REKLAMA

Kucharzem być. Czyli co dziś słychać w kuchni?

Data emisji:
2018-04-09 20:00
Audycja:
Prowadzący:
Czas trwania:
47:15 min.
Udostępnij:

Dziś będziemy nasłuchiwali odgłosów kuchennych... Rozwiń »
Z jednej strony lubimy modnie zjeść, co często oznacza obecnie potrawy orientalne, lub - tradycyjnie już lubiane w Polsce - włoskie czy francuskie. Z drugiej marzy nam się niekiedy powrót do tradycji lokalnej, do pierogów, jakie lepiły babcie i prababcie, do sztukamięs albo przepisów z jarmużem... (tę tęsknotę, by także przy jedzeniu cofnąć czas, najradykalniej realizuje chyba dieta paleo). A przy tym kuchnie mamy coraz nowocześniejsze - i czy w nich w ogóle da się gotować i piec, tak jak dawniej bywało?
Po tych i innych meandrach oprowadzi nas mistrz sztuki kulinarnej, blogger i felietonista, właściciel krakowskiej restauracji - a z wykształcenia filozof - pan Adam Chrząstowski. Zwiń «

POLECAMY

DOSTĘP PREMIUM

Promocja dla studentów i nie tylko! Dostęp Premium taniej o 33%. Poszerzaj wiedzę z Dostępem Premium TOK FM!

Kup teraz

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Przedłuż dostęp Premium taniej!