REKLAMA

Festiwal pomocowy dla restauracji

Niedzielny obiad
Data emisji:
2020-11-29 12:20
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
13:26 min.
Udostępnij:

AUTOMATYCZNA TRANSKRYPCJA PODCASTU

Transkrypcja podcastu
niedzielny obiad w niedzielnym magazynie Radia TOK FM kończą się państwo ponownie naszym kolejnym gościem jest pan Deppa świadczeń ski współorganizator festiwalu pomocowego dla restauracji de liryk dzień dobry dzień dobry czy mogę wam powiedzieć na czym polega festiwal pomocowy wiadomo w jakiej sytuacji znalazła się branża restauracyjna gastronomiczna też ograniczona lockdownem prowadzona sprowadzono jej funkcjonowanie tylko nie wyłącznie do posiłków na wynos i może na to Rozwiń » nakreślił taki ogólny obraz jak w tej chwili branża sobie radzi, a później powiedzmy samej akcji miasta wdraża w sytuacji dramatycznej dzisiaj wskazana na dowozy skazana na odbiory osobiste, a przecież to maksymalnie 1020% takich codziennych obrotów restauracji, więc restauracje pełzają skazane na porażkę właściwie to kopie leżącego po 21 Bogdan przeszły i są dzisiaj wyjątkowo trudnej sytuacji dlatego też jako organizacja Restaurant pizzę zrobił się sprawy w restauracji o pomoc w te obroty, które restauracje są w stanie wygenerować niestety nie starczają na to, aby pokryć koszty pokryć zaległe faktury czy się i pracowników niestety coraz częściej widać na ulicach zamykające się restauracja jest szalenie szalenie przykry widok wg danych GUS-u od marca do września zamknęło się około 2 tysięcy placówek gastronomicznych 4000 placówek gastronomicznych zawiesiła swoją działalność, a tak naprawdę dopiero początek bo, bo jutro z dniem 30 listopada spodziewa się największej fali wypowiedzeń umów spodziewa się naprawdę wielkiej skali zamknięcie restauracji w kraju dlatego skorzystałem chcemy zrobić wszystko by tę restaurację pomysł tworzyliśmy festiwal pomocowe deliberować, którym chcemy nakłonić naszych naszych gości naszych stałych odbiorców, którzy dzięki nam chodzą do restauracji stacjonarnie do tego, aby tych restauracji, które są nieprzystosowane do obozu zamawiały dzięki namierzeniu, ponieważ dzisiaj dowozy do morza królują pizze królują kebaby często burgery, ale ma rację autorskie niezależne takie, których się właśnie spędzanie czasu przy stole doskonałej atmosferze no nie mają za bardzo ruchu, więc konieczne do tego aby, aby dania restauracyjne jednak postanowiły jednak jednak dały rady spakować i dowieźć na nasze domowe stoły stąd liderowi w formule 2 dania przystawka danie główne za też festiwale cena 39zł nadal liderowi kropki PL jak wiele restauracji wzięło udział w tym przedsięwzięciu bierze udział, bo to przecież akcja, która trwa bierze udział działamy od 2 tygodni udało nam się zgromadzić ponad 160 restauracji w Warszawie Krakowie Wrocławiu Łodzi Poznaniu Lublinie Rzeszowie Szczecinie i na Śląsku, więc tak naprawdę akcja ma wymiar ogólnopolski są restauracje każda solowe często nie posiadające swoje oferty w aplikacjach do litery popularnych aplikacjach do litery dzisiaj często do liderów jest jedynym źródłem utrzymania czy widać już skutki tej tej tej pomocy, który dzięki akcji restaurację zyskały krótko mówiąc macie państwo jako organizacja też raporty zwrotne ile osób przyłączyło się ile osób zaczęło zamawiać tak dotychczas w ciągu ostatnich 2 ostatnich niecałych 2 tygodni akcji już ponad 3000 zamówień udało się zrealizować tych restauracji jest skala podobna do do akcji, którą zrealizowaliśmy w marcu pierwsze decyzje będą, więc kiedy finalnie udało nam się przelać ponad pół 1 000 000zł na konta restauratorów dzisiaj ten festiwal będzie trwał do odwołania mam nadzieję, że mimo takiej skali jak w marcu nasi goście wiedzą, że jest to też inna jakość w porównaniu do innych zapisów Liberę dziś po prostu warto nawet raz na tydzień weekend zarówno sprawić przyjemność zamówić jakieś pyszne danie na swój domowy stół, jaki pomóc swojemu restauracją jak wygląda kwestia transportu tak ze względów sanitarnych Jagi jak i ekonomicznych za transport odpowiedzialne są restauracje to jest o tyle ciekawe, że bardzo często zdarza się, że to kelnerzy np. dowożą nam posiłki do ich restaurację angażują do tego, aby pomogły rozproszeniu posiłku 5 stopni są specjalni kurierzy są pracownicy restauracji też dlatego mamy gwarancję, że przestrzegają tych innych najwyższych norm zaleceń Vittorio Sanitarno epidemiologicznych posiłki przygotowywane są w maskach rękawiczkach strefy dostał się przenikają dostawcy przy każdym zamówieniu może dezynfekować ręce oraz z Kopacz pojazdy sama płatność odbywa się on-line, więc tutaj unikamy po kości po osi gotówkowych, a dostawa jest bez kontaktowa rekomendujemy, aby to to jest nie po prostu zostawić na wycieraczce ani przekazywać leki bo, ale są też restauracje, które preferują odbiór osobisty prawda tak zdecydowanie są takie są takie restauracje właśnie pewnie pewnie większość preferuje szkody dzisiejszych czasach często trudno to jest nie odebrać dzisiaj wygrywają restauracji lokalne restauracje osiedlowe to one tak naprawdę mają najwyższe obroty restauracje, które znamy z centrów ze Śródmieścia naszego miasta mają duży problem przez brak pracowników biurowca przez brak ruchu w tych dzielnicach centralnych niestety te obroty spadły spadły najbardziej no i tam już tych mieszkań w okolicy jest mniej więc, więc gra niestety chodzi tylko dostawa, ale to dzięki niej restauracje są w stanie użyczyć 39zł za dwudaniowy mnie autorskie tak dobrze zapamiętałem karty składni to jest niektóre rekomendujemy, aby było taką esencją tego co restauracja na karcie działa tak pierwszy Restaurant Week tam tamta formuła trzydniowa prezesa RM, które zrobiła zmniejszona taka była i na każdą kieszeń na każdy żołądek, ale chcemy, aby to były dania przygotowane specjalnie na tę okazję, więc też też można wypatrywać różnego rodzaju smakołyków np. restauracji Belvedere z warszawskich łazienek, która przygotowuje Burgas dzielenia dzisiaj sam sam jadłem ministrze z Alicją, gdzie do wyboru będzie miastem, zwłaszcza że kaczka z purée ziemniaczanym z majerankiem, a z kolei wersji wegetariańskiej było to ravioli otwarte selera spotkamy pieczonego selera strój Śląska piorę spalonym masłem, ale była to rzecz przepyszna było to taka rzecz, która jest trudna do gotowania to było no i niepopularna wśród takich popularnych serwisów górnicze więc, tym bardziej polecam polecam zamawiających ciasta oraz proszę mnie dobrze zrozumieć zwracam się też do pana co do naszych słuchaczy 39zł to to nie jest mało ze względu oczywiście natomiast z punktu widzenia funkcjonowania restauracji nie jest to granica opłacalności biorąc pod uwagę także dowóz jest to jest granica opłacalności właściwie to granica rentowności jeśli celem wszystkich restauracji jest dzisiaj, aby po prostu przetrwać będzie z czego opłacić część, aby mieć z czego opłacić zespół, aby utrzymać zespół jak najdłużej nie wiemy dzisiaj jak długo ta sytuacja się utrzyma brakuje przynajmniej do 27grudnia tak nagle 27grudnia, ale też czy też przynajmniej miały to być tylko 2 tygodnie na początku, ale dzisiaj restaurację patrzą przyszłości bardziej pesymistycznie z tego co ja wiem większość szykuje się na odmrożenie dopiero moc czy to jest praktyka autorska myślę to co co m.in. pan proponuje czy czyim jest albo inaczej są podobne formy pomocy jeśli chodzi o branżę restauracyjną w krajach Europy zachodniej, gdzie wiadomo tam te obostrzenia są to rozmaite to nie jest tak, że są jednak dla dla wszystkich pan z pewnością ma ten rynek przeanalizowane są takie praktyki na Zachodzie zdecydowanie kobietom restauracje są po prostu, jeżeli nie ma twardego lockdownu w danym kraju to są po prostu lepszej sytuacji, bo pozwala się funkcjonować u nas restauracja nie pozwala się funkcjonować i toteż stawia, że sami szefowie kuchni restauratorzy nie tylko przez festiwale czy akcje tak jak nasza, ale też niezależnej indywidualnej wspinają się nabyć od swojej kreatywności, więc część restauracji dzielenia się sklepy z delikatesami część staje się karnetami część ostatnio przykład generalne szoku, który wysyła składniki kurierem dowolne miejsce w Polsce tak, aby ten ramy można było sobie ze składników przygotować już już niezależnie osobiście we własnym własnym domu bary z kolei skupiły się na prezesach, czyli wysyłają składniki bez alkoholu, który zabronione zabronione w dostawie wysyłają składniki do naszych domów tak, abyśmy kupując sobie po prostu butelka alkoholu, którego brakuje, bo tak mogli przygotować takiej siły światowej klasy Kotta we własnym we własnym domu we własnym we własnym barze w i tak to myślę też bardzo ciekawe w tym okresie, że to restauracje tak naprawdę odpowiadają za tę ofertę, która dzisiaj słoń gości do dalszego korzystania z restauracji może jest szalenie utrudnione czy nie myśli pana apel pewnie założenie byłoby to idealne, żeby cała ta akcja była formą niepisanej umowy lojalnościowej po lockdownie, kiedy uporamy się z kryzysem, bo będzie dotyczył tak branże jak i konsumentów ludzie po prostu na bazie tych obecnych doświadczeń znaleźli swoje ulubione miejsca później regularnie odwiedzali to jest bardzo dobry pomysł i jako festiwal Restaurant Week staramy się staramy się robić umożliwiamy też naszym gościom przekazanie cegiełki na rzecz ulubionej restauracji przy każdej rezerwacji jako gość dokonuje nadal liderem rynku może przekazać dodatkową kwotę swojej restauracji inne portale i inne akcje pokusili się np. na tym, aby gość mógł zakupić Boczar do wykorzystania w przyszłości, czyli płacimy teraz pomagamy teraz gotówkowo restauracja wykorzystujemy do przyszłości i wydaje się, że taka umowa między gościem restauracją działa to też widać wśród gości wśród tego, jakim impetem zaczęli zamawiać bardzo im zależy na tym, aby te miejsca przetrwały jak bardzo rozumieją, że tylko zamówienia z restauracji dzisiaj czy przez liczbę i bezpośrednio są w stanie pomóc restauracjom przetrwać tak orientacyjnie, ale też prognozował i nie, strasząc branże ani tym bardziej gości myśli pan albo próbuje pan oszacować ile, jaki odsetek nie przetrwa tego trudnego czasu myślę branży staram się być optymistą, ale w już dzisiaj widzimy to u do stale naprawdę wysokim wysokim poziomie dodaje, że już dzisiaj dotyka około 1020% restauracji które, które zamknęły zawiesiły byłbym szczęśliwy, gdyby ponad połowa branży przetrwała kryzys i to jest rozumiem wariant optymistyczny, którym pan w tej chwili mówi tak cóż może powiedzmy jeszcze w jaki sposób można uczestniczyć w tej akcji, na jaką stronę można wejść jak krok po kroku należy postępować oczywiście należy mieć na stronę do 4 PL wybrać swoje miasto i tam wybrać spośród całego wachlarza restauracji czy też skupiamy się na selekcji staramy się by restauracje były jak najciekawszej reprezentowały wszystkie kuchnie świata reprezentowały najciekawsze w kuchni świata, więc jestem cały taki naczelnych doświadczeń kulinarnych które, które możemy zamówić do swojego do wybieramy liczbę osób wybieramy rodzaj broni, ponieważ zawsze na system wyboru ani nie jest tak będzie wegetariańskie od dawna staramy się stawiać pomniki wegetariańskie aby, aby promować po prostu trochę bardziej kuchnie bez nie zdał i zamawiamy, płacąc online co ważne, aby zamówić następne 10, jeżeli chcemy jeszcze jutro w poniedziałek to musimy zamówić dzisiaj do godziny dwudziestej trzeciej dzieje się tak dzieje się tak, dlatego że do opery i również korzystały z filozofii szanuje Zaniewski zapisy do miejsc staramy się, aby nawet w trakcie pandemii restauracji marnowały jak najmniej żywności, więc tylko jedząc dzień wcześniej ile dokładnie zamówień będą miały następnego dnia restauracje będą musiały ile dokładnie składników zamówić tak, aby następnego ograniczenie startowało, więc tak jak powiedziałem w środku zamówienia na ten werdykt KPRM Paweł świadczeń ski współorganizator festiwalu pomocowego dla restauracji Libery i był moim państwa 8 dziękuję panu bardzo gratuluję pomysłu bardzo dziękuję państwu zapraszam teraz na informacje Zwiń «

PODCASTY AUDYCJI: NIEDZIELNY OBIAD

Więcej podcastów tej audycji

REKLAMA

POPULARNE

REKLAMA

DOSTĘP PREMIUM

Słuchaj podcastów TOK FM bez reklam. Wybierz pakiet "Aplikacja i WWW" i słuchaj wygodniej z telefonu!

KUP TERAZ

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA