REKLAMA

Prawdziwy miód musi być płynny - MIT!

Data emisji:
2018-09-11 13:50
Audycja:
Przewodnik TOK FM Na Zdrowie
Prowadzący:
Czas trwania:
01:24 min.
Udostępnij:

Uważa się, że prawdziwy miód jest płynny. To nieprawda. Każdy dobry miód podlega procesowi krystalizacji. Jeżeli kupujemy miód jesienią lub zimą, to wiedzmy, że z nastaniem chłodnych dni każdy miód w dobrej jakości zamienia się jednolitą masę. Najszybciej krystalizuje się miód rzepakowy. Tylko akacjowy pozostaje płynny nawet przez pół roku. Krystalizacja przebiega wolniej w słoikach nieotwieranych. By miód stał się z powrotem płynny, należy wstawić słoik z miodem do wody o temperaturze 40 stopni, nie więcej lub na kilkanaście sekund do mikrofalówki.

PODCASTY AUDYCJI: PRZEWODNIK TOK FM NA ZDROWIE

Więcej podcastów tej audycji

POPULARNE

DOSTĘP PREMIUM

Nieograniczony dostęp do wszystkich audycji TOK FM, także archiwalnych. Wykup Dostęp Premium i słuchaj podcastów, bez reklam!

Kup teraz

SERWIS INFORMACYJNY

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Przedłuż dostęp Premium taniej!