni też bardzo często próbowali tego biznesu restauracyjnego i też w jakiej części zrezygnowali, twierdząc że jednak to nie jest ich świat, jakie wnioski z historii wyciąga tak, żeby samemu odnieść sukces, a oni raczej zawijać w drugą stronę uczymy się na błędach innych osób ja mam świadomość tego żadni każdy biznes nie każda inicjatywa, którą wchodzę będzie stuprocentowym sukcesem mam nadzieję, że akurat ta będzie będzie taką flagą, którą będę mógł nieść ze sobą mówi to akurat mi się udało tak sportowcy próbują próbują przebić się w gastronomii czasami wychodzi, ale jest też kilka ciekawych osób, które odniosły sukces, więc oczek oczekuje od siebie maksymalnego zaangażowania wejścia w ten projekt 100%, a jeżeli nie będzie to będą musiały wziąć odpowiedzialność na razie jako ten człowiek, który zawsze optymistycznie nastawiony do nowych rzeczy działamy na rynku kilka miesięcy za kilka lat mam nadzieję, że będziemy mogli zweryfikować ten pomysł został zrealizowany na taką skalę jak myślisz no to teraz trzyma się bardzo mocno zapnij pasy zadam pytanie, na które poproszę, by szczerze Her czek o panowie, którzy urodzili się w Tajlandii, którzy przyjechali do swojej restauracji próbowali zaciągnąć za po druga z podróżą na drugą stronę baru i tam zaproponowali, by sprawdził swoje umiejętności tak zrobiłem to, ale był kolejny krok moje i miejscu, w którym chciałbym, żeby było idealne, więc zacząłem od mycia podłóg później zacząłem od zmywaka zrobienia każdy dopiero na końcu wszedłem do kuchni, a inny świat świat, który pasjonuje świat, który powoduje, że stoję z otwartą buzią mówią, że nie wie, że jak można łączyć smaki jak można wydobywać smaki potraw nie wiem z owoców morza krewetek kurczaka jak można tworzyć sosy to jest coś co taki wehikuł nie wiem czasu albo zasiłku miejsca, bo to było fantastyczne każde wejście do kuchni jest dla mnie niesamowitym przeżyć swoje to moim zdaniem przechodziło się w kilka dobrych szkoleń tak, by zjednać sobie załogę jeśli ktoś się, kto mieni się z szefami nim w istocie jest rozpoczyna od mycia podłóg i przechodzi przez te wszystkie szczeble wtajemniczenia to rozumiem, że zespół jest ich to zrozumie taka cecha wyniesiona ze sportu co tak Poznaj pracę każdej osoby nie mają w klubie, w którym Grass dowiedz się co ta osoba robi czym się zajmuje, jaki praca wpływa na twój poziom sportowy, w czym ona pomaga to samo przekładamy na biznes 30 restauracja 30 Fundacja czysto Akademia siatkówki każdy biznes musi być musi mieć podstawy stabilną podstawę, więc moim wycierania podłogi nie powoduje, że moja Korona przesuwa się na głowie jest okazanie szacunku osobom, którym pracuje wejście do kuchni nie mogę sobie pozwolić na to, że dzień dobry jestem szefem wg mnie najpierw muszę zapytać najpierw musiałem grzecznie postać wrogu obserwować, bo to jest świat kucharzy oni tam rządzą oni decydują o smakach, a ja nie jestem lansują Mago każdy dzień to dzień, w którym uczą się takich małych rzeczy, które pozwalają stawać się lepsi astronomem wysoko zapytam czy teraz z zupełnie serio, bo niestety dostrzegam też właściwie nie tyle zachowania co tłumaczenie takich zachowań bardzo wielu Polaków gdyż, przyjmując taką postawę buntu sprzeciwu rewanżu nawet twierdzą, że teraz oni do azjatyckich miejscy kulinarnych nie będą okazać się w obawie przed Korona wirusem jest z premedytacją o tym, mówi, bo to jest taki takie jak taka lokalizacja, która jest bardzo krzywdząca dwu lat oświadczył tego, że Polacy są mniej zainteresowani miejscami azjatyckiej kuchni czy wręcz przeciwnie w ogóle o tym nie ma mowy przy odnoszę wrażenie, że to jest indywidualna kwestia jak patrzy na swoje życie ze swojej perspektywy staram się ceni świat przejechałem cały świat żyłem w różnych kulturach złem szatnia widzieliśmy inne potrawy modliliśmy się w innych latach obchodziliśmy święta słuchał innej muzyki inna kultura nie otaczała czuje się człowiekiem otwartym i uciekł mam powiedzieć, że coś złego co przez przyszło ze Wschodu wirus, który dotyka cały świat ma być nie stygmaty dla dla Azjatów w naszym kraju czerpie z nich kultur tylko one pozwalają nam się rozwija, więc zostanie na etapie gastronomii mogę powiedzieć zapraszam zjecie czuć się jak u siebie, a później bądź szczęściarzy odpowiedź imię swoich wrażeniach, bo tylko dzięki temu we współpracy z klientem z ludźmi z osobami, które przychodzą do nas lokali jesteśmy w stanie rozwijać jako astronomowie korzystał na torze, tworząc coś co będzie naprawdę ciekawe i takie godne uwagi na rynku coraz to ostatnie pytanie czy straży stara się wprowadzać do tych miejsc elementy wystroju sportowego siatkarskiego, by podkreślić nie środowisko, z którego wychodzisz nie to jest członków zupełnie inna inicjatywa ma 40, a całe życie uprawiając sport całe życie jestem z tym sportem kojarzony, ale jestem osobą która, która poszukuje nowych wyzwań witam chciałbym też pokazać oblicze Łukasza Kadziewicza z innej perspektywy perspektywy biznesu z perspektywy, że w tym wypadku restauracji tajskiej uwierzcie mamy plan mamy plan na rozwój mamy plan stawali śledztw i też chciałbym pokazać osoby Łukasza Kadziewicza jako kogoś, kto potrafił fajnie przejść przez transformację zawodowy sportowiec człowiek, który nie wiem próbuje odnaleźć się w mediach człowiek, który próbuje pracować z dziećmi człowiek, który ma fundację człowiek, który zajmuje się biznesem restauracyjnym wiem, że może ktoś powie kadzie za dużo tego, ale tak już jestem otacza się ludźmi odnoszę wrażenie bardzo wartościowymi i to oni nie stymulują dzięki tej ekipie, która po pro pracuje wplatając dzień moim wspólnikom pan cały czas energię, żeby realizować taki pomysł słuchaj życzę powodzenia Łukasz Kadziewicz wicemistrz świata w siatkówce restaurator był moim państwa 8 to wszystko w cyklu niedzielny obiad niedzielny magazyn Radia TOK FM powodzenia dziękuję banku zapraszam obowiązkowo musi stawić się w restauracji dobrze spróbuję przez następne okazje i podzielę się wrażeniami państwa zapraszam cię zna informacje Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Skorzystaj z 40% rabatu w jesiennej promocji. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i słuchaj wygodniej z telefonu!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA